Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj holky, začala jsem přemýšlet nad hypotékou, na pořizení bytu bych potrebovala cca 1 000 000, vím že je tam mnoho faktoru, ale potrebovala bych vědet kolik by tak mohli dělat měsičné splátky. (příjem v naší za chvíli 3-členné domácnosti je cca 23 000)
Sestra plati 6000kc, ale s Vasim prijmem bych teda do hypoteky fakt nesla.
@zun píše:
Ahoj holky, začala jsem přemýšlet nad hypotékou, na pořizení bytu bych potrebovala cca 1 000 000, vím že je tam mnoho faktoru, ale potrebovala bych vědet kolik by tak mohli dělat měsičné splátky. (příjem v naší za chvíli 3-členné domácnosti je cca 23 000)
my na mega platíme 5000 kč. Ale musíš počítat poplatky a kraviny okolo, celé bydlení jako takové vyjde na 12-14 tis - dle měsíce. Mmchdm, s takovým příjmem bych se toho bála ![]()
Příspěvek upraven 21.03.15 v 11:54
My si vzali jen pul mega a platime 2300kc na 30let, mame byt 2+1 a se vsema poplatkama jsme na 8500kc coz je o 1000kc vic nez sme davali za pronajem 1+1 takze se to vyplati nez cpat do cizyho ![]()
@zun Mrkni na tenhle portál, je tam spousty odpovědí co se týká hypoték.. honzovahypoteka.cz Já teda nevím kolik platíte za bydlení teď, ale ten výdaj tam stejně bude, chce si to pořádně spočítat, ale pokud platíte teď tak nějak stejně za nájem, šla bych do toho..S finanční rezervou samozřejmě pro případ nouze..
@zun ahoj ja bych se toho nebala, my jsme ted tri a nas prijem je cca 28000,– mesicne platime hypoteku skoro dve mega a platime necelych 8000,– a zvladame to v pohode jeste i usetrime. Ted budeme zachvili ctyri, rodicak se mi snizi a nas prijem bude cca 26000,– asi uz toho moc neusetrime, ale urcite to zvladnem
s hypotekou na mega bych se toho fkt nebala my to budeme platit 30 let.
My máme příjem 21tis. Hypo jsme si brali 900 000,– mesicne nas to vyjde na 3200,– na třicet let. Jsme uplne v pohodě. Záleží pak kde bydlíš, jestli mas jine splátky atd. Také jsme tři.
My máme momentálně skvělý nájem, náklady na bydlení všeho všudy 8 000, 2+1, bydlí se mi tady dobře. Jenomže prý jsou těď ty hypotéky celkem levný, tak nevím, nechci abychom prospali dobu…
Mame hypo 6.500 na 20 let, prijem domacnosti cca 35.000,–. S vasimi primy bych do toho rozhodne nesla.
@zun hele a pře myslela jsi o tom co uděláte, az vám skonči fixace a najednou bude úrok dvakrát takový? Příjmy mate na hypotéku fakt poměrně nízké. A planujete ještě jedno dítě? Ono je hezké, ze jdou teď úroky supr nízké, ale taky za par let byt nemusí. Koukni co se dělo v době krize v Americe…