Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj vítej, Báro ![]()
Jinak holky já teda se musím přiznat, že na to myslím pokaždé, už tedy patřím do skupiny bláznivek
No jo no, když já tak moc chci být máma
Já mám 25 DC a beru do úterý ten utrogestan, tak uvidím, jestli se ms srovná, ale nejlepší by bylo, kdyby se vůbec neobtěžovala přijít ![]()
Ano, vždycky tu nějaká šance je,ale už je mi přeci jen 33 a pokouším se s menšíma přestávkama skoro tři roky.Neztrácím naději,to ne,ale je to těžký.Co,ale v životě není,že?Vždycky si říkám,že jsou na tom lidi mnohem hůř než já,tak proč fňukat.Tu ovulku jsem si hlídala poprvé,ale čárka byla slabší tak nevím jestli jsem jí nepropásla.Jinak děkuju za povzbuzení ![]()
Vítej Báro
Co by to nevyšlo, mi syna vytvořili tak nějak mimochodem, tak vlastně vůbec nevím, jak se to jako cíleně vyrábí, ale snad si poradíme. Budu drřet pěsti, pokud je naděje, tak ať to vyjde. ![]()
Vítám tě Barčo ![]()
tinu:my jedem taky zatím tak nějak stylem pokus omyl, ale když tady všude čtu o ovutestech, viď, Ikýsku
tak se snad taky nechám zlákat nebo co…
veve:taky na to myslím, ale snažím se tvářit že ne, aby to toho mýho blázínka moc nevyděsilo - vyděšenej chlap v posteli toho moc nepředvede, že ![]()
takže je super si tu pokecat s podobně prdlejma holkama a nepřipadat si jako pako, který řeší kdejaký píchnutí a pak zjistit že sou to zaražený prdy
![]()
Martanko,
zkus ty testy a uvidíš. Třeba je to zbytečnost. Spíš jsem zvědavá ![]()
Jinak jsem najela „zdravější“ styl života, tak třeba to pomůže. Dělám to hlavně pro sebe ale zakomponovala jsem i prvky, které by mohly dopomoci k mimču. Někde jsem teď nedávno četla, že změna může člověka spíš rozhodit než dopomoci k výsledku. Budu doufat, že to je hlod. ![]()
Se podržte: jím pravidelně tak jak se má a samý zdravý jídla. Hodně jsem uskrovnila přísun potravy. Ono se to bude určitě hodit mít míň kilo až v mateřství naberu.
přestala jsem pít alkohol i mé oblíbené černé pivo a kafe. Piju pro změnu kontryhel. Třikrát týdně cvičím. Můj milovanej spinning, plavání a posilovna. Taky mám knížku metody L. Mojžíšové tak zkusím ještě tyhle cviky. A dokonce jsem sehnala i nějakou reflexologii, která by mohla dopomoci pomocí stlačování určitých bodů.
Snad nastavení lepšího životního stylu moc snažení nerozhodí. Co myslíte?
Ikýsku já myslím, že ne. Já se taky snažím, mám dole 5 kg
Taky se snažím jíst zdravě a pravidelně, ale o svátcích to jaksi moc nešlo. Ale docela jsem se držela… Musím se přiznat, že si občas zakouřím, jelikož mám zkouškové období a nervičky jsou v kýblu
Ale jako kompenzace za občasné kouření je to, že já vůbec nemám potřebu pít alkohol. Piju akorát na Silvestra a to připitek a trochu vína, tím to hasne. Tak aspoň toto.
Martanko taky jsem řešila každé píchnutí, ale teď už na to… Sice mám depky, že to furt nejde, ale nepozoruju se. Ze začátku jsem byla jak maniak, ale stejně to pokaždé nevyšlo, tak už na to prdím. Malinko nervózní jsem jen na konci cyklu ![]()
Ahoj holky,
můžu se k vám přidat? Taky se snažím (od prosince). Ovu byla podle všeho minulý týden a MS vychází na 14. 1., tak čekám a doufám. A přijde mi, že s vámi si tu přijdu víc normální
, protože mám hodně podobné pocity a „pozorovací snahy“, i když nepočítám, že by to vyšlo hned napoprvé. Je mi 35 a mám za sebou operaci endometriózy. Ale člověk musí věřit.
Ahoj Ájo ![]()
To my se snažíme od konce srpna a zatím nic
Je mi 22 (14.1. mi bude 23
) To se snažíte o první mimi?
Ahoj Veve,
jj právě, že o první (a času ubývá, už kdybych byla teď těhotná, tak jsem v kategorii „starých matek“
…). Neboj, máš náskok ve snažení
a určitě to brzo vyjde (třeba to bude dáreček někdy kolem narozenin
Moc bych Ti to přála.)
Uvidíme. Určo nám to všem tento rok vyjde. Hele víte co řikali v televizi? Že příznivý je myslím březen a duben, v létě ne a pak zase je dobré myslím září, říjen a listopad. Teď doufám, že jsem to nespletla…
veve: koukám, že jsme na tom obdobně. My se s manželem snažíme taky od konce srpna a je mi 25. Stále nic. V kartách mi vyšly jako nadějný měsíce březen a duben. Tak třeba na tom něco pravdy bude. Je to dlouhý viď? Díky ale tomu trvání, jsem se s tou představou že budu maminka již stihla smířit a těším se na to. ![]()
veve.m a co studuješ? Já letos končím na fildě v Ostravě.
Kouřím jen zcela výjimečně, taky hlavně o zkouškovém, to je snad docela normální. V těhotenství, u dítěte nebo doma nikdy. Prostě příležitostný hříšek.
Teď jsem dlouho nic neměla, aby se tělo pročistilo, no 31.1. mám první státnice, tak uvidíme, jestli to dám. ![]()
Ikýsku taky myslím, že by se touhle změnou tělo vyděsit nemělo. ![]()
Aja 35 třeba nás všechny předběhneš
přeju ti to. ![]()
Já jsem na voš pedagogické v Litomyšli. Mám to dálkově při práci, vyhovuje mi to. 13.1. mám zkoušku, tak už jsem docela na nervy ![]()
Tinu: děkuju, jsi hodná. Jak psala Veve: kéž by nám to vyšlo letos všem.
Jinak držím moc palce vám oběm i na zkoušku a státnice. Určitě to dáte. Je jasné, že máte nervy, ale já vždycky říkám, že kdyby tam šel člověk tzv. „s rukama v kapsách s tím, že to má jisté“, tak by na tom celém bylo něco divného. Určitě to dobře dopadne. Hlavně se nestresovat nad míru (i když to se lehce řekne
)
Ajo přesně, ještě tak dva týdny budu relativně v klidu a potom začnu šílet, panikařit, blejt a tak. Ale jinak pohoda, mají to být nejlehčí státnice, tak bych to měla dát. ![]()
Veve já mám taky učitelský obor, právě raději bych na mateřskou, než třeba na půl roku do práce, a potom hned odejít.