Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím,
čím jste prosím mazala místo po vyříznutí pihy? Doktor mi neřekl čím mazat. Na obličeji jsem místo po ní mazala sádlem bez soli. Stehy už mám vyndaný, tak snad nebude pozdě, aby se to nějak zahojilo. Trochu to svědí a mám tam červený flíček, na obličeji ani známka po vyříznutí.
Zajímají mě zkušenosti, děkuju ![]()
@llena35 píše: Více
Zkus to máznout tenkou vrstvou Framykoinu. Ale jinak se nedoporučuje velké slunění.
Mně po vyříznutí pihy na břiše po vyndání stehů doktor poradil mazat čímkoli mastným, tedy klidně i sádlem. Ale hlavně často jemně masírovat, že prý pak nebude vidět jizva. Takže jsem to tak dělala, mazala jsem tedy obyčejnou vazelínou a fakt to úplně zmizelo..
@Afrikana píše: Více
Protože píše, že tam má začervenalé místo a Framykoin má i hojivé účinky. Když to namázne opravdu jen 2-3 krát tenkou vrstvou, nic špatného se jí nemůže stát.
@Černá Madonna Ja to pochopila tak, ze tam ma proste cervenou jizvicku a chce ji vybelit. Nic zaniceneho tam podle me nema, takze by bylo uplne zbytecne mazat to Framykoinem, ktery se ma pouzivat na zanicena mista, protoze je to ATB mast a ne vazelina, ale mozna me zakladatelka opravi ![]()
Dobře vím, že je to ATB mast. ![]()
Ale podle mě, se jí i přesto nemůže nic stát.
@Černá Madonna Nerikam, ze se ji z toho neco stane, ale je to proste naduzivani ATB.
Tak on je stejně na předpis a pokud ho nemá zrovna doma, tak jím nic mazat nebude…
Ale, já jsem zareagovala jen opravdu ohledně toho, co se týká samotného počátku po excizi.
Jak jsem psala 2-3 krát. Pak sama uvidí, jak se to bude hojit. ![]()
Prosím, a měly jste v jizve i tmavsi místo…mám uprostřed sv. hnede…jsem měsíc po odriznuti bez stehu, bylo zanicene, Framykoin na týden jsem dostala, je to měsíc a já se jen děsím, zda neroste piha..zbytek po ní…nebo jen nejaka diskolorace v ramci procesu hojeni
byla to seborhoicka veruka…tak ta snad korinky nemá…
![]()
@Anonymní píše: Více
Hnědé místo jsem tam nikdy neměla, ale asi bych si s tím došla na kontrolu, možná tam roste nová.
Zanícené to není, jen prostě červené místo. Myslela jsem, že bude mít průběh jako piha na obličeji, kde nemám ani náznak a tady je červené místo. Zkusím tou vazelinou, ta mě nenapadla, děkuju ![]()
@llena35 píše: Více
koupit sádlo s měsíčkem v lékárně a masírovat, používat opalovací krém/mléko s faktorem 50