Uspávání v babyvaku?

327
9.9.10 20:29

Uspávání v babyvaku?

Ahoj, s malým (3,5 m) máme trochu problémy s uspáváním. Když ho vykoupu a nakojím, dám ho do postýlky /aby byl nějaký ten režim že:)/ tak začne boj. Nebrečí, ale všelijak se kroutí, fnuká, matlá si deku po obličeji, mlátí hlavou sem tam…vždycky vypadá, že už usne, ale bohužel. To trvá různě, třeba i hodinu. Sedím u něj, uklidňuji, je opravdu už unavený, ale nemůže zabrat, někdy to vzdám a dám ho do vaku a tam usne tak do 10 min. Dneska usnul rovnou ve vaku, tak mě napadlo, dávat ho jen tam a netrápit ho v postýlce, ale co bude až vyroste a do vaku se nevejde:) To ho asi stejně budu muset naučit, spát v postýlce. Máte s tím někdo zkušenost? díky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
9.9.10 20:34

Zkoušela jsi zavinout? Já bych ho do toho vaku nedávala, zvykne si fakt rychle a rozhodně se toho nebude chtít vzdát… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.9.10 20:38

:think: .. Myslím že si zaděláváš na malý problém ale dokud ti to vyhovuje není co řešit. Učit usínat miminka o samotě s občasným uchlácholením je nejlepší kolem toho 3-4 měsíce. Ono je opravdu lepší do budoucna učit miminko usnout miminko samo v postýlce s dudlíkem, hracím strojkem, metodou 5,10,15… atd. Ale znám spoustu mamin který uspávají mimča v náručí nebo dalších i do roku a nevadí jím to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.9.10 20:39

Mimochodem sama jsem tím prošla rovnou dvakrát… a vyplatilo se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
9.9.10 20:41

Zavinutí by neprošlo, začal by se vztekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.9.10 20:47

Okoupat, namasírovat, napapat, položit do postýlky příjemně naladěného..pak pohladit.. k tomu natáhnout hrací strojek odejít…následuje uvědomění si že maminka je v čudu…pláč a vztekání! Nechat Plakat pár minut.. vrátit se.. a znova pohladit,natáhnout strojek..dudlík? a velkou trpělivostí finišovat usnutím? :) Nevím, to je naše metoda.. ale třeba pomůže? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
9.9.10 20:52

Myslím, že aplikovat na 3,5 měsíční miminko tzv. Estivillovu metodu kontrolovaného pláče (jak popisuje verunnka) je tak trošku brutus.

S tím režimem bych to taky nijak moc nehrotila, ono si dítko udělá režim svůj ;-)

S tím uspáváním je to těžké.
Nejdříve bych se pořádně zamyslela a odstranila všechny rušivé elementy.
Rozhodně si myslím, že do 3 let ho ve vaku uspávat nebudeš.
Pokud to vyhovuje tobě i jemu, tak bych to neřešila a na řeči okolí, že si ho až příliš rozmazlíš, bych se vyprdla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.9.10 20:56
Cappy píše:
Myslím, že aplikovat na 3,5 měsíční miminko tzv. Estivillovu metodu kontrolovaného pláče (jak popisuje verunnka) je tak trošku brutus.

S tím režimem bych to taky nijak moc nehrotila, ono si dítko udělá režim svůj ;-)

S tím uspáváním je to těžké.
Nejdříve bych se pořádně zamyslela a odstranila všechny rušivé elementy.
Rozhodně si myslím, že do 3 let ho ve vaku uspávat nebudeš.
Pokud to vyhovuje tobě i jemu, tak bych to neřešila a na řeči okolí, že si ho až příliš rozmazlíš, bych se vyprdla :mrgreen:

Ani né :lol: ..ale každé dítko je individualita :wink: …u mých holek jsem z si vytvořila svou metodu a né Estvilovu..s trochou fantazie a zabrala :) Navíc čím starší dítko tím je právě ten průběh brutálnější jak popisuješ :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.9.10 21:00

No a ta brutalita příjde až se budeš pokoušet uspat např. roční dítě které si ledacos uvědomuje.Rušivé elementy mi navíc tak trochu pomáhali…třeba takový zvuk pračky nebo vysavače ve vedlejší místnosti dělal divy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
9.9.10 21:01

jojo okoupat, namasírovat, napapat a položit do postýlky a příjemně usnout tak to u nás fakt neplatilo, ale hezká představa a úžasná zkušenost maminek klidných miminek :-? Někdy děti řvou a řvou a řvou a nezabírá absolutně nic to jsou pak všechny rady k ničemu a babyvak je na místě. Já v něm uspávala přes den. Večer to nepomáhalo to jsme nosili a nosili. Jinak bez šance. Zavinování taky nebylo k ničemu a dudlík taky ne. Takže pokud vám oběma bude babyvak vyhovovat tak to s ním zkuste. Věř, že věčně v něm spát nebude :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
9.9.10 21:02

Verunnko, správně, každé dítko je originál.
Prostě mám spíš 3m dítko zažité jako malé miminko, které hlavně potřebuje mít jistotu ve své matce, potřebuje cítit její blízkost.
Je škoda si tohle období pořádně neužít a ohlížet se na zastaralé hlášky našich matek typu: „Nechovej ho tak moc nebo si ho rozmazlíš, ušila sis na sebe bič, atp.“ :-?

Prostě máme jiné názory, jiné zkušenosti ;-)
Abych to shrnula, zatím bych zakladatelčinu situaci neřešila, protože si myslím, že dítko je moc malé na to, aby ho učila usínat samotného řvací metodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
9.9.10 21:05

A nechat vyřvat tak to bylo úplně k ničemu. I když děti zázrakem po nekonečné době vyčerpáním nás všech usnuly tak byly za pět minut vzhůru a celé roztěkané vůbec ne v klidu právě naopak. Vystrašené a to nemělo se zdravým spánkem nic společného… každé dítě je jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
9.9.10 21:05

Ahoj řekla bych že do půl roku věku minimálně (beru podle sebe, jak jsem Matyho pozorovala) by mělo mít miminko hlavně pocit, že je tam máma s ním a za jakýchkoliv okolností. Kolikrát jsem z různých stran v rodině slyšela, že si vymrčuje a že je třeba dítě naučit spát samo resp. usínat. Nechápu. Mates teď problémy sám usínat nemá, ale do těch šesti měsíců větinou usínal v našem náručí, skákali jsme s ním na balónu, občas byl v šátku, když jsem neměla na to tam sedět, radši jsem chodila. Postupně si sám začal říkat, že naši přítomnost nevyžaduje - možná mám unikát, já nevím, ale pak jsem zas vypozorovala, že chce být sám vpostýlce, že mu stačí pustit ten kolotoč a naopak se mu usne líp. Pak mě l zas období, kdy nás tam chtěl, povídat básničku nebo zpívat, teď zas spí sám.

Řekla bych, že se to mění, že návyk na tvou přítomnost mu v tomto věku rozhodně neuděláš, spíš naopak - bude vědět, že se nemusí bát, že ty tam jsi.

Samozřejmě chápu, že Estvillovi jde o to, aby ses mu tím chozením tam ukazovala a tedy ho ujišťovala v tom, že tam jsi, ale myslím si, že takto malému miminku to nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
9.9.10 21:09

Hm, řekla bych, že po něm chceš moc :( Jasně, dá se estivillovat, ale mně to u takového drobka přijde kruté. I autor této metody doporučuje až od půl roku :nevim: Já touto dobou uspávala přes den hopsáním na balonu a večer prsem. Vrcholem všeho bylo pohupování na balonu s prsem v puse :mrgreen: Už to nedělám, není potřeba :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
9.9.10 21:10

JInak ještě ti chci říct, že my ti tu radíme, ale doporučuju dát na svůj instinkt. Kolikrát jsem se radila s někým právě v rodině, pak to třeba podle nich zkusila, ale když jsem u toho měla blbej pocit, většinou to fakt nefungovalo. Vždycky se mi potvrdilo, že to jak to cítím je správný. Právě jsem se spíš bila do hlavy, že jsem dala na někoho zkušenějšího. Prostě je to jedno dítě, jak už bylo řečeno, jeden originál. Ty jsi jeho matka, ty ho znáš nejlíp, ty na něm poznáš, co je pro něj nejlepší. I když někdy to není hned napoprvé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí