Vysazení antikoncepce - jaké máte pocity

2171
19.12.10 11:33

Vysazení antikoncepce - jaké máte pocity

Ahoj holky,
založila jsem tohle téma, protože mě zajímají také vaše pocity po vysazení antikoncepce.

S manželem jsme se rozhodli minulí měsíc, že chceme miminko. Tak jsem dobrala antikoncepci a po první MS jsem začala mít děsný pocity. Bolení v podbřišku, o prsou ani nemluvim. Stálí pocit na zvracení :poblion: Jsem citlivá, náladová, podrážděná. Jestli nebudu tenhle měsíc těhu, tak se obávám i mé první MS – to bude asi něco. Mé kamarádky v okolí po vysazení antiko. to takhle teda neprožívali. :zed:

Tak jsem chtěla vědět jak jste na tom byli vy, nebo jste :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30313
19.12.10 11:37

Mě mínil manžel přerazit. Tak náladová jsem snad nikdy nebyla. Já měla až těhotenské příznaky, ale těhu jsem nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2171
19.12.10 11:40

No právě mě už z toho tak trošku asi i hrabe. Chvílema mi připadá že jsem i těhu, tak příští týden uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
19.12.10 12:53

Víš co, máš rozházené hormony, věřím, že to bude časem lepší. Možná - jestli dojde i MS- bude silnější a bolestivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
19.12.10 14:11

já se přidám… ten pocit byl totiž k nezaplacení…
taková úleva… svět mi zrůžověl a najednou měl smysl, najednou mě nebolelo žít, nebyla jsem vzteklá tak, že jsem sama sebe nenáviděla…
Mě vysazení HA osvobodilo…

NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
19.12.10 14:15

Musela jsem vysadit a už nikdy zřejmě nebudu moct HA brát… mám super luxusně bolestivé ovu.. takže první jsme strávila 3,5 hod kolečko po nemocnici, aby n a nic pochopitelně nepřišli.. jenže já netušila o co jde. Měsíčky… no super..takhle jsme nekrvácela roky a další ovu taky poměrně bolestivá, i kdžy už né tolik.
Výkyvy nálad se uklidní, jak bude klesat hladina hormonů v těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
19.12.10 14:22

Ahoj, já vysadila asi po 4 letech, první 2 MS paráda, pravidelně, jak jsem byla zvyklá z HA, bez bolesti, pak to přišlo, následující 4 měsíce očistec, náladová PMS na zabití, bolestivá OVU, prsa bolela vždy až do MS, také pocity nevolnosti, na zvracení,ale těhu to nebylo, tento měsíc jsem začala užívat Femigard, v těchto dnech probíhá OVU a musím zaklepat, nevím o ní, tak snad je to tím, prsa také nebolí…uvidíme jaká bude MS (poslední MS byly strašné, sice 2 dny,ale krev jen tekla…) :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
19.12.10 15:58

Já to měla to samé. Zřejmě při ovulci mě bolel podbřišek tak, že jsem nemohla ani popoběhnout, pak mě šíleně bolely prsa, náladová jsem byla taky ale těhu ne :-? . Pomalu se to lepšilo a po pěti měsících jsem těhotná byla, ani jsem s tím nepočítala.. Fakt to chce, aby se srovnaly hormony, u každého to trvá jinak dlouho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
19.12.10 17:56
NiKina píše:
já se přidám… ten pocit byl totiž k nezaplacení…
taková úleva… svět mi zrůžověl a najednou měl smysl, najednou mě nebolelo žít, nebyla jsem vzteklá tak, že jsem sama sebe nenáviděla…
Mě vysazení HA osvobodilo…NiKi

taky se mi po vysazení moc ulevilo,začala jsem být víc v pohodě,přestala jsem se nervovat s každou prkotinou.Zato pleť se mi zhoršila o 90%,bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
19.12.10 18:53

tak já žádnou změnu ani necítila a zbytek nepovím protože nevím, druhá ms nedorazila a bylo to těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2171
19.12.10 19:13

Pettule tak takhle si to přesně plánuju :-D

S tou pletí, to co mi vyrašilo teď na ksichtu :evil:

Ty jo až pět měsíců, no to bude něco. A ta MS, při antikoncepci jsem to skoro neměla - asi bych si měla nakoupit madračky jak poslouchám :lol:

S tou pravidelností se bojim kvůli případnýmu těhu, před antikoncepcí jsem to měla strašně nepravidelně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dit
13
28.12.10 14:01

Ahoj holky, nedalo mi to a už jsem se konečně taky zaregistrovala :-)
A tak se musím s vámi taky podělit o své pocity po vysazení HA. Ani mě nenapadlo, že nastane nějaká změna, ale…bylo jich dost! 8-o Nepřetržitá bolest podbřišku, absolutně jsem nechápala co se děje, vypádávaly mi šíleně vlasy, moje pleť je jakoby zrovna začala puberta, nálady jak na houpačce. Je to teď 4. měsíc po vysazení, MS byla první dva měsíce přesná jako hodinky a pak se mi zbláznil cyklus, takže taky čekám, jak to bude pokračovat. Byla jsem u Dr. s bolestma podbřišku, ta mě ale uklidinila, že je to normální, že se tělo musí vzpamatovat. Brala jsem HA 10let, takže teď budu čekat kdy se moje tělo dá do kupy a usměje se na nás štěstí v podobě mimi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2171
28.12.10 14:53

ahoj Dit,
no to mi povídej, u mě to byli hlavně prsa a bolení v podbřišku, hlavně jsem byla furt nafouklá. Miminko chceme moc, ale já byla fakt ráda že jsem to teď dostala - taková úleva co nastala. S rozhozením cyklu jsem to slyšela, proto by jsme chtěli stihnout už příští měsíc otěhotnět :lol: budu ti aspoň držet palce ať se ti to brzy srovná a brzy zadaří :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
10.6.13 11:08

Ahoj, kvůli plánované operaci nohy jsem přestala HA užívat. Už delší dobu jsem ale měla pocit, že by mi až tak nechyběla. Ale teď nevím, jestli mě nepálilo dobré bydlo. Jinými slovy: příšerné výkyvy nálad (řvu na děti kvůli hovadinám, bulím nad blbostmi), týdenní PMS :roll:, bolesti prsou. Jediné pozitivum je znovuobjevená chuť na sex.

A teď nevím. Plánovala jsem, že ji po operaci už nezačnu užívat a pomalu šetřím na jeden z těch chytrých atk počítačů , ale kdybych měla v tomhle stavu, kdy nevydržím sama se sebou (a měla bych to pak chtít po ostatních?), zůstat napořád, tak nevím, jestli do toho nejít zpátky?

Mám víc známých, které tvrdí, že atk je jejich harmonizátor nálady, že v přirozeném stavu jsou protivné i samy sobě.

A tak se chci zeptat, kdo jste vysadil, jestli je to „dojezd“ hormonů, jestli se musí tělo nějak obnovit? Prostě jestli se to zlepší a příp. za jak dlouho?

PS. Brala jsem ji 7 let, pak 2 těhotenství a teď 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
20.4.21 10:56

Holky za jak dlouho jste pociťovaly změny nálad po vysazení? Bylo to během pár dní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí