Uspávání v babyvaku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
344
9.9.10 21:14

Nj, je to fakt každý má jinou zkušenost a jiné dítko a taky jiný názor na věc. Nechala bych to na tvým vlastním instinktu ten tě nezklame :) :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
9.9.10 21:24

Myslím, že miminko potřebuje být s mámou, když usíná. Některá třeba ne, ale poku ano, a to Tvoje Tě prostě chce u sebe, nechat se uhoupat do spánku, tak mu to dopřej, poskytni. Nějaký REŽIM má smysl zavádět až tak od půl roka, řekla bych. Taky mi malá nechtěla usínat sama, a usínal večer hooodně pozdě, byli jsme vyřízení, ale vydrželi jsme, a až časem, asi v tom půlroce jsme postupně začli „učit“ na usínání v osm večer. Dřív to prostě nemá smysl. Vezmi si třeba tohle: člověk je jediný tvor (aspoň, co já vím), který své mladé od sebe odděluje. Že je to nesmysl!!! Je to Tvoje dítě, buď s ním :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
9.9.10 21:29

Já zkoušela vyřvávačku na Kubu a to tedy nešlo, vždy si rozdrápal ucho do krve. Takže večer usínal se mnou (nevadilo mi to, tou dobou byl jedináček, takže nic důležitějšího na práci nebylo), přes den jsme usínali v kočárku. Usínáním s námi v posteli se nerozmazlil, od roka nás naopak sám začal vyhánět, že chce spát sám. Takže opravdu každé dítě originál a i z rozmazlení dokáže vyrůst ;) V babyvaku byl asi měsíc (pak povyrostl a nějak mi ho tam nešlo srovnat), ale kdykoliv v něm byl tak usnul :)) Ale nedovedu si to představit jako večerní uspávací metodu. Miminka jsou od toho aby se rozmazlovala :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
9.9.10 21:30

Takže o zítřka uspáváme rovnou ve vaku a žádné trápení v postýlce, přišlo mi to tak správně,
(ten vak) když mu to vyhovuje a usne skoro hned, ale zase na druhou stranu, ty všechny rady kolem uspávání v postýlce mě znejistily. Asi budu muset víc dávat na svůj instinkt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.9.10 21:31

My jsme v tomto věku uspávali na rukách poměrně často. Vždycky jsme zkusili normálně, když nemohl zabrat, tak si ho MM vzal, nosil ho, povídal mu… Všude jsme slyšeli, jak se nám to vymstí, že si koledujeme a zaděláváme na problém… No, nevymstilo :lol: Tahle potřeba odezněla sama, časem stačilo si s ním lehnout, nošení nevyžaduje a nikdy nevyžadoval. Naopak se nám díky tomu podařilo odbourat noční kojení a buzení během dvou nocí (v 11,5 m) a prakticky bez pláče, bez toho, že bych musela skřípět zubama s polštářem přes hlavu ve vedlejší místnosti.

Sám neusíná, vždycky si s ním lehnu, povídám pohádku, zazpívám ukolébavku, tulíme se a on usne. Nevím, nějak mě neobtěžuje, že je se mnou moje dítě rádo a cítí se u mě dobře :nevim: Možná je to i tím, že máme malý byt a nějak není po uložení kam odejít :nevim: :lol: S dalším to asi jinak řešit nebudu, nepřijde mi šílená představa, že si se svýma dětma na půl hodinky lehnu, budu jim číst, zpívat nebo si budeme povídat, než usnou. Myslím, že časem to vyžadovat přestanou - až přijde jejich čas. Do té doby mi to neva, dělám to ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
9.9.10 21:34

Jeziko přesně tak jsem to myslela. Taky mě znejisťovali rady, co jsem třeba někde přečetla nebo mi řekla náhodou kamarádka, švagrová atd. Časem to bylo pak lepší, že člověk ty rady přestal vyhledávat resp. vnímat (ty nevyžádané :mrgreen: ) a dělal si to víc a víc podle sebe.

Tak, pláče mi dítě, jdu dát dudlík :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
9.9.10 21:35
jezika píše:
Takže o zítřka uspáváme rovnou ve vaku a žádné trápení v postýlce, přišlo mi to tak správně,
(ten vak) když mu to vyhovuje a usne skoro hned, ale zase na druhou stranu, ty všechny rady kolem uspávání v postýlce mě znejistily. Asi budu muset víc dávat na svůj instinkt

Přesně tak!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
9.9.10 21:39

Ještě dodám, že s Eliškou si taky chodím lehnout a počkám, dokud neusne. Pak ji přendám do její postýlky. Někdy s ní ležím půl hoďky, někdy 5 minut, jak kdy. Někdy mě to štve, že to trvá (když něco dávaj :oops: ), někdy ležim ráda, možná i zdřímnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
9.9.10 21:43

Barbucho jo asi myslíš zhruba tak, že zpívám:

Spinkej můj uáááá maličký, máš v očíííííuááách hvězdičky. Dáááááám ti je do vlasů, tak usíneeeuááááj, tak usínej. dlouhé slabiky jsou moje zívnutí (mám pocit, že to zalomím dřív než on). :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.9.10 21:47
barbarbucha píše:
Ještě dodám, že s Eliškou si taky chodím lehnout a počkám, dokud neusne. Pak ji přendám do její postýlky. Někdy s ní ležím půl hoďky, někdy 5 minut, jak kdy. Někdy mě to štve, že to trvá (když něco dávaj :oops: ), někdy ležim ráda, možná i zdřímnu :mrgreen:

Jo ale bude to horší,čím starší tím delší uspávání… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
9.9.10 21:50
verunnka píše:
barbarbucha píše:
Ještě dodám, že s Eliškou si taky chodím lehnout a počkám, dokud neusne. Pak ji přendám do její postýlky. Někdy s ní ležím půl hoďky, někdy 5 minut, jak kdy. Někdy mě to štve, že to trvá (když něco dávaj :oops: ), někdy ležim ráda, možná i zdřímnu :mrgreen:
Jo ale bude to horší,čím starší tím delší uspávání… :pankac:

A co teprv v patnácti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
9.9.10 21:51

juhůů,,, no tak to snad ani nebudu kontrolovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
9.9.10 21:53
chuanitka píše:
verunnka píše:
barbarbucha píše:
A co teprv v patnácti :roll:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
9.9.10 21:54
verunnka píše:

Proč myslíš?
Sama jsi psala, že každé dítě je unikát, třeba zrovna tohle se naučí časem usínat samo, bez problémů, bez řevu a bez stresu :-P

EDIT: Naučí není to správné slovo :think:
Protože tohle se naučit nedá, do toho musí dítko dozrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8444
9.9.10 21:55
verunnka píše:
juhůů,,, no tak to snad ani nebudu kontrolovat :)

To byl vtip, víš :oops:
Není pravidlo, že čim starší dítě, tim delší uspávání. Jedině, že čim unavenější dítě, tim kratší uspávání! Vezmi si logicky: za jak dlouho bys spala Ty(dospělá), kdybys musela ležet? Určitě ne za 2h, ne? :kytka:

Příspěvek upraven 09.09.10 v 21:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401