Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte ![]()
Ráda bych se zeptala, zda li má někdo zkušenost s celoročním cestováním v dodávce/ microbusu, minibusu? Rádi bychom si s přítelem pořídili auto, přestavěli na obytňák a žili v něm po celý rok na dobu neurčitou. ideální rozměry by byli 7m délka, 2m šířka, 2m výška…plus mínus nějaký ten metr, co se délky týče… předem všem děkuji
Zdravím, Vy budete celý rok cestovat a máte zájem bydlet v dodávce?? Existují velice zajímavé úpravy dodávek i mikrobusů. Mrkněte na stránky, je spousta kutilů, co má velice zajímavé nápady.
Šířka bude určitě větší než 2m. A tu přestavbu si chcete dělat komplet sami? Jinak je plno firem co to dělá, ale to jsem se díval, tak mají na roky úplně plno díky koróně.
Chtěli bychom si koupit dodávku, kterou si sami předěláme na celoroční… s tím, že někam dojedeme, třeba 14 dní, měsíc pobudeme ( jak se nám bude na místě líbit a pojedeme zase dál… někdy zůstaneme déle a budeme pracovat na farmě, sbírat plodiny apod)… hlavně, abychom v něm měli wc se sprchou, kuchyňku, kvalitní matraci na postel,… jde mi o to, že většina dodávek, která má kolem těch 7m na délku, jsou vyšší než 2m a široké třeba 3m a bojím se, že by to mohlo být v některých případech překážkou? Taky chceme něco do 3,5tun, aby nám stačil řidičák skupiny B…
Výška 2m je strašně malo, to se v ní nepostavíte. Jezdila jsem s dodávkou, co měla 2m, mám 170 cm a chodila jsem tam přikrčená, je to nepraktické.
@pomme jejda, já měla za to, že výška se bere od podlahy ke stropu
děkuji za poznámku, tohle mi vůbec nedošlo…
@DamianaSorko výška auta se uvádí od země po střechu. To je realná výška, abys věděla jestli se s ní vejdeš pod most nebo vjedeš do garáží se sníženým stropem.
Zkušenost nemám, ale na YouTube sleduju Romana a Káťu. Přestavěli si teď už druhou dodávku a videa dělali krok po kroku.
Dobře přestavěná dodávka mě přijde lepší, než obytňák už jen kvůli omezením, které obytňáky na mnoha místech mají. U dobře předělané dodávky nikdo na první pohled nepozná, jestli tam někdo zaparkoval pracovní dodávku, nebo se tam bydlí.
Na YouTube je plno videí s přestavbami, různé styly, různé vybavení. Určitě je to dobré k získání přehledu a inspiraci.
@DamianaSorko třeba Iveco daily maxi má nákladový prostor na výšku skoro 2m. To je asi největší dodávka co na Bcko je.
@DamianaSorko píše:
AhojteRáda bych se zeptala, zda li má někdo zkušenost s celoročním cestováním v dodávce/ microbusu, minibusu? Rádi bychom si s přítelem pořídili auto, přestavěli na obytňák a žili v něm po celý rok na dobu neurčitou. ideální rozměry by byli 7m délka, 2m šířka, 2m výška…plus mínus nějaký ten metr, co se délky týče… předem všem děkuji
A ještě důležitá věc, chcete si tu přestavbu dělat úplně sami? Pokud ano, tak vám bude chybět homologace. Takže pak s tím můžete jezdit takto na punk, ale třeba v Rakousku te zastaví a máte velký problém. Takže tohle si pořádně a důkladně zjistěte.
Za mě obytňák. Cestovala sem v obojím a prostě dodávka není ono. To pohodlí v obytňáku je k nezaplacení.