Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
zítra ráno jdu do nemocnice kvůli abscesu u třísla, který je plný hnisu a musí se vyříznout. Mám z toho dost strach. Nebyla jste na tom náhodou některá? Bolí to? Dá se potom normálně fungovat?
Díky za zkušenosti. ![]()
Byla jsem na tom a hodně záleží na doktorovi. Poprvé mi to umrtvil, tak jsem nic necítila/bolest, jen úlevu.
Týden na to se mi udělal znovu a doktor byl jiný a byl arogantní vůbec mi to neumrtvil třikrát jsem ho žádala a řekl mi, že je to zbytečný. Řvala jsem před celou ordinaci. Po této zkušenosti, kdyby lékař odmítl umrtvil, tak bych se s ním rozloučila a chtěla jiného doktora. Máte na to nárok.
Také jsem byla několikrát a pokaždé to bylo trochu jiné hodně záleží jak moc velký absces je, určitě je lepší při umrtvení to o tom ani nevíš, pak je hodně důležité poctivě chodit na převazy a doma i nadále pokračovat v řádném ošetřování a denním čištění. Dva jsem měla menší takže se rychle zahojily ale ostatní byly velmi hluboké a bohužel se neobešly od drénu na dva dny. Zae byl asi nejhorší na obličeji kdy jsme měla. oblicej 10× větší ošetřování bez umrtvení a drén skoro týden, hojilo se to velmi dlouho. Musela jsem nakonec brát dvoje ATB po sobě.
@Letynka16 píše:
Ahoj,
zítra ráno jdu do nemocnice kvůli abscesu u třísla, který je plný hnisu a musí se vyříznout. Mám z toho dost strach. Nebyla jste na tom náhodou některá? Bolí to? Dá se potom normálně fungovat?
Díky za zkušenosti.
No snad není možný, jak jsem ti psala, tak dnes ráno se vzbudím a mám Absces!! Mám ho zespodu Mezi stehnem a genitálií. Bolí to jak čert, ani sednout si nemůžu!!! ![]()
Tak uvidím jak na tom budu do pondělí a v pondělí bych jela na vyříznutí
Vypadá to, že je hluboký, achjo. Je to možný? Neměla jsem ho asi 5 měsíců, napíšu ti a šup mám ho tam ![]()