Vyrážka na lokti

65230
25.2.17 16:07

Vyrážka - loket

Dobrý den, prosím o radu. Dceři se udělala na lokti vyrážka, je mi jasné, že nejlepší je doktor. ALe znáte to, „nemá čas“. Nejraději by si to zlikvidovala sama, nějakou normálně koupitelnou mastičkou. Nevíte někdo, co by to mohlo být? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25.2.17 16:14

Možná nějaký ekzém. šla bych na kožní a aplikovala nejspíše kortikoidní mast. Můžeš zkusit třeba sudocream nebo něco tak, ale efekt nikdy nebude jako u kortikoidní masti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65230
25.2.17 16:22

@barboramala kortikoidy moc nechce. Mám tu Locoid, to jsou taky kortikoidy, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.17 16:27

@vokishka ano. Ono někdy kortikoidy jsou třeba, mírní zánět, já se strašně dlouho trápila s ekzémem, také jsem nechtěla kortikoidy, zkoušela jsem různé bylinky atd, k ničemu nic nevedlo, tak jsem šla na kožní pro kortikoid pomazala týden a mám pokoj. Ale samozřejmě kortikoidy jsou svinstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
25.2.17 16:36

Lupenka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65230
25.2.17 16:41

@arada čtu, že nesvědí, dceru to ale svědí. Ale vypadá to lehce podobně podle obrázků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.17 16:42
@arada píše:
Lupenka?

Lupenka? To asi těžko… Nebo teda já ještě takovou lupenku neviděla a to ji mám a i moje mamka… Měla jsem podobný exém-vyrážku a byla to alergie, na kožním mi napsali mastičku, jinak s eto pořád spíš šířilo, jak jsem to škrábala…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.17 16:43

@vokishka Když jí to svědí, tak bych nečekala a šla na kožní, případně promazala tím kortikoidem a to včas, at nemá pak chudák peklo, co jednou já, že se mi to rozlezlo po celém těle, ale měla jsem vyrážku roseu, taky červenou

• Citovat
  • Upravit
24002
25.2.17 16:51
@vokishka píše:
@arada čtu, že nesvědí, dceru to ale svědí. Ale vypadá to lehce podobně podle obrázků.

Mš teda svědí a někdy opravdu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65230
25.2.17 16:55

@arada fakt? Našla jsem v odkazech, že ne. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
25.2.17 17:13

@vokishka tchán má lupenku a vypadá to stejně. Taky ho svědí, jen když to má v klidovém stavu tak ho to nesvědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65230
25.2.17 17:15

@Tom-Jerry no to nejsou příjemné vyhlídky. Na návštěvu doktora se netvářila nijak vstřícně. Já si toho všimla náhodou, ona ví, že ji to svědí, ale nenapadlo ji si ten loket prohlídnout. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
25.2.17 17:21
@vokishka píše:
@Tom-Jerry no to nejsou příjemné vyhlídky. Na návštěvu doktora se netvářila nijak vstřícně. Já si toho všimla náhodou, ona ví, že ji to svědí, ale nenapadlo ji si ten loket prohlídnout. :mrgreen:

tak jemu se to daří docela držet v klidu, jen když sedí v křesle, tak má pod lokty ručník, jak se mu to olupuje aby to nebylo na křesle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
25.2.17 17:47

Lupenka? Je to i na typickém místě. :nevim: ale- určitě bych zašla na kožní, tu můžem jet tipovat. a třeba je to něco banálnějšího- plíseň, ekzém,.. :nevim: Každopádně bych promázavala. Klidně jen modrou indulonou, nebo konopnou mastičkou (ten se prodává dle mě i právě na lupenku?), v lékárně by ti měli taky poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
25.2.17 22:05
@vokishka píše:
@arada fakt? Našla jsem v odkazech, že ne. Díky.

Na loktech mě dlouho nesvědila, spíš bych řekla, že bolí, ale uši bych si nejraděj uřízla, to samé dlaň, ta taky svědí jak čert, mám ji i ve vlasech..Mažu jen kortikoidama a moc nezabírají. KOnopná mast taky nepomáhá, jedině že promastí. Někde jsem četla, že je dobré dát si do vody mořskou sůl a dělat si koupele, ale ještě jsem to nezkoušela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí