Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
taky jsem brala Trittico. No spíš bych se poradila s doktorem. Někomu začínají léky zabírat třeba i za 6 týdnu, někomu za týden. Samozřejmě to můžou být nežádoucí účinky. Ale vzhledem k tomu, že bereš jen 25mg, tak by neměl být problém to vysadit. Já brala větší dávku a postupně snižovala a až jsem byla na té 25mg, tak jsem pak úplně vysadila. a žádný problém jsem neměla.
Rozhodně se poraď s lékařem, ale co se tohoto dávkování týče, tak mi doktorka říkala, že lze kdykoli vysadit ze dne na den.
@AlphaOmega známá vysadila ze dne na den vyšší dávku a měsíc byla úplně špatná… vzteklá, lítostivá naprosto emoce nezvládala.
@Anonymní píše:
Zdravim, mate nekdo zkusenost z vysazenim Trittica? Beru 1/3 75mg neco málo pres mesic. Nasazen kvůli nespavosti a panicke poruše. Spím dobře, ale každé ráno hrozne stavy, celý den bušení srdce, nechutenstvi, třes. Četla jsem, ze to mohou být nežádoucí účinky. A tak jsem uvažovala o vysazení a náhradě např. bylinnymy přípravky. Máte někdo podobnou zkušenost? Dekuji
Brala jsem stejnou davku na nespavost cca 14 dni (uz si presne nepamatuji). Ale byla jsem tapla po hlave i pres den. Kdyz uz jsem se prospala a nahnala deficit, tak jsem proste vysadila a nic mi nebylo. Pak uz jsem spala kasne i bez leku.
@tulipán píše:
Brala jsem stejnou davku na nespavost cca 14 dni (uz si presne nepamatuji). Ale byla jsem tapla po hlave i pres den. Kdyz uz jsem se prospala a nahnala deficit, tak jsem proste vysadila a nic mi nebylo. Pak uz jsem spala kasne i bez leku.
Brala jsem několik měsíců cca půl roku taky stejnou dávku, stejně jako „tulipán“ na nespavost a vysadila jsem ze dne na den a žádné vedlejší účinky. Možná jen nervozita pár dní před usnutím, zda usnu, ale úplně v pohodě.
Moc všem děkuji
Nekdy ze začátku jsem si vzala 2/3 dvakrát po sobě a rána byla hodně krutá. Možná mi fakt nesedí…
Ja beru na úzkost a nespavost teď 50mg,ale brala jsem i 150mg a stejne jsem nespala.Na uzkost pomáhá, na moje potíže se spánkem ne.Nesnáším totiž odmala spát a někým v místnosti,vadí mi jak ten druhý funi,chrni.....nesnášela jsem dětské tábory. Pravda je,že když člověk sníží dávku je mu tak týden zle než se hladina srovná. Vysadit naráz je blbost,dostaví se abstinencni příznaky a to je pak hrůza. Doktorka říkala, že vysazení byť z minimální dávky ma trvat tak měsíc. ..první týden brát obden,pak on dva dny..
@Anonymní píše:
Zdravim, mate nekdo zkusenost z vysazenim Trittica? Beru 1/3 75mg neco málo pres mesic. Nasazen kvůli nespavosti a panicke poruše. Spím dobře, ale každé ráno hrozne stavy, celý den bušení srdce, nechutenstvi, třes. Četla jsem, ze to mohou být nežádoucí účinky. A tak jsem uvažovala o vysazení a náhradě např. bylinnymy přípravky. Máte někdo podobnou zkušenost? Dekuji
Mám to samé po skoro šesti tydnech užívání 1/3 ,jak to dopadlo u vás? Bylo lepší vysadit nebo se to ustálilo? Já asi vysadim,ty stavy jsou k nevydrzeni.
Ahoj, taky se přidávám, ke skušenosti s lékem trittico. Užívám ho měsíc a stavy jsou horší než, když jsem byla bez leku. Užívám 2/3 ac 75 na panickou poruchu a ty stavy jsou pořád hrozné, třes, bušení srdce atd. i více panických záchvatu. Budu zkoušet vysazovat postupně, asi mi nesedi. Vyskouším něco z bylinných produktu ![]()
Ahoj je tu nekdo, kdo bral triticco na nespavost a vysadil plynule bez vraceni nespavosti? moc diky…vysazuji ze 150 na 125 a spanek se zhorsuje tak mamstrach aby to vubec slo..diky
AHojky chodi sem jeste nekdo prosim? mam dotaz ohledne vysazeni tritica. V nedeli jsem ho vysadila po dohode s Mudr brala jsem 75 mg, tak 2/3 cca mesic. POtrebovala bych poradit prosim diky moc
@Fokulinka píše:
AHojky chodi sem jeste nekdo prosim? mam dotaz ohledne vysazeni tritica. V nedeli jsem ho vysadila po dohode s Mudr brala jsem 75 mg, tak 2/3 cca mesic. POtrebovala bych poradit prosim diky moc
Já Trittico brala 3 měsíce 150 mg, vysadila jsem ze dne na den, protože mi nepomáhalo, měla jsem ho na spaní, k němu ještě jiná AD a jiné léky. S vysazením jsem problém neměla.
@Lollitka píše:
Já Trittico brala 3 měsíce 150 mg, vysadila jsem ze dne na den, protože mi nepomáhalo, měla jsem ho na spaní, k němu ještě jiná AD a jiné léky. S vysazením jsem problém neměla.
Děkuji ti
také už mi nepomáhalo já ho měla jen na spaní 2/3 že 75 a bylo mi po n zlé ale o jevila se mi cca před měsícem na hrudi vyrážka mezi prsama trošku i na břiše a svědí to tak těším zda to nemůže být alergie na venlafexin
psychiatr dnes nebyl v ordinaci a nevím kde se zeptat koho ![]()