Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,jsem ve 27tt a udělala se mi nějaká vyrážka na dekoltu a přijde mi,že se mi to rozlézá už i na břicho:-( Nevíte,co by mi mohlo pomoc na to a nebo mám zajít ke kožnímu radši?Nikdy jsem nic neměla a ated tohle,jsem z toho pěkně na nervy..
![]()
Ahojky Mamino,tak na dekoltu v těhu jsem měla taky vyrážky,kolem toho cca 16 tt,byly to spíš až takové fleky,pomohla až návštěva kožní
Dostala jsem takovou hnědou mast a za pár dní všechno zmizelo.
Mám občas vyrážku na předloktích a stehnech, většinou ráno, povlečením to být nemůže, je furt stejný materiál, po spršce to tak nějak začne mizet. Tak možná jak se v noci zpotím. U dr. jsem nebyla, nesvědí to, nic to nedělá a vždycky to zmizelo ![]()
No,u mě to vypadá jako takové červené pupínky..:-( Zajdu radši na kožní,at se mi to nerozleze ještě vic
Mamina20 píše:
No,u mě to vypadá jako takové červené pupínky..:-( Zajdu radši na kožní,at se mi to nerozleze ještě vic
Ahoj holky, jsem ve 24.tt a uz druhy den mam uplne osypany dekolt vyrazkou - cervene malinke pupinky, ktere celkem svedi…obcas se vyskytne i nejaky pupinek na brichu, zadech ci na krku a taky svedi…nesetkala jste se s tim nektera? a co vam na to pomohlo? volala jsem na gyndu, jestli to nemuzou byt jatra (jak jsem se tady nekde docetla), ale pry jatra by to byly az v pozdejsim stadiu tehotenstvi, ze si mam zajit na kozni…kozni jsem uz behem tehu zkousela kvuli jine vyrazce a stejne mi nic nedala, protoze jsem tehotna, tak si myslim, ze je to ztrata casu. Diky za rady!
@Elke no cekam, ze to jeste prijde…ale snazim se ji predejit
Tak jen jak jsem dopadla - na gynekologii mi udelali jaterni testy (dopadly nastesti v poradku) a na kozni klinice mi dali antibiotika ve forme vodicky (Eryfluid)plus nejakou mast proti svedeni. Dnes je to presne tyden co mi vyrazka vyskocila a 5 dni co mazu a zlepsilo se to…pry je to zrejmne alergicka reakce, ale nevim na co, nic jsem nemenila, ani sprchac, ani praci prasek, ani jine obleceni, jidla jim porad stejne…tak nevim ![]()
Ahoj všem:) Zkusím oživit diskuzi. Jsem v 16. tt těhotenství a v horní části břicha (pod prsy a kus dál k směrem k pupíku), se mi udělala vyrážka. Nesvědí. Ráda bych se zeptala, zde jste neměla některá něco podobného a případně jak jste to řešili? Přikládám fotku. Děkuji ![]()
Zdravím, mám úplně to samé, poprvé se mi to objevilo někdy koncem prvního trim., nějak jsem to mazala sudocremem a pomalu to mizelo. Teď ke konci těhotenství se to rozjelo zase víc. Zítra jsem objednaná na kožní, tak uvidím, co mi řeknou, ale vypadá to opravdu stejně jako na fotce a nesvědí.
@Loudy Děkuji moc za reakci. Já si to mažu krémem na opruzeniny od včerejška, tak uvidím a kdyžtak zkusím taky ten sudocrem. Pokud by vám kožařka k tomu dala více info, napsala byste mi to sem prosím? Děkuji