Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Už jsem ti to psala i tam infekční minimálne 48h po prvních atb., a inkubačka 1-5 dní..ale taky ji nikdo enchytil. a dr máme teda zlatou, my dostali antibiotika už po asi 18 hodinách horeček, na základě pozitivního streptestu…slaboulinká vyrážka se objevila až 3: den braní antibiotik, ale to už byl poslední záchvěv toho bacila, syn byl tou dobou už dávno bz horeček. první to bylo teda diagnostikovvaný jako angína, po vyrážce se to překvalifikovalo na spálu, ale to už bylo celkem jedno, léčba je stejná. NAše dr když si není krkem jistá, tak dělá automaticky streptest…v tu chvíli to taky v krku prý na angínu spíš nevypadalo, ale díky streptestu atb nasadila.
To je super s tím streptestem!! Náš bohužel nedělá.. i CRP dělá docela nerad
Já tvrdila už v po. večer, že je to spála.. No nic, držte palce, aby to zbytek nechytil. Od září jedeme v kuse nějaký choroby.. Když to sečtu tak snad necelý 2 měsíce byli všichni ok. Jinak pořád něco. Ale spála - to tu ještě nebylo ![]()
@Vendle píše:
To je super s tím streptestem!! Náš bohužel nedělá.. i CRP dělá docela neradJá tvrdila už v po. večer, že je to spála.. No nic, držte palce, aby to zbytek nechytil. Od září jedeme v kuse nějaký choroby.. Když to sečtu tak snad necelý 2 měsíce byli všichni ok. Jinak pořád něco. Ale spála - to tu ještě nebylo
naše dělá furt, při každý horečce, crp, streptest, a výtěry, ty i při nachlazení. škoda, že jste nejei aspoň na tu pohotovost včera večer, mohli jste mít půl dne „náskok“ v léčení.
každopádně držím palce, ať to nikdo nechytí, a v rámci možností si užijete dovolenou. já v tom březnu taky trnula, syn tu horečku dostal 9 dní před odjezdem na 4 denní výlet do Luhačovic, jeli jsme vlakem, takže jsem potřebovala děti zdravý..taky jsem trnula, aby to sourozenci nechytili, naštěstí ne.
Dětská pohotovost v Krči je katastrofální… Tam jsem jezdit nechtěla.. Držte palce a díky ![]()
@Vendle to je jak ta naše, podezření na spálu a ona ani CRP neudělala, protože to je viroza ![]()
Ještě dotaz - dnes si několkrát stěžovala, když jsme koukali na telku v normální hlasitosti, že to neslyší. Večer u pohádky na CD taky. Neměli jste problémy se sluchem? Někde jsem se dočetla, že spála může trvale poškodit sluch, tak se bojím…
@Vendle tak to jsme neměli, ale není možné že má uši jen zalehlé, tím že jsou zvětšené uzliny?
@Mufina Včera mne to nenapadlo, ale dnes už je to lepší a snad to opravdu mohlo být tím. ORL lékařka nám na jaře doporučila kvůli mandli 2 st. a věčným rýmám a zánětům středouší nechat odstranit mandli. Moc jsem tomu nakliněna nebyla, ale po tomle do toho půjdeme… Sice to se spálou nemá nic společnýho, ale…