Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Lindo,kontrolní spg.ještě domluvené nemáme,první konzultace nás čeká 13.ledna,tak uvidíme,co nám doporučí.Mám z toho strach a zároveň se už nemůžu dočkat
Umělko jsem si už obrečela,ale taky tajně v koutku duše doufám v přirozené těhu.Ale asi marně ![]()
my máme kontrolu všech výsledků toho 29.ledna. No a v únoru jde manže na kontrolní SPG.No a dle toho by jsme se chtěli rozhodnout, jestli by jsme šli na IUI nebo budeme muset na ISCI. A vy? Vám zbývá taky to samé co nám, že? Ale buď tebou bych taky zkontrolovala SPG, a zbytečně neplatila ISCI. Přeci je to jen hodně peněz.
Lindo,já tu zrovna probírám historii v diskuzích a všichni ICSI doporučují
Tak jestli do toho pudem,myslím,že si zaplatíme jak prodlouženou kultivaci,tak i ICSI,sice to pak vyjde kolem 20.000,–,ale jestli z toho má vyjít mimi,stojí to za to,vyčítala bych si,kdybych to nezkusila a pak to nevyšlo
To Vám budou dělat všechny testy,co už máte znovu? Co už jste absolvovali(ať to nemusím hledat
) My jen genetiku a spg
Kontrolní spg.se má dělat po 3 měsících,tak to musíme čekat až do února ![]()
no my jsme teď byli na imuno + genetice, a ještě mě brali hormony (i když ty jsem měla udělané na gyndě), ale CAR si je chce udělat sám
. No a na konci toho ledna, jdeme na výsledky a manža v únoru na ten SPG (taky to bude po 3 měsících). No a pak se uvidí co bude třeba. Nám už vzhledem SPG doporučili ISCI, prý není třeba laparka, tak teda nevím. No musíme se podržet, nedá se nic dělat. Chodíš ještě do nějaké jiné diskúze?
Aha,já to pochopila,že Vám budou dělat všechny testy znovu
Občas písnu i do ostatních diskuzí tady na miminu,ale připadá mi,že už se tu všichni znají,tak si povídají spíš spolu
Myslím,že těch 6.000,– za ICSI se vyplatí,já vím,není to pětikoruna,ale jestli se zadaří,stojí to za to,zrovna si řikáme,že asi začneme šetřit
Laparkou zjišťují průchodnost vejcovodů a ty při IVF nepotřebuješ,tak asi proto
Jak snášíš to čekání? Jak moc špatný vám vyšel spermiogram?
Agy no ISCI stojí se vším kolem 30.tis. jak v kterém centru. Čekání je hrozné, ale já to musím první všechno vstřebat a tak budu možná lépe připravená na tyhle zákroky a třeba se zadaří přirozeně.Myslím že už jsme si psali někde v diskuzi o tom SPG, ale vyšel nám hodně špatně. A vám?
JO,jo už jsme si o tom psaly
taky nám vyšel zle gynekoložka mi rovnou doporučila IVF
Ty myslíš celkově IVF i s ICSI - 30.000,– Já myslela jen to ICSI,jako že když už,tak se všim všudy
Pročítala jsem to tu a ty ceny se trošku liší,podle CARu a lécích,co si necháš předepsat
Kam chodíte? My do Pronatalu v Praze,myslím,že to bude zrovna jeden z těch dražších,aspoň podle toho,jak to tam vypadá ![]()
no myslím že jen to ISCI vychází tak draze … ale stále doufám že nebude třeba … chjooo ![]()
Linduš to nééé,fakt,co jsem tu vyčetla,tak 5.000 - 7.000,– kdyžtak mrkni na stránky Vašeho CARu,tam bývá ceník.Asistovaná reprodukce
*Kompletní IVF cyklus (není-li hrazen ZP)
26 000 Kč
IVF cyklus bez oplození (není-li hrazen ZP)
12 660 Kč
IVF cyklus přerušený před odběrem oocytů (není-li hrazen ZP)
990 Kč
Inseminace (není-li hrazena ZP)
2000 Kč
Nativní IVF cyklus
10 000 Kč
Nativní IVF cyklus bez oplození
6 000 Kč
Nativní IVF cyklus přerušený před odběrem oocytů
2 500 Kč
**Intracytoplasmatická injekce spermie (ICSI) 1 - 10 oocytů
7 000 Kč
Intracytoplasmatická injekce spermie (ICSI) u dalšího oocytu
2 000 Kč **
Asistovaný hatching (AH) u jednoho embrya
6 000 Kč
Asistovaný hatching (AH) u dalšího embrya
2 000 Kč
Prodloužená kultivace embryí (4. - 6. den po oplození)
2 500 Kč
Kryokonzervace spermatu a embryí
3 000 Kč
Roční poplatek za uchování konzervovaných embryí + gamet
1 000 Kč
Kryoembryotransfer (KET) - transfer zmražených embryí
5 200 Kč*
Tohle jsem stáhle z http://www.gennet.cz/pages/cenik.htm
Blíží,blíží
Nakonec to celkem uteklo,ale když si představím jak dlouho to ještě může trvat a pak to třeba nevyjít,dělá se mi mdlo
Doufám,že se spermio po zobání vitamínků zlepšilo
Pořád mám tu bláhovou naději,že to třeba vyjde přirozeně
Jak to utíká Tobě?
No já taky pořád doufám, že to vyjde. No mě to taky celkem utíká, už aby to bylo.
Ty baštíš nějaké vitamínky?
A proč nemáš metřík?
Ty ceny se hodně liší i podle léků, které si doplácí každý před IVF v rámci stimulace. U nás jen léky jsou zhruba 20 tisíc, dalších 10 bude IVF + ISCI ![]()
Lindo a Agy,
já vám oběma doporučuju jít do ICSI, z vlastní, bohužel špatné zkušenosti. Můj manžel má v podstatě nádherný spg - 130 mil spermií, z toho přes 40% pohyblivost. Proto jsme při 1. IVF nedali ICSI. Mě odebrali 3 vajíčka. Ani jedno se nepodařilo. Spermie prý kroužily okolo, ani jedna do vajíček nepronikla. Takže i když nám tento pokus nepočítají, nedošlo k ET, moc mě to mrzelo. Zbytečně jsem si píchala moře hormonů, prodělala odběr, a i když se to dá přežít, nic extra příjemného to tedy není.
Při druhém pokusu mi odebrali opět tři vajíčka, nechali jsme tentokrát ICSI udělat a ejhle - oplodnily se všechny tři. To, že se to nepodařilo, je druhá věc, ale aspoň jsem dokončila celý cyklus.
Je pravda, že když jsme to spočítali všechno dohromady, s léky a cestováním, vyjde jeden hrazený pokus na vlastních 20 000. Mě to přijde sprosté, když vidím, kolik feťáků, alkoholiků, kuřáků se u nás léčí, zadarmo. Vždyť my nechceme nic jiného, než jen porodit a vychovat pro společnost slušné občany. ![]()