vyřvávací metoda

13114
16.4.06 12:43

vyřvávací metoda

Holky, zajímalo by mě, co si myslíte o tzv. vyřvávací mětodě? Náš chlapeček se neustále v noci budí na mlíčko(UM), většinou 2krát za noc. Myslím si, že je to zvyk, hlad mít nemůže. Hodně lidí nám radí nechat ho vyplakat, že si zvykne, že žádná mlíčko nebude a pak bude spinkat i bez bumbání. Zkoušela jsem to, nechala ho plakat půl hodiny, ale pak jsem to nevydržela. Máte některá s tímto zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1376
16.4.06 13:12

Ahoj Derida tu mas odkazy na diskusie, kde sa to riesilo
http://emimino.cz/modules.php?…
 http://emimino.cz/modules.php?…

Chcem ta trocha povzbudit moj syn sa tiez hodne budil a tiez nezaberalo nic.
Mne nikto nevyhovori, ze sa nebudil hladom. Sama vidim, ze ked viac papa cez den a ked ja mam vela mlieka a viac ho kojim cez den, tak daleko lepsie spi a menej sa budi.
Je to cim dalej lepsie a teraz sa budi spravidla 2× a to mu este idu zuby a je po ockovani. pred tym sa nezriedka stalo, ze sa zobudil len raz, stalo sa, ze sa ani nezobudil a spal 12h vkuse.
Zlepsilo sa to same zo dna na den.
Myslim, si, ze schvalne sa nebudil a proste k tomu musel dorast.
Pred tym ho bolievalo brusko, bol hladny +dalsie dovody.
Plakal naozaj zalostne ked sme ho nechali, nebolo to vynucovanie si niecoho.
Aj ked zaspal, tak sa stale budil a nariekal, nariekal aj zo spanku, takze som si povedala, ze takto to ja riesit nehodlam.
Nastolili sme urcite pravidla, spava len v postielke (to prijal bez problemov po roku) spaval tam len pol noci, teraz uz celu. Vzdy po papani ho tam prelozim. V postielke ma hniezdo (ma kol dokola vystlanu postielku dekami.,)
Po zaspati ho zabalim do tenkej fleesovej deky aby sa citil prituleny. (ta nam fakt hodne pomohla).
Pred spanim mu dobre vyvetrame, teplotu v izbe ma 18 stupnov.
Aj prekurana izba moze sposobovat budenie.
Viac kojeni, alebo UM cez den, hlavne doobeda+dalsie tekutiny hlavne doobeda. Doobeda by mal vypit pol dennej davky tekutin (chapem, ze casto pit nechcu, mam to doma :-((
Dost nam zabera kombinacia kasa (milupa)+ pol jogurtu. Proste nacpat ho, ale zase nie precpat, potom ho boli brusko.
Dava ho spat ocko, pred spanim sa uz nekoji.
Ked ma obdobie, ze sa cche stale kojit, tak sme sa menili s muzom a spal s nim on (vyrazne sa znizil pocet budeni)
Co takto keby ste skusili, aby vstaval tatka (ak sa na to da) a ponukal cajik, neskor nariedeny az vodicku najprv z flase, neskor z poharika? Viem, ze dost babam to funguje.
Ale mam aj kamaratky, co sa im budi dieta este vo veku mojho syna na UM a nepomaha vobec nic, proste ked nie je UM, tak vstanu a su hore. caj ani voda nepomaha, to su za pol hodinu zase hore.
Proste kazde dieta je original a ty ako mamina ho urcite najlepsie poznas a vies, co na neho zabera.
My sme sa k tym nasim pravidlam dopracovali metodou pokus-omyl :-) ale nakoniec sme to nejak zmakli.
teraz uz ten problem nemame, zaspava od 4m sam, od roka uplne bez problemov v postielke, pri tom istom CD (kryl best off :-))
Neverila by som tomu, ze nase uspavane, kojene dieta, ktore spavalo v posteli s nami,nema dudlik bude v roku bez problemov zaspavat v postielke, spat tam celu noc, a budit sa bude len 2× za cca 11h co spinka. Mne tie 2× nevadia a verim, ze takto nenasilne sa dopracujeme k spaniu celu noc.
Prajem ti, aby to u vas dopadlo tiez tak dobre ako u nas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
16.4.06 13:22

Derida teraz som si tvoj dotaz precitala este raz a mam typ ako zistis, ci sa budi hladom. Skus mu robit cim dalej redsie to mliecko. Proste mu daj jeden den o odmerku menej, to nejaku dobu vydrz, ked si zvykne, zase uber o nieco a takto az kym sa nedopracujete k vode. Vacsina deti to potom vzda, lebo voda pre ne nie je prilis atraktivna. Ak sa ti bude budit aj na tu vodu, je mozne, ze ma smad. Potom skuste davat pit z poharika. Mozes skusit Avent flasku+uciace pitko.
Viem, ze to tu podobne par holiek rieslo a celkom im to fungovalo.
Kamoska takto malemu davala flasku s vodou do postielky a on sa od roka obsluzil sam. Ked bol smadny napil sa a spal dalej.
Dolezite je, aby vecer nezaspaval s flaskou.
Aby si ju nespajal so zaspavanim.
A na znamych sa vykasli, mna tiez kazdy deptal, ked nechapal, ze sa mi maly budi a potom som zistila, ze aj im sa deti budia, ale chcu LEN dudlicek aj 8× za noc, ale NEKRMIA. Neznasam tuto aroganciu, akoby rodic, ktory v noci dieta krmi bol neschopny, alebo co. A hlavne to milujem taketo hlasky od bezdetnych kamaratok, ktore sa chytaju za hlavu, ze este kojim a preboha aj v noci!!! :evil:
A este to aj podporuju nazory niektorych lekarov, ze po roku neexistuje v noci kojit. Nastastie ja mam dr. ktora tvrdi, ze budenie je normalne a strasne ma chvali, ze este kojim a ze to jeho budenie zvladam.
Ja radsej 2× nakojim a mam klud. A som za to rada, lebo maly je drobcek a keby este nejedol aj v noci, tak ma asi 8kg v 18m.
Drzim paste, neboj, je nas viac s budiacim sa detmi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
16.4.06 13:23

Derido,
co já bych dala za probuzeni „pouze“ 2× za noc!!!
Ta moje nezbednice se budí 5-7× a nic než prso jí prostě neuklidní…
Na vyřvávání nemám nervy, odstěhování ani táta nefungují…

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
16.4.06 14:54

Derido, v zá:,–(ě souhlasím s Gothic, ta to popsala výstižně a podrobně.
O tématu spaní a nespaní a různých metodách je tu diskusí dost, tak si to pohledej.
Osobně si myslím, že násilím nemá smysl nic lámat. Na druhou starnu znám pár holek, co se prostě rozhodly,že v noci mlíčko nedají (ať už MM či UM) a taky nedaly, max. napít čaje, a děti jim do týdne spaly celou noc. Ale to můžeš aplikovat u dtěte, které se fakt budí jen ze zvyku. Já to zkusila jednou a malý příšerně brečel a prostě jsme si s manželem řekli, že násilím to dělat nebudem. On je dost citlivý a mazlivý odmalička, potřebuje úzký kontakt, tak mu ho dopřávám. Budí se ted tak 3× za noc, přitulím si ho, dám kojo a putuje zpět do postýlky, dříve spával s námi. Ano, někdy mívám krize, kdy jsem děsně unavená a říkám si, hochu tak to ne, něco s tím musím udělat, ale pak se mi to rozleží, že to nechci dělat násilím.
Prostě poslouchej svou intuici. Ono se to zlepší. Já tomu věřím:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
16.4.06 16:48

Já bych to zkusila nejdřív nenásilně.
Malá se nejdřív asi do 8-9měsíců budila co hodinu a půl, tak jsem jí to tam radikálně omezila - chovala jsem, spala se mnou a hladila jsem. Nakonec se budila 2× za noc. Jenže když vidíš, že to funguje, najednou ti i 2× za noc přijde dost:) V roce jsem malou v noci kojila 2× za noc, k narozeninám dostala už naposledy a pak jsem jí dávala v noci 2× UM. Náhodou jsem zjistila, že pije ze zvyku, že jí je fuk, jestli vypije 100 nebo 200, vypije, co dám. Takže jsem jí začala dávat 2× za noc 125ml UM, po týdnu jsem jí ubrala jednu odměrku, po dalším týdnu další a tak to šlo do té doby, než pila jen vodu. To jsem jí dala pak poloviční dávku a na jedno jsem jí už nedala nic a ona se přestala budit sama.
UM dostává mezi 5 a 7ráno a rušit to nebudu, protože když jezdíme do Phy, vstáváme po 5hodině ráno a tak si myslím, že je nesmysl jí to rušit, že jednou to UM dostsane, podruhé ne. Ovšem před 5nedám. Šlo to víceméně nenásilně.
Ovšem pokud na to máš nervy, směle do toho. Ovšem nesmíš to dělat proto, že to chce okolí a zrovna tak pokud na to máš, nedej na okolí, že to je špatné. Je to na tobě a podpoře manžela.
Pročti starší diskuse, názory jsou dost protikladné, je to tak 50:50.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
16.4.06 17:21

Holky dík za rady, malý se mi budí poprvé kolem 11hod. to mu dám 150ml a pak kolem 3 hodiny ráno, to mu dá jen 90ml. Vždy to vypije, otočí se na boček a spinká. Zkoušela jsem mu dát místo toho šťávu(čaj mi nepije), ale nezabralo to, prskal a nechtěl. Je zvyklej bubmat z normální skleničky, jen mlíčko má z láhve. Zkusím snižovat množství Nutrilonu. Spíš než hlad může mít žízen, přes den do něj sťěží dostanu 100ml šťávy. Je zajímavé, že někdy se mi vzbudí jen jednou v noci a někdy zase třikrát. Hodně jsem nad tím přemýšlela, jestli ho nechat plakat a mlíčko mu nedat, ale nemám na to. Rve mi to srdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
16.4.06 19:40

Ahojky,

Já metodu vyřvání neuznávám a to v ničem. Nesnáším, když drobeček pláče. Spíše se mi osvědčila vyhnívací.
Mně se Kubíček budil na mlíčko 1× za noc až skoro do roku a půl, potom ze dne na den jako když utne a spinká celou noc.
Popravdě když si představím, že bude půl hodiny, hodinu a více plakat, manžel probuzený, já probuzená, přijde mi lepší mu v polospánku udělat 100ml mlíčka a jít zase spát. Možná jsem ovlivněna tím, že už chodím do práce a na rodeo v noci fakt nemám.

Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
16.4.06 21:56

Ahoj.
Tak já jsem se rozhodla, když se malý budil po hodině a půl a já byla teda fakt troska, že to zkusím omezit.
Brala jsem to postupně, nejdřív jsem posunula interval o čtvrt hodiny, kdyžř to šlo, tak ještě o čtvrt, pak na 2,5 hodiny, pak na tři, na čtyři… No a pak z toho vyplynulo, že se vzbudí jednou kolem 4.-5:30 ráno, výmečně ještě jednou kolem jedné, ale to když má problém (horko, nemosný, bolí zuby..).
Jasně, že se nejdřív budil, jak byl zvyklý, ale to sjem ho pohladila, vysvětlila, že se spinká, že ještě není čas na mlíčko a on usnul. No a do dvou týdvů jsme byli na tom jednom buzení.
Vlastně se budil až v šest, v ty 4 mu stačilo na něj promluvit, pohladit, dát dudlík, ale to už mi neusnul, takže být vzhůru od šesti, to pro mě je horší, než v noci kojit, tak jsem začala zase v ty 4 kojit. To ještě usne, někdy do těch 6ti, někdy ale i do půl osmé…
Taky nemyslím, že nechat vyřvat je správný postup, když to jde i bez toho. Navíc si myslím, že malý má fakt hlad takhle ráno, když usíná kolem půl osmé, což znamená, že jí těsně před kojo a koelm šesté kaši.
TAk zkus třeba tohle, posunout mu postupně to buzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
17.4.06 14:32

U devitimesicniho mimca kvuli buzeni v noci bych tuhle metodu nepouzivala. Mam podstatne starsi dceru, ktera v noci taky potrebuje UM a me to neprijde divne, protoze okamzite potom usne jako spalek. Nekdy vydrzi celou noc bez probuzeni, ale pokud nechce veceri, tak ma v noci proste hlad a ja s tim nic nenadelam. Vyrvavaci metodu jsem pouzivala jen na vecerni usinani. Za tyden zabrala a je to super. Uz rok usina v pohode. Kvuli nocnimu jidlu mi to nepripada vhodne.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky