Výška dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
13.3.16 10:18
@moonulkaa píše:
Prosim Te co jsou to za testy? Kde se delaji? Myslis, ze je to opravdu spolehlive?

je to spolehlivé. Odeberou krev, udělají rtg kostí a z toho určí přesnou výšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
13.3.16 14:33
@Lékorka453 píše:
Já mám asi 163, přítel kolem 170. U nás jsme všichni velcí-máma 180,teta 182,táta 178,obě babičky nad 170, děda 187, akorát prababička měla 165, takže asi budu po ní. U přítele všichni spíše menší, ale nějaké předky měl prý velké a zase se postupně zvyšují. Je pravděpodobné že mé děti budou mít v dospělosti 150 a budou nešťastné?

Já si nemyslím, že štěstí souvisí s výškou. Zaměřila bych se na jiné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.3.16 22:59

Nejsou tabulky...

@MonikaN.89
Výpočet 180 +(182+13) /2 = 182,5…předpokládaná průměrná výška
možná odchylka je od 174,5cm do 191 cm
Konečná výška záleží na tom, jak dítě dovede využít růstový potenciál, na výživě apod. Nehoní Vás dětská lékařka na endokrinologii? Naše holčička taky roste poněkud rychleji a já pořád slyším od lékařky - Já na vás nemám tabulky…
Přivedla jsem jí ukázat dvoumetrovýho tatínka, fotky dětí mých sourozenců jak ční nad svými spolužáky a stejně nás poslala na endokrinologii. Přijde mi nesmysl tahat dítě po vyšetřeních, trápit ho, už z toho chudinka chytá občas hysterák jen vidí doktora, ale na druhou stranu mám strach, co kdyby náhodou jí opravdu něco bylo :zed:. Má 15 měsíců, 90cm a 15kg. Krásná velká bystrá holčička. Vedle stejně starých dětí vypadá o rok starší. Jen nezapadá do těch tabulek…

• Citovat
  • Upravit
295
14.3.16 19:48
@Janli píše:
@MonikaN.89
Výpočet 180 +(182+13) /2 = 182,5…předpokládaná průměrná výška
možná odchylka je od 174,5cm do 191 cm
Konečná výška záleží na tom, jak dítě dovede využít růstový potenciál, na výživě apod. Nehoní Vás dětská lékařka na endokrinologii? Naše holčička taky roste poněkud rychleji a já pořád slyším od lékařky - Já na vás nemám tabulky…
Přivedla jsem jí ukázat dvoumetrovýho tatínka, fotky dětí mých sourozenců jak ční nad svými spolužáky a stejně nás poslala na endokrinologii. Přijde mi nesmysl tahat dítě po vyšetřeních, trápit ho, už z toho chudinka chytá občas hysterák jen vidí doktora, ale na druhou stranu mám strach, co kdyby náhodou jí opravdu něco bylo :zed:. Má 15 měsíců, 90cm a 15kg. Krásná velká bystrá holčička. Vedle stejně starých dětí vypadá o rok starší. Jen nezapadá do těch tabulek…

Nechci rejpat, ale ten výpočet máš špatně. Navíc takto zapsáno by byl výsledek 277,5cm, což je nesmysl.
A i jednoduše spočítáno 180/2+(182+13)/2=90+97,5=187,5cm. nehledě na to, že v tonto pripade je žena vyšší než muž a tak se těch 13cm má přičítat k výšce muže (180+13).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
15.3.16 13:51

