Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dceri se ve ctvrtek objevila vyrazka za krkem, jako lokalita mi to teda prijde podivna, nejdriv cervene pupinky, pak to trochu zmizlo a po spani to mela zase cerveny cely a asi ji to svedi. Trochu pomohl bepanten.
nic nejedla noveho, den predtim ani nebyla na slunicku. Zatim mam teorii, ze to jsou potnicky, v noci se na hlavicce docela poti asi se tam zapari, radsi jsem ji pro jistotu pristrihla vzadu vlasky, ale zadnou „deku“ nemela.
nemel jste to nekdo? nebo nemate nejaky napad co s tim? Jak lecba tak prevence?
Taky máme. Tedy už to pomalu končí. Je to drobná vyrážka, taková krupička zarudlá za krkem i pod krkem - vlastně kolem dokola. Co to je nevím, taky myslím potničky, protože se to udělalo po výletu autem, bylo horko. Léčila jsem Sudocremem, už je to světlé a je toho míň. Snad je to za náma. Trvalo to víc než týden.
@renč rok a pul, nikde jinde to nema nez tam.....jezis! atopak ne! I jsem myslela, ze vypada jinak ![]()
Náš má taky rok a půl. Že by to byl atopický exem mě ani nenapadlo. To snad nee.
Já bych to dala na to pocení…zvlášt, pokud to občas mizne…Moje první dcera to měla také, když byla malá, měla dost vlasů, ani nevím, čím jsem mazala. Snad jedině doporučuju vždy čistou vlhkou žínkou umýt, popř. pod sprchou. S atopákem bych nešílela…
Podle toho umístění bych si taky tipla na potničky. Mojí malé se to vždycky vyrazí právě na rozhraní krku a zad, stačí aby se trochu zpotila a rozkvete.
Když je to trochu, tak neřeším, když hodně (jako třeba dneska, protože včera jela v autě a z autosedačky jsem ji mohla dát rovnou do ždímačky), tak trochu máznu kalciovkou.
syn to má poslední týden taky za krkem - vzhledem k počasí tipuju potničky. častěji mu to otírám mokrou plínkou a větrám, docela to pomáhá.
Viděla bych to taky na potničky, na kožním mi poradili Weledu, kterou dávám na opruzeniny. Zabírá velmi dobře a rychle.
@dair tu jsem zrovna ted zkusila!
zinkou jsem se to taky snazila utirat, ale s tim me teda poslala do haje.
my máme 3 měsíce a sem tam se to taky objeví… MUDr. mi řekl potničky, tak potírám Sudocremem (mám ještě vzorky z porodnice) a vždy je to na druhý den dobré - pokud se nezpotí znova. takže hlavně klid a zbytečně nešílet!
![]()
syn to měl loni a byla a byla to alergie na sluníčko, mazali jsme panthenolem, potničky to klidně taky můžou být
@dair diky, uz to mela i lepsi.....jeste jsem ji dala pres polstar merinozavinovacku, aby nemela tak mokrej polstar…jeste mam v pocarku beranci kozisek, ten se mi hodne v teple osvedcil, skoro se nepoti, tak ze by kdyztak spala na nem…pac je ve spanku strasne mokra a to ji asi nesvedci, jinak se to jinde nedeje.
Dcera (21m) má z potu pod krkem hnusnou pokožku, chuděra ![]()
Občas bílý pupínek, jinak hlavně zarudlá krupička.
Omývám vodou, máznu Sudokrémem, teď když to bylo moc suché, tak jsem namazala Niveou SOS, tu v diskuzi čtu, že někomu pomohla i Weleda, mám doma žlutou měsíčkovou, mám to zkusit?
Mám jí to pod krkem udržovat vysušené nebo mastné po krému? ![]()
Zabránit aby se tam potila bohužel nejde, hlavně v noci. Po obědě když spinká, tak jí dám pod bradu papír. kapesníček, případně zvednu hlavičku tak aby tam nebyla zapařená.
Nemáte nějaké další rady? ![]()