Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Do se přidá této diskuze a podělí o své snažení???:-)
Já se přidám, ale zatím jen jako Anonym - Kača ( pokud teda nevadí).
Za čtyři dny zkusím předčasně tast, ale moc tomu tento měsíc nevěřím…
Kača
Ahoj, Miško:) Moc ráda se tady budu s tebou a dalšíma holkama dělit o pocity a zkušenosti… Já se teda budu snažit poprvé, takže asi moc neporadím, ale i tak se na společné debaty těším
jak jsi na tom s dětma ty?
Není, mám syna dva a půl roku. Tenkrát nám to trvalo víc než rok
, tak bych si moc přála, aby to tentokrát vyšlo dřív…Tebto měsíc jsme začali poprvé. Vy se snažíte o miminko jak dlouho? Kača
tento měsíc poprvé, takže moc nepočítám s tím, že by to vyšlo…ale kdo ví:) Jak moc to řešíš? sleduješ třeba teplotu a kupuješ ovu testy?
S ovulačními testy nemám moc dobrou zkušenost, protože jsem si jich při prvním snažení nakoupila strašně moc a ani jeden neukázal ovulaci, i když jsem si je dělala přesně podle návodu a několik měsíců za sebou. Moc mě to stresovalo
. Měřila jsem si bazální teplotu. Při tomto druhém snažení tomu zatím nechávám volný průběh, tak jen sleduju plodné dny podle výpočtu a plodného hlenu…Myslím, že tento měsíc jsme to nestihli, ale přeci jenom troška naděje zbývá…Vy sledujete teplotu?
kolikátý den cyklu to bude co zkusíš testík?? Máš nějaké zkušenosti s ovulačními testy?
Teplotu nesleduju, zkusím ovulační testy, jinak mám pravidelný cyklus 29 dní,takže taky zkusím podle výpočtu plodných dní…nevím proč ale od okamžiku kdy jsme si řekli, že se pokusíme o mimi jsem nervozní a dost na to myslím, takže bych se nedivila kdyby mi ta nervozita rozhodila cyklus ![]()
S ovulačními jsem psala, myslíš s těhotenskými? Ukázal mi slabou čárku už devátý den po ovulaci.Klasický Mamatest.Tak začátkem dalšího týdne jen tak zkusím. Tenkrát jsem dostala MS o týden dřív, která skončila hned druhý den, pak jsem testla a byl tam duch…
No jak to tak čtu, nebude snadné otěhotnět…Mně je teprve 22 let, ale mimiko si moc přejeme…
já na sobě myslím poznám ovulaci dobře, vždycky mě píchá na levé straně podbřišku a mám takový čirý hlen…to už jsem zvladla tak nějak odpozorovat ![]()
Já zrovna nebudu ten správný příklad, snažili jsme se tenkrát otěhotnět, když jsem měla cystu na vaječníku, asi se tak dlouho nedařílo kvůli ní. Potěším Tě..Znám tři holky z blízkého okolí, kterým se podařilo hned napodruhé a třetí dokonce napoprvé…
Teď už cystu nemám, tak vyčkávám a doufám, že se zadaří dřív…
Ze začátku bych si také neměřila teplotu, aby si muž nemyslel, že to má na povel…Po čase jsem musela zjistit, jestli vůbec nějakou ovulaci mám, tak jsem přešla k měření…
Přeju, aby byl testík aspon lehce pozitivní, ale tím pádem nám vypadneš z debaty, což je škoda ![]()