Zhoršování zraku

Anonymní
31.5.24 20:38

Zhoršování zraku

Jak rychle vám rostou dioptrie? Začala jsem brýle nosit ve 20 letech, protože jsem ve škole neviděla na tabuli. Měla jsem 1 a 1,5 dioptrie. Brýle mám 20 let a teď mám 4 a 4,5 dioptrie. Výrazně se to začalo zhoršovat po dětech. Poslední brýle mám dva roky. Vždy tak po půl roce se mi zase zhorší zrak. Vydržím to nějakou dobu, většinou tak rok až dva, začne mě bolet hlava a jdu na oční, tam mi dají o něco silnější brýle a za půl roku zase začnu vidět rozmazaně. Také se vám děje, že po půl roce se vám vada zraku začne zhoršovat?
Necháváte si napsat brýle v přesných dioptriích nebo o něco slabší? Měnila jsem dvakrát oční a kazdy doktor ma jiný názor.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16222
31.5.24 20:44
@Anonymní píše: Více

K očnímu jsem šla jen 2×, jinak měřili rovnou v optice, kde jsem chtěla brýle. Ty mám 23 let a mám 2,5 a 3 dioptrie. Takže se to extra často fakt nejhorší a brýle mám přesně podle měření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21539
31.5.24 21:34

Ne, takto rychle se mi zhoršoval zrak cca do 25. Brýle mám od 15. Teď už mám mnoho let stejné dioptrie. Ale očních vad je mnoho druhů, takže u každého je možný jiný postup v nemoci. A dioptrie si nechávám dávat do brýlí přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pepivaha
31.5.24 21:48

Já to samé. Je mi 46 a ještě před 5 lety jsem měla na dálku 1,5 dioptrie a teď už mám 2,75. Po čtyřiceti se prý oči zhoršují na blízko a do dálky už nejsou schopny zaostřovat, tak se zhoršují. Potřebuju o půl dioptrie do dálky silnější, ale nedávám si je, prý bych s nima už vůbec neviděla na blízko a na klávesnici v práci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.24 21:53

Tak ja jsem zacala na 4 dioptriich v 8 letech a zhorsovalo se mi to tak do 18, od te doby mam porad kolem 11 dioptrii, ale uz pres ne nedokazu zaostrit na blizko, ackoliv jinak vidim na blizko dobre. Je to docela peklo, takze bud rada za tak nizke dioptrie…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.24 22:24
Jsem rada, že dioptrie ještě ujdou, i když kolem sebe mám lidi, co mají slabší brýle. I manžel, kterého jsem potkala a měl 4 dioptrie, má teď 4,5 jako já. Potkala jsem ho v době, kdy jsem ještě brýle neměla.
Ale jde mi o to, že se mi zrak pořád zhoršuje. Teď budu mít tak o dioptrii výš, už nevidím z 1,5 metru hodiny na troubě. V kině neprectu titulky.
Tak hledám, jak tomu zhoršování zabránit, jestli to jde i tím, že si nechám dát o půl dioptrii méně. To mi doporučovala minulá doktorka.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.24 05:59

Ja jsem nosila podkorigovane bryle hodne dlouho, drive se to tak delalo, uprimne, nevidim v tom smysl. Ja jsem chodila i hodne bez bryli a to i s vysokymi dioptriemi, takze oci jsem cvicila dost, a zhorsovalo se to stejne porad, tak nevim. To myslis bez bryli, ze neprectes titulky, nebo s brylemi?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.24 08:18

S brýlemi neprectu titulky. Teď v této době. Bez brýlí nechodím, protože mě z toho bylo špatně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex