Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak nám když se nějakou dobu nebude dařit, tak si z toho hlavu dělat nebudu, i ty z kamarádek, který byly v otěhotnění nejrychlejší, do toho vlítly nejdřív po třech čtyřech pokusech.
ve mě spíš hloubá takovej červík, jestli nemám zajít na gyndu a taky to oznámit doktorce (jinka se tam chystám tak únor/březen na prevenčku), že se začínáme snažit. Ani nevím, jestli by třeba neudělala nějaký základní vyšetření, nebo to nechává být, dokud to nepotrvá třeba těch půl roku, rok…
nevíte to někdo?
Já mám, řekla bych, dost dobrýho doktora. V srpnu jsme se začali snažit a v listopadu jsem u něj byla na preventivní kontrole. Dělal mi ultrazvukový vyšetření. Když jsem mu říkala, že se s manželem snažíme tři měsíce a nic, tak mi říkal, že se nic neděje, že je to brzo. Ještě mi vzal krev na vyšetření kvůli tomu a nic jinýho extra nedělal. Ještě mi předepsal kyselinu listovou pro prevenci proti vrozeným vadám (tu seženeš i bez předpisu v lékárně) a pro posílení možnosti otěhotnět. Jinak mi řekl ať to zkoušíme 3× týdně a kdyby se nedařilo po 9 měsících, tak ať přijdu a budeme pátrat po možných příčinách. Skrytý vady se asi preventivním vyšetřením nalézt nedají. Předem se lékaři do hlubšího zkoumání nedají. Takže si počkám na další prevenčku a pokud nic, tak to s ním proberu a poddám se dalším vyšetřením.
tak to je ok, to jsem nic nezmeškala
. kys. listovou jsem začla brát minulý týden (koupila sem si jí bez předpisu), když sem zjistila, že ji nepotřebují jen těhulky, ale i holky co se teprve chystají ![]()
a sex 3× týdně? o tom si můžu nechat leda zdát, ale snažíme se co to dá ![]()
Ahojíček, asi měsíc už brouzdám po tomto portálu a čtu všechny vaše zkušenosti
Říkala jsem si, že se nebudu ani registrovat protože mě to bude jen stresovat, ale na druhou stranu je dobré si vyměnit zkušenosti a hlavně pocity,které se těžko zdělují nekomu,kdo neprochází fázy snažení ![]()
My jsme se začali snažit v prosinci, mam 8DPO a jsem zvědavá ![]()
No můžu říct,že mám příznaky těhotenství a všechno okolo, ale myslím že jen věnuji větší pozornost PMS aj když bych jí měla dostat až okolo 27 prosince.
Kyselinu listovou si také půjdu koupit
Jak to tu sleduju, tak 24. bude velký testovací den.
U nás to bude cca 25. den cyklu…
Ikýsku, od srpna to ještě není dlouhá doba, ale vím, co každý měsíc prožíváš. U lékaře se to většinou řeší po roce, u starších snažilek po půl roce. Budu držet pěstičky, ať máte //
Jsem moc zvědavá, kolik z vás bude mít krásný dáreček pod stromeček ![]()
Kača
Kačo, je to už vážně dlouhý. Musím ale říct, že mi to v jedný věci prospělo. Nebyla jsem si totiž jistá, zda není brzy a zda mimčo už chci. Díky dlouhému snažení jsem v to přesvědčená a víc se na to těším. Obavy jsou pryč. S manželem říkáme, že to bude těžce odpracovaný dítě. Teda pokud se nám někdy podaří. ![]()
Bumbrlíku, to byste měli opravdu bleskurychlé výsledky! To ti přeju! Není nic horšího, než každý měsíc čekat, zda už a nebo stále nic a nechápeš proč. Má stejně stará kamarádka to měla opačně. Začala se s manželem snažit s tím, že to určitě potrvá dlouho tak aby se brzy dočkali. Začali v březnu a na září si koupili zájezd do Egypta. Říkala si, že tam by se jim to podařit mělo. Jenomže ona měla právě to štěstí, že počali hned ten první měsíc a do Egypta jela už cca v pátém měsíci. To se tak někdo má ![]()
Ikýsek: ahojík:)
No přesně moje sestřička
Odjela na dovolenou do Chorvatska, ani si nesledovala všechny ty věci co já a bum je ve čtvrtem měsíci:))
Tak to s ní všechno konzultuji a vždy mi řekne to stejne,prostě musím počkat na MS.
Takže čekám, ale testíkovat aj tak budu ![]()
holky já asi sním…
dneska ráno sem testila a… jsou tam DVĚ!!! ![]()
jako ta druhá je ještě slabší, ale naprosto jasná, žádný duch…
no já se picnu…
Martanko, kecáš!!! Tak to je paráda!!!! Gratuluju
Kdy máš mít menses??? Já abych věděla, kdy se ti ty čárky ukázaly.
To dáš drahé polovičce ten nejkrásnější dárek!!! Řekneš mu to nebo mu dáš pod stromeček dudlík? ![]()
Ikýsku, taky tomu zatím nemůžu uvěřit, každopádně si ještě párkrát ten test zopáknu, zítra nebo pozítří, abych viděla jestli ta čárka sílí nebo ne ![]()
jinak dostat sem to měla 20.12., první test sem zkoušela cca před 5ti dny a tam nebylo ani ťuk.
možná je taky slabší proto, že mám teď dost žízeň a piju jak vzteklá a taky jsem v noci byla třikrát čurat, takže o nějaké vážně koncentrované ranní moči se asi mluvit nedá ![]()
no s vánocema to bude složité, to ještě musím všechno vymyslet.
ráda bych se pokusila to před širší rodinou ještě nějakou chvíli tajit (vím že se to nemá, takhle přemýšlet, ale kdyby se něco podělalo, tak bych asi fakt nepotřebovala okolo sebe dvacet lidí, co by mě litovalo), takže to nebude žádná legrace, štědrý večer u tchýně a švagrové, silvestr s tátou a jeho novou rodinkou…utajit to bude asi nadlidský výkon.
Takže dudlík pod stromkem by určitě byl, kdyby ovšem u toho nesvítilo cca6 lidí z přítelovy nejbližší rodiny…
Tak to znamená, že ještě čtyři dny před menstuací ti test nic neukázal. Já to mám dostat 29. Takže teď je to u mě osm dní před menstruací. Vypadá to, že ještě jistou mizivou naději mám.
I když nevěřím tomu. Žádné příznaky zatím nepociťuju. Od kdy máš nějaké příznaky? Ta žíznivost je jasná ![]()
Jo, tomu rozumím. Já to chci říct taky rodině až tak po dvou až třech měsících. Ale mám k tomu jiný důvod. Chci tu pozornost vztaženou na mne zkrátit. Abych ze všech stran moc dlouho neslýchala upozornění a příkazy co smím a co ne. ![]()
Taky jsme do toho takhle s manželem šli. Nevěděli jsme absolutně nic o ovulačních dnech atp. Prostě jsme se v den mých narozenin rozhodli a šli do toho. O to víc nás překvapilo, že se nic nedělo a nic neděje už čtvrtý měsíc. Je to pěkně na pytel. Do toho teď svátky a bez dětí a bříška jsou takové smutnější. Několik ale mých známých do toho „praštili“ a hned se jim to povedlo. Tak ti držím pěstičky!!!