Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já myslím, že toje v pohodě. Důležitý je, že budeš mít výseldky spg, od chlapa stejně nic moc víc chtít nebudou, obzvláště pokud odpadl dobře. Kamarádka byla na sezení taky sama. Každopádně ti můžou udělat hormonální profil, to určitě udělají, sepíšou anamnézu, mrknou na to spg, to vem s sebou až to budeš mít domluvené.
Pak ti/vám navrhnou další postup a pokd by byl za jejich asistence, tak tam už bude muset muž teda spolupracovat
.
Děkuji moc za povzbuzeni ![]()
no ja uz dnes na dve centra CAR volala, nikoho nezajimalo, ze mam spermigram stary tyden a chteji, abych prisla s partnerem ![]()
vim, ze se snazime oba, ale on je v tomhle trosku jiny, vadi mu dost i o tom mluvit, sel na ten spermiogram s velkou nechuti (i kdyz ja vim,
to asi kazdy chlap)…proste nejradsi bych si nekam zasla zatim sama a pak do toho zapojila i jeho, ale predstava hodinove diskuze se mu urco libit nebude a me to prijde taky trosku zbytecne, kdyz vim, ze je ok ![]()
mrchu mam pravidelnou jako hodinky, dokonce i nekdy mam 3 az 4 dny drivejsi nastup ![]()
zacinam byt pekny nestastnik a brecet do polstare…to je tak, kdyz si to clovek naplanuje a predstavuje jako hurvajs valku ![]()
no asi se jistej, ze kdyby doslo na nejakou asistenci, aby se chlap necuknul.
Lol - já jsem s sebou na konzultaci partnera neměla. Teda přijel tam se mnou, vyplnili jsme papíry do karty, pak šel na spermiogram, ale pak se musel vrátit do práce, takže jsem s doktory mluvila sama a pak mu to převyprávěla. Dělali mi klasickou prohlídku + ultrazvuk a brali krev na hormonální profil. Já myslím, že tam chlap nemusí nutně být.
Jo a přemluvit toho mýho, aby šel na spermiogram byl můj životní diplomatický výkon, tak vím, o čem mluvíš. Když šel jednou, půjde zas. Můj nakonec říkal, že to nijak hrozný nebylo, že nechápe, co s tím některý chlapi nadělaj…to jsem se v duchu opravdu válela smíchy. ![]()
Tak bych zkusila gynekologa, taková ta základní vyšetření, hormonální profil, folikulometrii, ti může udělat sám. Případně poslat na Hsg či laparku.
moc dekuji holky za rady…
no v pondeli me ceka treti a nejspis posledni injekce Pregynlu, uzivam ho spolu s clostikem, ale zatim vubec nezabralo…tak se dr.zeptam, jestli by mi napsal nejake doporuceni, mozna mi nebude psat hned centrum CAR, i kdyz jak rikate, mozna se to bude dat prezit…teda co ja bych za to dala, aby tento pokus vysela a mohla se vseho usetrit ![]()
ale to vam urcite nemusim vysvetlovat…me uz se o menstruaci i zda, kdyz cekam, zda se dostavi ci ne…to je krize ![]()
memu se odber spermnii naopak libil, je to takovej hracicka a libilo se mu DVD v odberove komurce
jednou, kdyz jsme sli na IUI, tak tam bylo zacpano (nekomu to neslo) a musel jit na WC, pak si stezoval, ze ho osidili ![]()
jo ale zazdil mi prvni IUI, musel se s tim vyrovnavat psychicky az do dalsiho cyklu ![]()
no to mas fakt stesti, hlapu je to myslim, ze pro dost chlapu je to nocni mura ![]()
To se divím, že trvají na jejich spg. U nás v tom nebyl problém, naopak. Odkud jsi? Je to úplně zbytečné dělat znovu. Doporučení mít nemusíš resp. okud ti dr. napíše zprávu o tvém stavu, tak taky dobrý. Nebo máš nějaké zprávy z vyšetření? Všechno jsem tam nesla, i svoje grafy bazálních teplot. Jak nějaká Hermiona. ![]()
ja jsem z Phy…no ja dnes volala na centrum asist.reprodukce,ktere jsem vyhledala na netu, myslim, ze to byl protanal a pak nejaka na pze 5 a u apolinare, na ten protanal jsme se nedovolala a na tech ostatnich mi rekli to, ze musime prijit oba…a ke vsemu tam meli volno az nekdy koncem brezna, coz je docela otres ![]()
mas nejaky tip, kde bych jim stacila jen ja? Ja se v tomhle moc nevyznam, zatim tapu, tak bych byla vdecnik za kazdou radu ![]()
Byla jsem Gennetu, na sezení jsem šla vždycky sama, říkali, že je sice lepší přijít s partnerem, ale bylo to jedno. On tomu stejně nerozumí a otázky na něho můžu s klidem odpovědět já
. Spermiogram mu teda dělali, ale neměl ho předtím. Mně dělali horm. profil, odběr krve (to i partnerovi) a ultrazvuk.
Doporučení mít nemusíš.
Já jsem z Brna a moje a Borisčino protěžování Reprofitu je tu na emiminu už známé
. Setkala jsem se totiž fakt se suepr přístupem. Nicméně bych asi navrhovala ten Gennet, tam chodilo hodně holek z Psychiky snažilky (deníček tady na webu) a taky bych řekla (za ně), že byly spokojené.
Hele, já bych to tak neřešila. Podle mě po tobě sice můžou chtít, abyste přišli oba, ale když přijdeš sama, tak tě nikdo nevyhodí. Obzvlášť, když půjdeš do soukromého centra. Za sebe můžu doporučit Gennet na Letné, mám s nimi dobré zkušenosti a mám odsud naši dvouměsíční holčičku.
Když jsem tam šla na 1. konzultaci, tak tam nic moc po mužovi nechtěli, jen myslím rodinnou anamnézu a tu jim tam můžeš říct i ty.
Když jsou tak dlouhé čekací lhůty, tak se ti pak třeba do té doby podaří manžela přesvědčit, aby s tebou šel a bude vyřešeno.
Prostě se tím nestresuj, objednej se a jdi tam - a pak se uvidí.
Držím palce, Dul.
ahoj, prosim muze mi nekdo poradit…uz nejakou dobu se snazime o mimi, pritel byl min.tyden na spermiogramu, dopadl mu dobre…ja bych take chtela jit na nejake vystreni podrobne, muze mi nekdo poradit kam, jestli mate zkusenost? Kdyz budu volat do CARu, budou chtit oba, jenze ja zatim jen potrebuji me vysetreni, existuje neco takoveho, kam nemusi ihned oba, ale pouze ja? Ke vsemu me stalo dost premahani, aby si udelal ten spermiogram, nedokazu si predstavit, ze ho budu tlacit na nejake sezeni
diky za odpovedi, pa