vyražný zub dětská protéza

331
24.5.09 12:44

vyražný zub dětská protéza

nevite nahodou nekdo jak to je kdyz si dite vyrazi zub? malej pred chvilkou upadnul a prastil do zubu a ma horni rezak temer vyrazenej jeste drzi ale je uplne sejderem. :( nevim co mam ted delat a na co se pripravit. zitra se chystam k zubarce a chtela bych vedet na co se mam pripravit.
jeste by me zajimalo jestli nekdo nevi kolik by stala proteza(nahradni zub) vim ze jsem o tom nekde cetla ale uz nevim kde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13755
24.5.09 12:47

Je to první zoubek, takže bych to vůbec neřešila (už vůbec ne protézou :roll: ). Druhej mu naroste normálně, jen bude mít díru. Moje ségra si asi ve třech nebo čtyřech letech (nepamatuju si, byla jsem malá), vyrazila taky přední zub, měla tam díru a druhej jí pak normálně narostl :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
24.5.09 13:01

ja vim ze naroste ale az za celkem dlouhou dobu tak nevim jestli ho to nebu nejak ovlivnovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
24.5.09 13:02

obávám se že na mléčné zuby nikdo protézu nena:,–(í.Malej si jen kousek odštípnul a ani korunka se na mléčné zuby nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
24.5.09 13:05

Vrátit zub na místo a snažit se fixovat, dětský zoubek se obvykle jakoby stáhne a může se stát, že se zase ukotví zpět.
Protéza se fakt nedělá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
24.5.09 13:08

Jinak když se dělá mustek tak se musí zničit dva sousední zuby takže ani nevěřím že do toho by se zubařka pustila a navíc přece by jsi ho kvuli zubu tak netrápila,víš jak to bolí když ti ty zuby brousí??Já mám dva mustky proto že trojky jsem měla jen mléčné takže jsem si je za 25tisíc nechala ve 21 udělat když mi ty mléčné vypadly(jeden vypadl v 18 a druhej v 21letech :lol: :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
24.5.09 13:13

uz nevim kde ale vim ze jsem o tom nekde cetla to je jedno. jasne ze ho nechci trapit jsem jsem si vzpomela. zitra zajdu kzubarce a uvidim co rekne.
makino to se ti rekne fixovat a jak? vratila jsem ho skoro zpatky ale on si ho jazykem zase posunul :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
24.5.09 13:17

Kamarádka to dělala tak, že mu dala zkousnout kapesník a malý fakt držel, myslím koukal při tom na pohádku, a zub se fakt chytnul.

Kamčo, ty jo! Já to mám tak s horníma pětkama, obě jen mléčné, vypadly kolem mých 20, můstky jsem si nedala, protože pětky už jsou docela vzadu a vidět to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
24.5.09 13:18

Tak pak dej vědět jak jste dopadly,možná že kdyby jsi jela na pohotovost už dnes,tak by ti ho nějak přidělaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
24.5.09 13:21

Mladši rcek přišel diky kazu v tydnu o pětku.Taky si počka než mu naroste.Doufam,že mu naroste.
Ja mam mlečně pětky a pořad drži.Až se při stavu sveho chrupu divim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
24.5.09 13:41

brre,proč mu chceš dělat můstek?Já bych ho nechala,jak to je,akorát teda ten zub nechat vytrhnout.Moje holky obě byly bez zubů od 3 let (obě byly na operaci),Bára měla pouze vzadu na každé straně stoličky,Áda měla stoličky a vepředu dole 2 špičáky,nic víc.Dr. mi po operaci nabídla,jestli chceme holkám udělat protézy,no řekla jsem,že ne a obě byly v pohodě,nic hrozného,akorát neměli dlouho zuby,než jim narostly druhé :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.5.09 13:51

Pokud je celej vyrazenej i s korenem, tak se muze chytnout, sice bude mrtvej, ale bude drzet - to je asi nejlepsi. Pokud je ale prerazenej, tak se to musi nejak osetrit, aby se to nekazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.5.09 14:35

Pořeší se, jestli nechat zbytek nebo vytáhnout, ale nenahrazuje se.
Aktivní mládě kamarádky běhá s uraženou jedničkou už nějaký ten pátek (jen prý je super, když hryzne :twisted: , jak má tu hranu ostrou). Teď si urazil další kus.
Zdravíme Maxika :-) .

Aha, já četla uražený, ne vyražený. No každopádně se nenahrazuje, na co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.5.09 14:45

Papulka má jen půlku levé horní jedničky (zakopla o hadici) - podle zubařky se to nijak neřeší, je se může sbrousit ostrá hrana.
A plavali jsme s holčičkou, které neměla horní jedničky ani dvojky - snad se zkazily po atb - to se tuším řešilo kvůli logo…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
24.5.09 17:04

Tak mi protézu máme, říká se tomu mezerník, dceři chybí jí 4 a jedna 5 dole, nosí to bezproblémů a je to kvůli tomu, aby jí druhé zuby nerostly na křivo a měla tam pro ně mezeru. Pochybuji ale, že by to tak malé dítě zvládlo nosit a nevyndavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.