Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zjistěte předpokládanou výšku svého dítěte podle výšky rodičů
Zjistěte předpokládanou výšku svého dítěte podle aktuální výšky a data narození
Tak zrovna v 11 letech je preventivka, jestli jste už byli a doktorka nic neříkala, tak bych neřešila. Hodně kluků vyroste až na střední. A pokud máte před kontrolou, tak bych se jen zmínila.
Mám kamarádku, co synovi píchají růstový hormon a jezdí na kontroly do Prahy…na tu endokrinologii bych pro klid duše a zašla a po vyšetření se můžeš rozhodnout, zda počkáte nebo přistoupíte na podporu růstu
@vokishka už má po preventivní prohlídce. Doktorka si jen zapsala a nic neřekla. Měří stejně jako starší syn v 9 letech. Ale babička byla 40 let na dětském oddělení, tak nás celkem vyplašila. Jinak bych to neřešila, můj táta neměl ani 170 cm.
Tak hodně záleží jak jste vysocí vy jako rodiče a prarodiče.
U nás 11 let 145 cm a cca 30 kg.
Roste nějakých 7-8 cm za rok
Na to existuje takova chytra vec, rustovy graf se to jmenuje, to se da vygooglit
dle toho, co jsem nasla ja, je 11 let chlapec se 138 cm na 10. percentilu, coz neni zadny obr. V tech 7 letech byl na 25. percentilu, coz je trochu propad, otazka je, jakou mate chybu mereni.
Mrkni na růstové grafy a taky na sebe a manžela. Pokud jste drobní, je jasné, že nebude basketbalista, ale já bych pro klid duše na tu endokrinologii zašla, než plně udeří puberta. My jsme na druhé straně spektra a čerstve 10 letá dcera má 158cm a není ani nejvyšší ve třídě ![]()
Dcera bude mít za měsíc 11 let, má 140cm a 39kg / je svalnatá z tréninků.
Já mám 172cm a manžel 169cm..
Neviděla bych v tom nějaký problém, jak jsi vysoká ty a manžel?
Najdi si percentilové grafy a koukni do toho. také na návod jak se vypočítá jeho výška podle rodičů. Já bych řekla, že na 11 let je to OK. Synovi začali píchat růstový hormon, když mu bylo 13 a měřil 131.
Dokud je váš syn v rámci grafu, je to normální. Řeší se až propad pod grafem.
Zde je vše popsáno, můžeš pročíst i poradnu https://www.rustovyhormon.cz/, je tam dotazů spousty.
Příspěvek upraven 15.05.25 v 15:25
Tuto výšku má syn v druhé třídě, tedy osm let a není ve třídě nejvyšší
Prostřední syn měřil v 11 letech 142 cm. Taky nerostl jinak rychle. Pak to ale nějak nabralo rychlost a za 2 roky vyrostl 20c. Nyní má čerstvých 13 let a 164cm. 55kg. Nejmladší bude mít 11 v létě a nyní měří cca 145cm.
Synovi je 11 let a měří 138 cm, doktorka nic neříkala, ale máme babičku, co pracovala jako sestra na dětském oddělení a ta nás vyplašila, jak to je málo, že by měl mít víc, prý bychom měli okamžitě řešit endokrinologii, že pomalu roste. V 7 letech měl 122 cm, takže za 4 roky vyrostl 16 cm, nepřijde mi to málo. Řeší to vaše doktorky, nebo je babička plasan a nemám to řešit?