Výron kotníku SOS :)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
12.6.22 22:25

Výron kotníku SOS :)

Ahoj, nemá se to, ale potřebuju radu internetového „doktora“ :) jsem v zahraničí, zvrkla jsem si nohu při špatném došlapu že schodu.
Prvně jsem chladila ve vodě a měla pocit, že to bude ok, nicméně po návratu na pokoj to lehce oteklo, zrudlo a především se rozbolelo jak čert. Položit na zem k nevydržení, později už jsem na záchod jela na stoličce, to se nedalo došlápnout, nejvíc to bolí v nártu a v chodidle. Teď mám „veget“, zabral ibalgin a bolí to míň, už se mi i trochu ohnou prsty. Ale jestli to vydrží 🤷Předtím jsem tu skučela a nevěděla, jak se zkroutit…

O co jde: v životě se mi nic takového nestalo, nemám srovnání. Je to spíš na obyč výron a můžu čekat mírné zlepšení nebo to smrdí spíš něčím horším, vazy, zlomeninou? Jinými slovy: mám se zítra těšit na pohotovost s cizími doktory nebo spíš přežiju do pozítří, přinejhorším na rtg doma?

(Jojo, já vím, zakázka pro křišťálovou kouli. Ale když mám z cizích pohotovostí děs a hrůzu 😳 🤔)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Capelucia
12.6.22 22:28

Zlomenina se někdy léčí snadněji než „obyčejný“ výron, k lékaři bych si zašla.

• Citovat
  • Upravit
24587
12.6.22 22:37

Účinný býval octový zábal, sehnala byste ocet? Nebo aspoň led? Stáhnout a nohu nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
12.6.22 22:55

@lucad77 naštěstí obojí, leduju řeckými kapsičkami z mrazáku, i ocet se našel… A náhodou i to elastické obinadlo mám. A pomáhá to už… Ale stejně si na to stoupnout nemůžu:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
12.6.22 22:58

K Dr. určitě, měla jsem těžší distorzi a to mne noha téměř nebolela, akorát nateklá a fialová. Celý následující den jsem ještě normálně chodila.
K Dr. jsem se šla pouze zeptat, zda dávat obklad či přejde samo :mrgreen: :roll:
K mému překvapení následoval měsíc o berlích, rhb, trvalo to docela dlouho, než byla nožka úplně v pořádku.
Udělají Vám rtg, zda to není zlomené..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
12.6.22 23:36

Mam to aktuálně z minulý soboty taky. Blbě jsem šlápla při chůzi z kopce, spadla jsem a bylo vymalováno. Šla jsem spát, ráno obří otok na kotníku, ale žádná modřina. Nešlo na to došlápnout od začátku co se to stalo, stále se to zhoršovalo, ráno jsem nemohla pomalu ani ohnout prsty. Šla jsem na pohotovost, tam mi doktor dal sádrovou dlahu (posléze jsem dostala ortézu kvůli jiným zdr. problémům), mám berle a 4 týdny to musím nosit. Postupně se to vybarvuje, mám přetržený vazy a zlomenou nějakou kůstku pod patou. Teď aktuálně tam mám (po týdnu) zelenou modřinu tak do třetiny lýtka a půlky chodidla a kolem kotníku je to celý fialový. Chuťovka. Výron jsem měla tuším předloni, taky to dost bolelo, ale vybarvilo se to rychleji, mohla jsem alespoň trochu došlápnout a za dva dny to bylo výrazně lepší. Teď to bylo za dva dny spíš horší, stále mě to dost bolelo, teď po týdnu už lepší, ale pořád nemůžu moc chodit a bolí to. Teď když mám srovnání, tak ten výron a natažený vazy zdaleka tak nebolely. Být tebou, jedu k doktorovi, ať ti to zrentgenuje. Pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.22 23:49

Určitě zajdi. Já s podobnými problémy dostala berle se sádrou, natržené vazy. Chodila jsem tehdy o těch berlích skoro dva měsíce, ale jinak to nejde. Držím palce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.22 17:03

@babamati, jak jste tedy dopadla?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.26 11:55

Jsem 4 měsíce po výronu kotníku. Otok mám už jen trochu. Zlepšuje se to pomalinku. Mám za sebou rehabilitace. Pořád to bolí, někdy i v klidu. Chůze docela jde, ale některé pohyby nezvládám. Chůze po schodech mi nejde. Někdy mívám křeče. Pohyb je omezený. Měl jste to někdo takhle dlouho? Uz se to táhne hrozně dlouho. Co vám pomohlo? Jakou jste měli léčbu?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák