Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslim ze ano, clovek obecne roste do 18. Pak zkostnatej rustovy chrupavky a uz se neroste. A muze to bejt ve skocich, rok nic a pak sup vic cm.
Kdo ví. Já přestala růst někdy kolem 12.-13. roku (do té doby jsem byla mezi nejvyššíma ve třídě, pak mě všechny přerostly).
Já jsem se přesně ve 14 letech zastavila na 167 cm a zůstalo mi to ![]()
To je individuání, vyrostla jsi ještě po menstruaci? Některá po dostavení menstruace už neroste, já vyrostla ještě o cca 6 cm. Myslím, že pár cm bys ještě vyrůst mohla.
No ještě trochu vyrůst můžeš, ale nějakou velkou výšku nečekej
@Anonymní píše:
@Jolka86 ano vyrostla. V 10 letech jsem merila okolo 145 cm
Tak to si myslím, že bys vyrůst ještě mohla, budeš vysoká asi jako máma.
Ja ve 14 dostala menstruaci a prestala rust na 162cm. Nezda se mi, ze by to byla nejaka spatna vyska. Proc chces jeste rust?
Myslím, že ne. Obecně platí, ze po menstruaci už moc nevyrosteš, většinou do těch 5 cm. Ty jsi vyrostla 15 cm a to je dost. Navic jestli už jí máš 4 roky, tak bych řekla, že budeš mít růst už ukončený.
@warita ostatni si me tak nejak dobiraji. Porad narazi na moji vysku a maji s ni problem. Navic moje mamka je takovej prumer, tak jsem si myslela, ze bych mohla byt vysoka jak ona nebo i treba o 2-3 cm vyssi
Já mám 160 cm a přijde mi to normální výška. Nic zvláštního. Znám i holky menší než já. Možná ještě vyrostes, ale max o nějaký cm. U nás holky na SŠ už výrazně nevyrostly.
Moje mamka je o kousek vyšší než já, brácha má 185 cm. Manželova sestra má skoro 180, manžel 185, jsou vysocí po otci.
@Anonymní píše:
@warita ostatni si me tak nejak dobiraji. Porad narazi na moji vysku a maji s ni problem. Navic moje mamka je takovej prumer, tak jsem si myslela, ze bych mohla byt vysoka jak ona nebo i treba o 2-3 cm vyssi
aha rozumim. Hele zkus kaslat na nejake dobirani od ostatnich. Az budes trosku starsi zjistis, ze 160cm je uplne normalni vyska, nejses zadny zakrsly trpaslicek a ze hodne muzum se drobne zeny naopak libi. Jinak receno, vse je jak ma byt.
Mam cerstve 14 let a 160 cm, menstruace uz asi 4 roky. Matka cca 168 cm, otec cca 180. Vyrostu jeste? Dekuji
(Omlouvam se, nevim jakou zvolit kategorii)