Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ikýsek, tak s pozorností to chápu, já sem naštěstí tvor samostatný a od školy sem si nenechala moc radit a moje rodina to časem pochopil, že si jedu podle svýho
takže rady dostanu jen když si o ně řeknu. HOrší je to s přítelovo maminkou, ona je hrozně starostlivá, až moc takže ve chvíli kdy to zjistí se mi nejspíš nakýbluje domů ![]()
jinak osm dní před MS je podle mě skoro zbytečný si dělat test, jen vyhodíš peníze - no jasně že já si ho taky udělala (dvakrát) a byl samozřejmě negativní. První pozitiv byl až dnes ráno, tedy druhý den vynechaný MS.
jinak příznaky? to je těžký, taky nevím co jsem třeba měla vsugerovaný a co byly náhodný pocity nic společnýho s těhu.
já měla první týden od 6.12. (kdy proběhl poslední sex, ovulaci nepočítám tak nevím) nafouklý břicho, jako na MS a měla sem pocit jako „zkrácenýho dechu“, pak mi začalo tak porůznu popíchávat, tnout a dloubat v břiše, někdy v podbřišku, někdy jakoby nahoře, prostě nic určitýho.
Ale třeba prsa nijak zvlášť necítím ani teď, a ty dva týdny předtím vůbec.
základ je že sme každá jiná, je tu spousta holek co necítila ani ťuk a bylo vymalováno ![]()
Já jsem hrozně netrpělivá. Někomu se výsledek ukázal hodně brzo. Tak co kdyby…
Díky za své poznatky a držím palečky aby ti vše dobře dopadlo!
Já si také dělala test, ale teprve sedmý den… a ne z ranní moči…Citlivost 10, zatím byl negativní ![]()
Martanku, gratulace ke //
Dodalo mi trochu naděje, že se ti ty dvě čárky ukázaly až v den MS, tak mám ještě naději… ![]()
Ikýsku, já svoje první těhotenství úspěšně tajila až do pátého měsíce
Švagrová pak se mnou půl roku nemluvila ![]()
Anonymní píše:
Já si také dělala test, ale teprve sedmý den… a ne z ranní moči…Citlivost 10, zatím byl negativní
Martanku, gratulace ke //![]()
Dodalo mi trochu naděje, že se ti ty dvě čárky ukázaly až v den MS, tak mám ještě naději…
Ikýsku, já svoje první těhotenství úspěšně tajila až do pátého měsíce![]()
Švagrová pak se mnou půl roku nemluvila
Zapomněla jsem se podepsat: Kača
Kačo, já bych asi tak dlouho tutlat těhotenství nesvedla. Těším se, až se budu s ostatními radovat a na toho špunta se těšit. Stále ale nic
Jak dlouho jsi říkala že se o mimčo snažíš?
kači: tak to máš dobrý žes to tak dlouho utajila, my v rodině se hodně často setkáváme a většinou sou to bouřlivé akce plné vína a jiného alkoholu, navíc jsem kuřačka (včera jsem si koupila superlehké slims a snažím se kouřit co nejméně a plánuji to úplně utnout, tak mi držte palce, ať mám silnou vůli), takže těžko se tvářit, že to, že najednou nekouřím a nepiju je jen změna světonázoru ![]()
navíc to moje tele doma je natěšenej, takže když to zjistí on, tak to nejspíš rozkecá všude ![]()
Snažím se o druhé teď od ledna…První snažení nám trvalo víc než rok, ale povedlo se přirozeně. V listopadu jsem byla na laparoskopii cysty, ale lékař říkal, že se můžeme začít snažit hned. Prý se tacysta může zase objevit..
Mar__tanka1983 píše:
kači: tak to máš dobrý žes to tak dlouho utajila, my v rodině se hodně často setkáváme a většinou sou to bouřlivé akce plné vína a jiného alkoholu, navíc jsem kuřačka (včera jsem si koupila superlehké slims a snažím se kouřit co nejméně a plánuji to úplně utnout, tak mi držte palce, ať mám silnou vůli), takže těžko se tvářit, že to, že najednou nekouřím a nepiju je jen změna světonázoru
navíc to moje tele doma je natěšenej, takže když to zjistí on, tak to nejspíš rozkecá všude
Já dřív byla také kuřák a hodně silný. V těhotenství mě úplně přešla chuť. Přestala jsem kouřit ještě dřív, protože se mi nedařilo otěhotnět, tak jsem si vsuerovala, že je to tím…Budu držet pěstičky, ať to zvládneš…
díky moc, já sem teď ve stádiu, kdy na cigáro mám chuť víceméně pořád a když si zapálím tak si dám tak půlku té slimky a zahodím to…
vidím to tak, že mi ještě úplně nedochází, že už sem fakt „v tom“ a sem taková vyklepaná - takový to co, jak , kdy, jestli to dobře dopadne, bla bla bla…a cigárko je dobrá náplast na nervy ![]()
ale já si věřím že to zvládnu, přece mimísovi nebudu podkuřovat pod nos, ne?
jinak co se týče alkoholu tak s tím problém fakt nemám, napila jsem se s radostí, ale spoustu (tak 2/3) akcí jsem zůstala na nealku, protože sem prostě neměla chuť ![]()
Mně bylo od sedmého týdne pořád zle, pálení žáhy…Kdybych si zapálila, tak bych se asi
Tak uvidíš, třeba Tě chuť ještě přejde
Teď vážně: tak to zatím zkus jen omezit na minimum…
Alkohol jsem tenkrát pila, ale netušila jsem, že jsem těhotná. Mamka tehdá slavila 50tiny.
a já dostala slabou MS…, která však skončila druhý den a pak mi to došlo, že to bylo uhnízďování…