Vyřešení dětského pokoje

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11.9.10 11:23

vyřešení dětského pokoje

Holky potřebujeme poradit.
Máme 2 děti, chlapec 3 roky a holčičku 2 měsíce. Bydlíme ve 2+kk. Takže pro dítka chceme vlastní pokoj.
Místnost má 3×4m. Jenže máme problém, že jedna stěna je severní 3m,(tam by se mohly dát skříně, máme je přes celou stěnu), druhá stěna západní má větší okno s dveřmi na balkon 4m(z každé strany je 60cm stěny, zbytek okno s dveřmi), třetí stěna východní má dveře na chodbu 4m(60cm stěna + 90cm dveře + 2,5m stěna), a čtvrtá stěna jižní 3m, ale nevleze se tam postel, protože při otvírání dveří by se do ní bouchalo.
Přemýšlíme o posteli s vysouváním další postele. Ráno se zasune a nebude zavazet. Ale je to dost u země. Jestli nebude jednomu zima, když bude spát na té nižší. Jak byste to řešily? Snad to pochopíte, když si to nakreslíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
11.9.10 11:30

a co do budoucna patrovka??? :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
11.9.10 11:35

A co přendat skříně na tu stěnu u dveří a postele na tu severní a trochu je zkrátit kvůli těm dveřím? Taky máme v pokojíčku postel u chladné zdi a dala jsem tam teplý kapsář.
Ty patrovky jsou dobrý nápad, taky jsme je jako děti měly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.9.10 12:33

Já bych dala taky tu skříň na jižní stěnu a tu severní nějak zateplila - klidně bych třeba přes celou stěnu nalepila korek a děcka by měly obr nástěnku :mrgreen: Plus klidně ještě ten látkový kapsář.

Napadlo mě, že by se vám tam hodily postele do L (do SV rohu) - buď normálně nebo na patro - tím byste získali pár cm na severní stěně směrem k oknu.

Něco takového, s tím, že bych tu horní postel dala níž a spodní sourozenec by pod ní měl nohy, kterým neva, že nad sebou nemají metr a půl místa (a než doroste do té délky, tak to bude taky trvat)
 http://www.pekny-nabytek.cz/…olor_fff.jpg

Pak jsem našla obrázek té zasouvací postele, s tím, že ta spodní je vlastně normální a ta horní o něco vyšší, takže mi to přijde OK. Akorát nevím, jaké je spát na posteli na kolečkách, ale to se dá řešit i jinak.
 http://static.prozeny.cz/…432h327u.jpg

A ještě toto, kdy za spodní postelí jsou police, takže je trochu předstrčená, ten spodní tam není tak utopený a horní, když spadne, tak do měkkého :lol:
 http://static.prozeny.cz/…432h287u.jpg

Ale vám se tam vejdou i dvě přízemní do L, to je asi nejpříjemnější řešení (i když teda záleží na tom, kde jsou ty dveře na balkon)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.10 13:13

Na severní stranu se mi necvhce dávat postele, v zimě tam opravdu příšerně táhne.
Z patrovky se bojím že by malý padal. už ted sme mu museli dát na jednu stranu letiště (spí s tatků) zábranu, protože byl i 2× za noc na zemi. Letiště jsme rozšrubovali a dali kousek od sebe, aby si zvykl na samostatnou postel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
11.9.10 13:34

já bych se taky přimlouvala za patrovou postel než za vysouvací, kvůli soukromý a svému koutku nebo jak to nazvat. Časem bude chtít mít každý svůj klid a kouteček kam si může zalézt. U těch vysouvacích mi přijde že to nejde. Jsem naštvaná na bráchu a musím si jít lehnout k němu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
11.9.10 13:47

Tak tak, souhlas, za pár let děti budou chtět mít od sebe klid, navíc, když jsou to holka a kluk a každý si bude chtít zalést do svého - učit se, hrát si, nebo se i nafouknout, když ho někdo naštvě :mrgreen:
Osobně bych tam nechala obyč postel a udělala pokojík jako koberec stěny, dekorace, podle vkusu a až i malá bude větší tak už dát patrovku - myslím, že za takové tři roky už padat nebude, to si myslím, že se už naučí nepadat…
Myslím si, že pak 6 letý kluk a 3 letá holka budou každý jinde a budou rádi za svůj koutek.. ale to je můj názor.
My máme zatím pokojík jenom pro malého a pokud by se nám narodilo další, tak pokud nepůjde samo do pokojíku ke staršímu, tak o úpravách neuvažujem, pak budem dávat patrovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
11.9.10 14:05

Byla jsem s bráchou v jednom pokoji celý život až do dospělosti. Dost jsme se nesnášeli, já bytostně nenáviděla, že se vyskytuje v mém životním prostoru (teď se máme moc rádi, navštěvujeme se, zveme se na večeře, je to super od doby, kdy bydlíme každý ve svém bytě).

Měli jsme patovou postel a já nesnášela i to, když lezl nahoru (a já už byla dole) a celou s ní třásl (ale jak to měl chudák jinak dělat, že jo). Pokoj jsme měli větší (cca 4×4m), naši se pořád snažili přestavovat nábytek, aby nám udělali 2 oddělené koutečky, ale nikdy to nebylo úplně ono…

Takže za mě: do výsuvu bych nešla, když už tak patrové postele, ideálně 2 samostatné opticky oddělené nábytkem. :mrgreen: (i když to oddělování nábytkem se vyhrotí asi až u starších dětí, teď když jsou malí, tak se líp snesou než puberťáci…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.9.10 15:20

A co nějak takto? Jestli jsem to teda dobře pochopila :lol: To žluté jsou postele, hnědé skříně. Za tou postelí, co má být u severní stěny bych udělala nějakou vysokou polici - odizoluje stěnu a bude to zároveň jako noční stolek. Akorát nevím, kde jsou ty dveře na balkon, jestli se tam dětem vejde nějaký pracovní stůl pod okno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
11.9.10 16:11

AHoj,
my kupujem Tohle:
http://www.ikea.com/…cts/80123993

a dole bude eště 1 matrace na spaní
a na vrchu bude Toto :
http://www.ikea.com/…cts/40116206
zabrání to pádu.
Jinak s edají koupit patrovky a ze stropu přidělat síť k boku postele. Známí to tak mají a vše je v klidu. Jen pár děr do stropu a postele :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.10 17:16

Angua
Takto vyřešit sem to myslela i já.

A ta otočná postel nebu potom třeba po pár letech, kdy by se otočila postelí navrch, rozvrzaná? Náš malý by se na ni určitě věšel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
11.9.10 18:44

To nevím, ale konstrukce je dřevo a určo by se dala dotáhnout nebo tak.....my dotoho jdem. máme 2+kk a taky není místo, ale nebudu si říkat, že to je na věky :)Ale momentálně je to nejlacinější řešení pro nás :) Matrace máme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6416
13.9.10 21:08

I podle mne je výsuvná postel špatné řešení, obě děti potřebují mít svou postel přístupnou vždy a mít své soukromí. Dala bych patrovou postel, zábradlíčka bývají dost vysoká, padat určitě nebude. A severní stěnu můžete obložit polystyrenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí