vysetreni pouze pro NI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7592
27.12.09 19:35

jo a na kontrolní SPG jdete kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
27.12.09 19:39

Lindo,kontrolní spg.ještě domluvené nemáme,první konzultace nás čeká 13.ledna,tak uvidíme,co nám doporučí.Mám z toho strach a zároveň se už nemůžu dočkat :think:Umělko jsem si už obrečela,ale taky tajně v koutku duše doufám v přirozené těhu.Ale asi marně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
27.12.09 19:43

my máme kontrolu všech výsledků toho 29.ledna. No a v únoru jde manže na kontrolní SPG.No a dle toho by jsme se chtěli rozhodnout, jestli by jsme šli na IUI nebo budeme muset na ISCI. A vy? Vám zbývá taky to samé co nám, že? Ale buď tebou bych taky zkontrolovala SPG, a zbytečně neplatila ISCI. Přeci je to jen hodně peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
27.12.09 19:52

Lindo,já tu zrovna probírám historii v diskuzích a všichni ICSI doporučují :nevim: Tak jestli do toho pudem,myslím,že si zaplatíme jak prodlouženou kultivaci,tak i ICSI,sice to pak vyjde kolem 20.000,–,ale jestli z toho má vyjít mimi,stojí to za to,vyčítala bych si,kdybych to nezkusila a pak to nevyšlo :oops: To Vám budou dělat všechny testy,co už máte znovu? Co už jste absolvovali(ať to nemusím hledat :wink: ) My jen genetiku a spg :roll: Kontrolní spg.se má dělat po 3 měsících,tak to musíme čekat až do února :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
27.12.09 20:00

no my jsme teď byli na imuno + genetice, a ještě mě brali hormony (i když ty jsem měla udělané na gyndě), ale CAR si je chce udělat sám :nevim: . No a na konci toho ledna, jdeme na výsledky a manža v únoru na ten SPG (taky to bude po 3 měsících). No a pak se uvidí co bude třeba. Nám už vzhledem SPG doporučili ISCI, prý není třeba laparka, tak teda nevím. No musíme se podržet, nedá se nic dělat. Chodíš ještě do nějaké jiné diskúze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
27.12.09 20:08

Aha,já to pochopila,že Vám budou dělat všechny testy znovu :oops: Občas písnu i do ostatních diskuzí tady na miminu,ale připadá mi,že už se tu všichni znají,tak si povídají spíš spolu :roll: Myslím,že těch 6.000,– za ICSI se vyplatí,já vím,není to pětikoruna,ale jestli se zadaří,stojí to za to,zrovna si řikáme,že asi začneme šetřit :wink: Laparkou zjišťují průchodnost vejcovodů a ty při IVF nepotřebuješ,tak asi proto :nevim: Jak snášíš to čekání? Jak moc špatný vám vyšel spermiogram?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
27.12.09 20:19

Agy no ISCI stojí se vším kolem 30.tis. jak v kterém centru. Čekání je hrozné, ale já to musím první všechno vstřebat a tak budu možná lépe připravená na tyhle zákroky a třeba se zadaří přirozeně.Myslím že už jsme si psali někde v diskuzi o tom SPG, ale vyšel nám hodně špatně. A vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
27.12.09 20:24

JO,jo už jsme si o tom psaly :-) taky nám vyšel zle gynekoložka mi rovnou doporučila IVF :roll: Ty myslíš celkově IVF i s ICSI - 30.000,– Já myslela jen to ICSI,jako že když už,tak se všim všudy :wink: Pročítala jsem to tu a ty ceny se trošku liší,podle CARu a lécích,co si necháš předepsat :roll: Kam chodíte? My do Pronatalu v Praze,myslím,že to bude zrovna jeden z těch dražších,aspoň podle toho,jak to tam vypadá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
27.12.09 20:32

no myslím že jen to ISCI vychází tak draze … ale stále doufám že nebude třeba … chjooo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
27.12.09 20:38

Linduš to nééé,fakt,co jsem tu vyčetla,tak 5.000 - 7.000,– kdyžtak mrkni na stránky Vašeho CARu,tam bývá ceník.Asistovaná reprodukce

*Kompletní IVF cyklus (není-li hrazen ZP)
26 000 Kč

IVF cyklus bez oplození (není-li hrazen ZP)
12 660 Kč

IVF cyklus přerušený před odběrem oocytů (není-li hrazen ZP)
990 Kč

Inseminace (není-li hrazena ZP)
2000 Kč

Nativní IVF cyklus
10 000 Kč

Nativní IVF cyklus bez oplození
6 000 Kč

Nativní IVF cyklus přerušený před odběrem oocytů
2 500 Kč

**Intracytoplasmatická injekce spermie (ICSI) 1 - 10 oocytů
7 000 Kč

Intracytoplasmatická injekce spermie (ICSI) u dalšího oocytu
2 000 Kč **
Asistovaný hatching (AH) u jednoho embrya
6 000 Kč

Asistovaný hatching (AH) u dalšího embrya
2 000 Kč

Prodloužená kultivace embryí (4. - 6. den po oplození)
2 500 Kč

Kryokonzervace spermatu a embryí
3 000 Kč

Roční poplatek za uchování konzervovaných embryí + gamet
1 000 Kč

Kryoembryotransfer (KET) - transfer zmražených embryí
5 200 Kč*
Tohle jsem stáhle z http://www.gennet.cz/pages/cenik.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
4.1.10 16:15

agy: už se ti blíží konzultace v CARU,že? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
4.1.10 17:26

Blíží,blíží :dance: Nakonec to celkem uteklo,ale když si představím jak dlouho to ještě může trvat a pak to třeba nevyjít,dělá se mi mdlo :oops: :wink: Doufám,že se spermio po zobání vitamínků zlepšilo :think: Pořád mám tu bláhovou naději,že to třeba vyjde přirozeně :andel: Jak to utíká Tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
4.1.10 19:06

No já taky pořád doufám, že to vyjde. No mě to taky celkem utíká, už aby to bylo.
Ty baštíš nějaké vitamínky?
A proč nemáš metřík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
4.1.10 19:10

Ty ceny se hodně liší i podle léků, které si doplácí každý před IVF v rámci stimulace. U nás jen léky jsou zhruba 20 tisíc, dalších 10 bude IVF + ISCI :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1489
4.1.10 21:05

Lindo a Agy,
já vám oběma doporučuju jít do ICSI, z vlastní, bohužel špatné zkušenosti. Můj manžel má v podstatě nádherný spg - 130 mil spermií, z toho přes 40% pohyblivost. Proto jsme při 1. IVF nedali ICSI. Mě odebrali 3 vajíčka. Ani jedno se nepodařilo. Spermie prý kroužily okolo, ani jedna do vajíček nepronikla. Takže i když nám tento pokus nepočítají, nedošlo k ET, moc mě to mrzelo. Zbytečně jsem si píchala moře hormonů, prodělala odběr, a i když se to dá přežít, nic extra příjemného to tedy není.
Při druhém pokusu mi odebrali opět tři vajíčka, nechali jsme tentokrát ICSI udělat a ejhle - oplodnily se všechny tři. To, že se to nepodařilo, je druhá věc, ale aspoň jsem dokončila celý cyklus.
Je pravda, že když jsme to spočítali všechno dohromady, s léky a cestováním, vyjde jeden hrazený pokus na vlastních 20 000. Mě to přijde sprosté, když vidím, kolik feťáků, alkoholiků, kuřáků se u nás léčí, zadarmo. Vždyť my nechceme nic jiného, než jen porodit a vychovat pro společnost slušné občany. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí