Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ráda bych se zeptala, v pátek mě čeká operace břicha a musím mít předoperační vyšetření na gynekologii. Problém je v tom, že mám prohlídku domluvenou na zítra a dnes jsem to dostala. Vyšetří mě lékařka?
No hlavne nevim jak s operaci pri menstruaci. Mam pocit ze se doktori cukaji kdyz to dostanes…
Nevim jak predoperacni vyšetření ale preventivni se pri menses nedela
@Maritha no to právě vím a bojím se, že mě odmítne a celá operace se bude muset posunout…
to bych se zbláznila
@balkat nemůžu říct úplně s jistotou, ale teoreticky by to vadit nemělo, hlavně pokud je to v souvislosti s plánovaným zákrokem, jehož přeložení je komplikované. Krvácející těhotné se také vyšetřují a nikdo se tomu nebrání, naopak každá krvácející těhotná by měla jít k lékaři. Mě před měsícem právě tak vyšetřovali a to bylo krvácení mnohem silnější, než menstruace. U preventivky je to něco jiného, tam je přece jen jednak snadné prohlídku přeložit a jednak se tam taky vyšetřuje, jak vypadá čípek, jestli na něm nejsou nějaké předrakovinné změny a to by při menstruaci šlo asi hůř.
@balkat uvidíš zítra co ti řeknou, ale myslím si, že se operace posune. Většinou se plánuje tak, aby zrovna žena nemenstruovala. ![]()
@Online v době operace tj v pátek už ji mít nebudu. Tak mi přijde škoda to kvůli vyšetření odkládat.
@balkat to ano, je škoda odkládat, ale musí tě vyšetřit před operací a vyšetření v období menstruace nevím.. pro mě osobně by to bylo opravdu hodně nepříjemné… No, nějak to dopadne, doktoři budou vědět nejlíp jak postupovat. ![]()
@Online i pro mě to bude velmi nepříjemné, domluvím se s lékařkou co s tím. Snad to nějak vymyslíme.
@balkat určitě něco vymyslíte, hlavně klid, nějak to dopadne.
Hodně štěstí ![]()