Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lékorka453 dojdi s nima na testy a máš odhad plus mínus 5 cm. Tady Ti to nikdo nevyvěští.
@Lékorka453 jak budou deti velke v dospelosti je asi nemozne odhadnout, ja se segrou sme o dost vyssi nez mamka a to tata taky nebyl zadnej obr… jinak nechapu proc by meli byt nestastne, spis sem zazila ze se treba holky stresovali z toho ze jsou moc vysoke…
@Lékorka453 jen dodatek - moje máma má 155, táta 165, já 175, ségra 160 a moje dítě bude mít 203 cm - dle testů. Tohle máš nevyvěštitelný.. moje druhé dítě bude pro změnu asi prcek ![]()
Proc by měli být nešťastné? Já mám 156cm a opravdu nešťastná z toho nejsem
popravdě nechapu proc to vůbec resis, stejně to nijak neovlivnís ![]()
To se vůbec nedá odhadnout, ale určitým vodítkem je dynamika jejich růstu v dětství. Já mám oba rodiče vysoké a sama jsem spíš střední výška, jsem menší než moje matka (asi po babičce). Můj manžel je vysoký (190), syny máme rovněž vysoké, dospělá dcera vyšší střední (má 172cm).
Jinak příroda je šprýmařka - strýc je vyloženě prcek, teta tak středně velká a jejich syn má 195cm (a rozhodně je jeho, je mu v obličeji podobný).
@Lékorka453 muzes zkusit rustove grafy, nicmene stejně tro nevyresis. Nevim, proc by mely byt nestastne, mám kamarádku se 155cm a kamaráda se 163cm a ani jeden nestastny neni a nikdy nebyl, co si pamatuju
K tělesné výšce rodiče téhož pohlaví (otec/syn, matka/dcera) přičteme výšku druhého rodiče zvětšenou (u chlapců)
nebo změnšenou (u dívek) o 13 cm a součet vydělíme dvěma. Získáme nejpravděpodobnější dospělou výšku dítěte.
Pokud k této výšce přičteme 8,5 cm a stejný počet i odečteme, vznikne rozmezí, do jakého doroste naše dítě
s pravděpodobností 95 %.
Tvoje děti rozhodně nebudou mít 150, neboj. A buď ráda, že nemusíš řešit opačný problém. Odhadovaná výška mojí holčičky je 185-192cm. To bude v pubertě slzavé údolí… ![]()
Mám 155 a vážně to není alfa a omega mého ne/štěstí. Růst se dá celkem sadno odhadnout podle růstových grafů (máš je ve zdravotním průkazu jako přílohu, případně jsou na netu i interaktivní, co započítají velikost rodičů).
Janli, proc by to melo byt slzave udoli? Ja mam 187, do teto vysky jsem dorostla ve ctrnacti, nikdy jsem z toho zadny mindrak nemela a ze jsem jich jinak mela dost ![]()
Jinak, ma odhadovana vyska byla 173, takze na podobne odhady neverim.
Já mám 160cm, dcertin otec 184cm, dcera v 15 letech 164cm. Pravděpodobně už více je vyroste. Takže u nás ty předpoklady víceméně platí. Ale jinak souhlasiml, že hodně mohou pomocí percentilove grafy- to na jaké linii dítě je takovou si s velkou pravděpodobnosti udrží stále. takže se podívat, kded ve věku 18let je daný percentil co se výšky týče.
@martina.se píše:
@Lékorka453 dojdi s nima na testy a máš odhad plus mínus 5 cm. Tady Ti to nikdo nevyvěští.
Prosim Te co jsou to za testy? Kde se delaji? Myslis, ze je to opravdu spolehlive?
Tak upřímně, já měřím 158 cm a zrovna šťastná z toho nejsem. Nejsem hubená, a každé kilo navíc je na mě vidět. Ségry měří od 168 do 182 cm, hubené, když přiberou, prakticky to nepoznám.
Jako puberťák jsem z toho měla mindrák, růst se mi zastavil v jedenácti letech - do té doby jsem patřila mezi nejvyšší ve třídě a potom už mě všichni jen přerůstali. Oslovení „prcku“ nebylo ojedinělé a mrzelo mě to.
Má „nížka“ mě štve do dnes, ale neudělám s tím nic. Jen doufám, že mě mé děti přerostou alespoň o pár centimetrů
Těžko říct. Ale pokud dětský lékař zjistí, že jsou s růstem mimo tabulku dostávají růstový hormon-díky němu pár cenťáků k dobru získají. Ale to se chce zeptat u lékaře, jak to vidí.
Jinak já mám 178cm a žádná výhra to taky není. Je fakt že těch 60kg
co jsem za posledních 10let nabrala se +- tak nějak rozlezlo, kdybych byla menší byla by to větší hrůza, ale jinak zase jsem musela řešit partnera a podpadky.
Jinak dětská dceři na tuším 11ti leté prohlídce dlala odhad výšky. Já 178cm, manžel 183cm a dcera by měla mít cca 170cm - prý ji to kazí manžel, protože je na chlapa prcek ![]()
Tohle téma mě docela zajímá. Může někdo prosím napsat co je to za testy a kdo je dělá? Nebo v jakém případě se tím začne zabývat pediatr? Mám 160 cm, manžel má 183. Mám strach, aby kluci nebyli malí po mně. Zvláště starší je celkem prcek, myslím, že je teď na 25. percentilu. Utěšuje mě jedině to, že manžel byl dlouho menší a potom najednou vyrostl.