@Janli
nic si z toho nedělej náš Kuba měl v roce a půl 94cm a to opravdu nelžu…kolem toho 15m taky těch 90cm, ale co s ním mám dělat? mě to nevadí…akorát teda vypadá na 3 roky a má teprve v květnu 2…doktorka nás naštěstí nikam neposílá, vždykcky, že já jsem vysoká a ptá se na manžela, ale ti jsou v rodině celkem malí a moje sestřenka 182cm bratranec se ohýbá do futer, druhý bratranec je „normální“ 185cm…strejdové jsou všichni vysocí a záleží na manželkách od toho se odráží ta výška, co jsem si tak všimla…jeden strejda má manželku lehce přes 150cm a právě jejich syn je ten „normální“ :lol: :mrgreen: já jsem vysoká jak jsem psala 182cm, ale manžel má 180cm a rodiče malé, tak třeba se to nějak zkombinuje, ale je mi to jedno…mám ráda vysoké chlapi a proto mám menšího manžela že? :P :lol: akorát ať nemá nohu, jak slon a jinak je to jedno…to se všechno ještě může změnit…a co by s ní chtěli dělat? dávat ji prášky aby nerostla nebo co? :roll: :nevim: třeba moje sestra má teď 13 a vypadá to, že nebude vysoká jako já a to rostla raketově a zastavila se s příchodem MS, to je fakt individuální…my se nevlezli do tabulek hned po porodu měřil 57cm, to mi nikdo nevěří no :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
26.3.19 08:53

Výška

Dobrý den mám dotaz, mám dceru a už asi tři roky neroste, jelikož jsem ji v tu dobu koupila košilku s vílami a furt ji je(narodila se v listopadu) Je jí 5let (v listopadu ji bude 6let) a měří 93cm, šestiletý syn měří 116cm (v květnu mu bude 7let) a pak mám skoro dvouletýho (koncem května mu budou 2roky) a měří 89cm. Je normální aby tři roky nerostla? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
26.3.19 08:57

@Ištar A jaké máte údaje z pravidelných preventivních prohlídek u lékaře? Tam se pokaždé měří, ne? To bych brala jako lepší měřítko, než to, že jí je pořád to stejné tričko. ;) Může se ti jenom zdát, že neroste, když ji máš každý den před očima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
26.3.19 08:59

@Ištar bereš triko jako ukazatel toho že neroste?? Syn má 4 roky a nosí triko co dostal k prvnim vánocům, roste s nim :lol: co na to dr? 93cm je na 5 let malo, ale taky záleží jak jste velcí vy jako rodiče, holčičky bývají drobnější než kluci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
26.3.19 09:05

@klamonožka ona se u doktorky nechce moc měřit ani vážit, ale dnes jsem ji měřila a má 93cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
26.3.19 09:06

syn dostal před 2 lety taky tričko (nebylo mu nijak velké) a stále mu je.
ten růst by měl posuzovat pediatr nebo si to zapiš do percentilových grafů, kde uvidíš, zda nějak uhnula z toho, kde měla nakročeno, a spadla výrazněji dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
26.3.19 09:09

@Ištar když se podíváte na percentilovy graf pro vysku divek tak 93 cm v tomto veku je hodnota uplne mimo graf. Konzultovala bych s odborníky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
26.3.19 09:12
@Ištar píše:
Dobrý den mám dotaz, mám dceru a už asi tři roky neroste, jelikož jsem ji v tu dobu koupila košilku s vílami a furt ji je(narodila se v listopadu) Je jí 5let (v listopadu ji bude 6let) a měří 93cm, šestiletý syn měří 116cm (v květnu mu bude 7let) a pak mám skoro dvouletýho (koncem května mu budou 2roky) a měří 89cm. Je normální aby tři roky nerostla? :nevim:

Triko opravdu není ukazatel, ALE zřejmě opravdu roste málo, 93 cm měli moje děti ve 2 letech… Ale přijde mi, že i starší syn je dost malý, moje o 4 měsíce starší dcera než je tvůj syn má skoro 130 cm😁, asi tedy budete všichni celkově menší… Nicméně s pediatrem bych to konzultovala, třeba vás pošle na vyšetření k odborníkovi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
26.3.19 09:17

93 cm na 5 let mi přijde strašně málo. Můj syn má v necelých 3 letech 100 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
26.3.19 10:25

@Kriss Tina já mám cca 165cm, otec 180cm, dcerka je podobná tátovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
26.3.19 10:44

Schválně jsem ještě koukala na růstové grafy a pokud má opravdu 93 cm, tak je hluboko pod normou. Měla by mít kolem 110 cm a 18 kg. Ale to musíš vidět i Ty, pokud chodí do školky, že je maličká. Určitě bych to šla řešit s pediatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová