Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ištar píše:
@klamonožka ona se u doktorky nechce moc měřit ani vážit, ale dnes jsem ji měřila a má 93cm
Jestli v pěti letech nezvládla stoupnout si u doktorky a nechat se změřit, a doktorka nad tím mávla rukou, tak bych:
Těžko říct. Já mám 160cm. A chlap okolo 180cm. I nás v rodině jsou všichni malé a u chlapa zase vysoké. Dceři jsou tři a má 90cm. Tak uvidíme. ![]()
Má opravdu 93 cm - měřila jsi to nebo soudíš podle oblečení? Dcera necelé 4 roky má šaty vel. 92 - 98 už asi rok a půl a pořád jsou jí dobré. Přitom reálně měří nějaké 103 - 104 cm. Některé oblečení má naopak třeba 116 nebo dokonce 122. Podle oblečení soudit nejde.
@Linduš91 píše:
Má opravdu 93 cm - měřila jsi to nebo soudíš podle oblečení? Dcera necelé 4 roky má šaty vel. 92 - 98 už asi rok a půl a pořád jsou jí dobré. Přitom reálně měří nějaké 103 - 104 cm. Některé oblečení má naopak třeba 116 nebo dokonce 122. Podle oblečení soudit nejde.
Dnes jsem ji měřila 93cm má a to už asi tři roky.
@Ištar Tak to bych opravdu urychleně řešila. Může mít třeba nějakou potravinovou alergii nebo celiakii. Holčička od známé taky nerostla a pak jí zjistili celiakii a alergii na kravské mléko. Je sice pořád drobná, ale už začíná růst (drží už asi rok dietu). Další věc je, že já jsem doma malou změřila vždycky o něco menší než mi pak změřila dr. Stresovala jsem ve 3-4 letech, že od 2 let vyrostla jen 3 cm nebo tak nějak a podle měření u dr. vyrostla tuším 7 cm.
A byli jste na pětileté prohlídce? To snad musela doktorka vidět i pohledem, že je malá, ne? Co máte napsané ve zdravotním průkazu u pětileté prohlídky? Jinak bych hned změnila doktorku a vyžádala si, nebo se hned objednala na endokrinologii.
@Ištar píše:
Dnes jsem ji měřila 93cm má a to už asi tři roky.
a to sis až dnes všimla, že dítě už 3 roky neroste?
dávno jsi to měla řešit s doktorkou? a že se téměř 6tiletá nechce u doktorky zvážit a změřit? má nějakou diagnózu? jestli ne, tak je to na pováženou, jak nechce měřit a vážit - to tam ječí a skáče, nebo co?
celé se mi to zdá až nepravděpodobné, že by to někdo nechal zajít až tak daleko ![]()
má dcera má 2 r 5 měsíců a měří 94 cm, určitě bych nebyla v klidu, kdyby zůstala stejná za rok, dva, tři ![]()