Obytňák nebo dodávka 7m

14.7.21 10:28

obytňák nebo dodávka 7m

Ahojte :-)

Ráda bych se zeptala, zda li má někdo zkušenost s celoročním cestováním v dodávce/ microbusu, minibusu? Rádi bychom si s přítelem pořídili auto, přestavěli na obytňák a žili v něm po celý rok na dobu neurčitou. ideální rozměry by byli 7m délka, 2m šířka, 2m výška…plus mínus nějaký ten metr, co se délky týče… předem všem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14.7.21 10:59

Zdravím, Vy budete celý rok cestovat a máte zájem bydlet v dodávce?? Existují velice zajímavé úpravy dodávek i mikrobusů. Mrkněte na stránky, je spousta kutilů, co má velice zajímavé nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20917
14.7.21 11:13

Šířka bude určitě větší než 2m. A tu přestavbu si chcete dělat komplet sami? Jinak je plno firem co to dělá, ale to jsem se díval, tak mají na roky úplně plno díky koróně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.21 11:20

Chtěli bychom si koupit dodávku, kterou si sami předěláme na celoroční… s tím, že někam dojedeme, třeba 14 dní, měsíc pobudeme ( jak se nám bude na místě líbit a pojedeme zase dál… někdy zůstaneme déle a budeme pracovat na farmě, sbírat plodiny apod)… hlavně, abychom v něm měli wc se sprchou, kuchyňku, kvalitní matraci na postel,… jde mi o to, že většina dodávek, která má kolem těch 7m na délku, jsou vyšší než 2m a široké třeba 3m a bojím se, že by to mohlo být v některých případech překážkou? Taky chceme něco do 3,5tun, aby nám stačil řidičák skupiny B…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
14.7.21 11:21

Výška 2m je strašně malo, to se v ní nepostavíte. Jezdila jsem s dodávkou, co měla 2m, mám 170 cm a chodila jsem tam přikrčená, je to nepraktické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.21 11:24

@pomme jejda, já měla za to, že výška se bere od podlahy ke stropu :zed: děkuji za poznámku, tohle mi vůbec nedošlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
14.7.21 11:25

@DamianaSorko výška auta se uvádí od země po střechu. To je realná výška, abys věděla jestli se s ní vejdeš pod most nebo vjedeš do garáží se sníženým stropem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
14.7.21 11:31

Zkušenost nemám, ale na YouTube sleduju Romana a Káťu. Přestavěli si teď už druhou dodávku a videa dělali krok po kroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.21 11:41

@nikinnna hned na ně jdu mrknout, moc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8140
14.7.21 11:53

Dobře přestavěná dodávka mě přijde lepší, než obytňák už jen kvůli omezením, které obytňáky na mnoha místech mají. U dobře předělané dodávky nikdo na první pohled nepozná, jestli tam někdo zaparkoval pracovní dodávku, nebo se tam bydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
14.7.21 13:01

Na YouTube je plno videí s přestavbami, různé styly, různé vybavení. Určitě je to dobré k získání přehledu a inspiraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20917
14.7.21 13:58

@DamianaSorko třeba Iveco daily maxi má nákladový prostor na výšku skoro 2m. To je asi největší dodávka co na Bcko je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20917
17.7.21 11:41
@DamianaSorko píše:
Ahojte :-)Ráda bych se zeptala, zda li má někdo zkušenost s celoročním cestováním v dodávce/ microbusu, minibusu? Rádi bychom si s přítelem pořídili auto, přestavěli na obytňák a žili v něm po celý rok na dobu neurčitou. ideální rozměry by byli 7m délka, 2m šířka, 2m výška…plus mínus nějaký ten metr, co se délky týče… předem všem děkuji

A ještě důležitá věc, chcete si tu přestavbu dělat úplně sami? Pokud ano, tak vám bude chybět homologace. Takže pak s tím můžete jezdit takto na punk, ale třeba v Rakousku te zastaví a máte velký problém. Takže tohle si pořádně a důkladně zjistěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
18.7.21 10:40

Za mě obytňák. Cestovala sem v obojím a prostě dodávka není ono. To pohodlí v obytňáku je k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová