Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Vyvrkla jsem si kotnik (uz ponekolikate ten samy), ale nikdy se to ani nepriblizilo tem urazum predtim. Byla to bolest, ze jsem pul hodiny nevidela. Na nohu jsem nebyla schopna doslapnout a nemohla jsem ujit ani krok. RTG v poradku, dostala jsem obinadlo a chladili to. Mela jsem nohu oteklou ze vsech stran. V ten samy den, nez se mi to stalo, vsichni blizci byli odjeti mimo domov a ja zustala s ditetem 1.5roku sama, jeste nechodil, lozil. Doma jsem prvni tri dny skakala, nebo lezla po 4. Potom jsem dokazala mirne doslapnout a pajdala jsem. Uz chodim normalne, ale celkova hybnost se mi zatim nevratila. Je to uz 5 mesicu.
Měla jsem oboustranný výron,měla jsem to ortéze a francouzké hole,PN 5 týdnů ale dělám fyzicky,nejhůř jsem skákala asi 14 dní.Při větší zátěži nebo když byla vedra mi to trochu otéká,jinak o něm nevím,bez následků.
Mám vyron kotníku cca tři neděle. Chodím tedy už bez berli, ale kotnik mám přes den stažený obinadlem. Chůze mi problémy nedělá. Jen schod dolů ano . Jinak mám oboustranný vyron. Na rentgenu jsem byla a prý jen natažené vázy
Ja jsem uplny odbornik
STRASNE zalezi jak moc to je vyvrtnute a jak dobre jsi to resila ihned potom. Jakmile see to stane, je treba zaledovat a odpocivat a poradne stahnout. Kdyz seem to stalo Tak,ze jsem zretelne slysela lupnuti,byla jsem zrovna uz jako tehule na kopcich v horach
boty jsem natvrdo stahla,na chvili sedla, pri ceste na chatu jsem u kazdeho potoka botu sundala a strcila do te ledove vody…a za tri tydny jsem uz mohla vybehnout a to jsem to mela natekle a modre. Mne see tohle bohuzel deje docela casto…hlavne na podzim, kdyz je uz listi a ja nevidim dobre kluzke koreny,kameny… Tenhle vikend se mi to natahlo zase,ale Jen trosku, a jeste jsem si rozbila hlavu ![]()