Mám strach z autoškoly

Mista1
14.7.21 11:21

Mám strach z autoškoly

Dobrý den, je mi 25 a stále nemám řidičák. Okolí mi to otlouká o hlavu, ale s tím bych se naučila žít. Nicméně, doteď jsem bydlela v bytě ve městě, kde prostě auto ani nepotřebujete, funguje MHD, dojdete pěšky, než se vztekat v koloně, parkování atd., jenže začínáme pomalu stavět dům na pozemku mimo město, sice obec, ne úplný vystrkov, ale přece jen už to spojení není kdovíjaké, časem budu potřebovat „taxikařit“ dětem, takže už jsem v situaci, kdy budu řidičák potřebovat. :zed: Radši bych se to naučila teď, než se sžívat s řízením s dítětem v autě, to už bych byla vyklepaná totálně. Jenže můj problém je, že se hrozně bojím. Že auto nebudu umět ovládat, nejdou mi moc ani auta na pouti :mrgreen: že něco provedu a zavřou mě, asi nejsem normální co? Měl jste někdo podobný problém, že jste se báli řídit a nakonec jste to nějak překonali? Budu vděčná za rady, jsem odhodlaná jít klidně i k psychologovi. Přítel mě utěšuje, že se není čeho bát, že mi pomůže, ale já se za to asi i trochu stydím, nechci být před ním nešikovná a zmatkovat. :,(

Příspěvek upraven 28.04.22 v 13:07

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
14.7.21 11:27

Řidičák si ještě nedělám a nejspíš ještě rok dva nebudu, ale už teď semtam jedeme s přítelem na místo, kde mě učí řídit on. Pro mě by byla sebevražda jít do autoškoly s 0 zkušenostmi 😃 se strachem mi to pomáhá, že vím co a jak a tak, ale v provozu ještě nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
14.7.21 11:29

Nejsi nenormální, taky se bojím :D
Mně to čeká možná v září a taky se nervuju.. přeju hodně štěstí! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mista1
14.7.21 11:33

@Asiina To jste dobrá, že už na tom pracujete :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
13969
14.7.21 11:34

@Mista1 jako nevím, když z toho máš takovou hrůzu. Čím budeš starší, tím to bude horší. Taky můžete někam na prázdné parkoviště nebo polnacku, prostě kde nejsou lidi a zkus si to. Až si řidičák uděláš, tak musíš jezdit, co nejvíc a taky je dobrý mít automat, aspoň nemusíš řešit rozjdezdy, spojku a řadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mista1
14.7.21 11:35

@Darkandeep Já teda příští rok na jaře nejspíš, ale už teď je mi z toho blbě :roll: na druhou stranu, když vidím přítele, jak řídí a že řídí skvěle a vůbec se s ním nebojím, tak se mi to hrozně líbí a říkám si, že by mě to třeba i bavilo, ale prostě ten strach, že budu nešikovná, zmatkař, rozbrečím se, až mi to na křižovatce chcípne… :mrgreen: a taky přeju hodně štěstí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Mista1
14.7.21 11:37

@Pidulka1991 No to rozhodně, jestli si někdy koupím svoje auto, tak to bude automat :mrgreen: vlastně ani nevím, kde jsem k té hrůze přišla. Vždycky jsem se na řízení těšila, ale město, pak vysoká, nebylo by kam jezdit a najednou, když už bych měla, tak se rozklepu :,(

• Citovat
  • Upravit
35763
14.7.21 11:39
@Mista1 píše:
@Darkandeep Já teda příští rok na jaře nejspíš, ale už teď je mi z toho blbě :roll: na druhou stranu, když vidím přítele, jak řídí a že řídí skvěle a vůbec se s ním nebojím, tak se mi to hrozně líbí a říkám si, že by mě to třeba i bavilo, ale prostě ten strach, že budu nešikovná, zmatkař, rozbrečím se, až mi to na křižovatce chcípne… :mrgreen: a taky přeju hodně štěstí :kytka:

Tak si pak kup auto v automatu, to ti nezdechne ani kdyby jsi chtěla. Vyber si autoskolu s dobrými recnzemi. Můžeš si pak připlatit kondiční jízdy. Já jsem dělala autoskolu v 18 a ještě hodně dlouho sem jezdila s taťka jako radcem, než sem si troufla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
14.7.21 11:45

Já mám řidičák od 31. To už jsem měla dvě děti. Do té doby nebyl důvod, taky město, ani jsme auto nikdy neměli. Po autoškole jsem řídila občas a pak dva roky vůbec. Ale pak jsem musela, kvůli práci, školce, tak mám malé autíčko a jezdím. Většinou známé kratší trasy. Delší a neznámé jen s manželem vedle a waze :D
Zkoušku jsem dala na pátý pokus ( ale první dva byly uspěchané, a velký stres, pak jsem si dokupovala jízdy..taky radím dát na recenze a dobrou autoškolu, klidně dokoupit hodně jízd, těch povinných 13 u mě fakt nestačilo, v autě jsem dřív moc nenajezdila ani jako spolujezdec, a ani neumím jezdit na kole).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
14.7.21 11:47

Mně teda tehdy radil komisař, ať si pořídím automat. Ale řídím teď třetí auto a vždy manuál. A problémy mám úplně jinde než v řazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mista1
14.7.21 11:51

@andelka83 Obdivuji, že jste si troufla takhle už s dětmi. Sestra přítele mi poradila i nějaké homeo a byliny na stres, ale nevím nevím, zase to nechci řešit nějakými utlumováky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8142
14.7.21 11:58

Škoda, že si člověk nemůže dát při řízení panáka. Hned by byl klidnější :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
14.7.21 11:59

Ahoj, za měsíc mi bude 30 a právě autoškolu končím, čekám teď na termín zkoušek a zrovna jsem tu hledala nějaké diskuze na téma autoškoly a ty mi píšeš úplně do rány! :lol: určitě se není čeho bát, jen si vyber slušnou autoškolu podle recenzí nejlíp, či jestli znáš někoho kdo má s někým dobré zkušenosti.. Já jsem taky stresař, bála jsem se toho, ale řidičák taky potřebuju (bydlíme mimo město, vše dál a mám tři malé děti, takže výprava autobusem je peklo).. Před každou jízdou jsem úplně v prdeli, při jízdě ze mě leje pot, občas se mi chce brečet (ne že by na tebe byli oškliví, ale snaží se vysvětlovat a opravují tě a je to hrozně psychicky náročný :lol:) kor když instruktor je ve věku mého manžela a úplně jako bych slyšela jeho :lol: ale teda taky vím, že jsem vystresovana z téhle situace obecně, že až budu moct jezdit sama a v klidu, že to bude jiný.. Já se jen pokaždé bojím co zas udělám špatně a co mi budou vytýkat.. No, takže, moc ti neporadím, brnkacka to není a stres to je, kor teď když vím že to mám za pár, denně si dělám testy a už X dní se nervuju, jaká bude asi jízda s komisařem a že to prostě musím dát napoprvé (už kvůli tomu, že zkoušky taky něco stojí a hlavně nevím kdy by byly opravné termíny a už bych neměla žádnou jízdu, musela bych si dokoupit hodiny…)… Vždycky se tak nějak uklidním a pak jedeme s instruktorem a on mi během jízdy 3× řekne „no tak teď by tě komisař vyhodil od zkoušky“, to je opravdu psychicky posilující :zed:

Prostě musíš začít a pak proplout den po dni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mista1
14.7.21 12:01

@Levandulina Že jo, to by se vyřešilo stresu :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Mista1
14.7.21 12:03

@Lainaire8 Tak jsem ráda, že v tom aspoň nejsem sama :lol: přeji pevné nervy a držím palce :kytka: Většina lidí na mě kouká jako na magora, připadám si jako magor, že řídí každý (skoro) a zrovna já si vypěstovala takový blok :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová