Prvňáčci vysvědčení

Anonymní
13.5.25 21:57

Prvňáčci vysvědčení

Dobry den, chci se zeptat maminek prvňáčků jak budou hodnoceni na konci školního roku (vysvědčení) syn je hodně pomalý ale snaží se doma mu to jde o hodně lepe než ve třídě vychází mu z matematiky 3 a jsem stoho smutna i za nej, snaží se kolikrát u toho i pláče, má méně známek i kvůli tomu ze hodně zameškal je často nemocný, nevím proč přijde mi ze je to úplně jine než to bývalo za mě, chtěla bych znát názor i jiných maminek.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66266
13.5.25 22:07
@Anonymní píše: Více
Že mu vychází trojka (podle čeho, průměru v Bakalářích?) neznamená, že ji opravdu dostane. A i dřív byly horší známky i u prvnaku. Není to žádná novinka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15721
13.5.25 22:18

Pobav se o tom s učitelkou. Podle mě by prvňák trojku dostat neměl, je to demotivující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5240
13.5.25 22:25
@Alušáček píše: Více

To ano, demotivující, hlavně pro ty, co jsou rychlý a chytrý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23242
13.5.25 23:03

Je dost mozny, ze tu trojku nedostane, ze mu daji motivacne dvojku. Kazda ucitelka si to dela podle sveho a za nas to mirnejsi nebylo. Dobre si pamatuji, ze se v prvnim pololeti prvni tridy dostavala jen jedna velka znamka a ze se ucitelka nerozpakovala dat velkou 2 ci 3. Ta matika v 1.tride je fakt lehounka. Budete muset maknout, protoze bez toho zakladu nebude chapat dalsi latku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6886
13.5.25 23:11

Já bych nespoléhala na to, že je možné, že tu trojku nedostane a že se učitelka smiluje. Ještě máte čas. Je potřeba doma denně trénovat, jinak nastanou velké problémy. Syna nauč, že na známky neděláte, hlavně, aby uměl. U nás je to také přísné, jede se podle průměru a náš neměl samé jedničky nikdy, ani v prvním pololetí první třídy. Zašla bych s ním i do poradny. Ale ta domácí práce je klíčová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
13.5.25 23:20

U nás ve třídě učitelka dává pouze jedničky, pro rodiče to rozdělila barvami, zlatá odpovídá jedničce, červená dvojce, případně dá n - pokud někdo nepochopil/nestihl. Na vysvědčení se tváří, že všichni samé jedničky, že nechce hned v první třídě brát motivaci.
Když jsem byla já a jeden sourozenec v první třídě, tak také dostali všichni samé jedničky. U druhého sourozence jejich třídní napalila půlce třídy dvojku.
S učitelkou nic nenaděláš, dítěti bych vysvětlila, že známky bohužel jsou silně závislé na učiteli, že budete trénovat, aby se cítilo jistější a že i kdyby tam byla trojka, tak že na pohár si po vysvědčení v klidu zajdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
13.5.25 23:46

@Alušáček za mě je to blbost, jak k tomu pak přijdou děti které dostávají jedničky? Moje dcera taky musí sedět nad učením aby měla jedničky. Jen tak by je neměla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
14.5.25 01:28
@MayaPis píše: Více

Jestli sedí nad učením, „aby měla jedničky " tak je to špatně. Nad učením má sedět aby to uměla. Ten proces vzdělávání je spíš (nebo měl by být) Tak tohle jsem za půl roku dokázal. Na vánoce jsem počítal jen s prsty a teď už si to dokážu i představit. Jsou děti které jdou do školy a sčítají, odcitaji, násobí (třeba moje) OK mají jedničku. Ale za celý rok se neposunou nikam ( protože proč) Pak je třeba dítě které je na startu " o rok pozadu“ za rok se posune, stále je třeba o 3 měsíce pozadu za ostatnimi, ale je za tím velké množství práce a zlepšení je velké. A teď otázka zní: bude pro něj motivace, když se ve všem zlepšil a stále usilovně pracuje, že dostane trojku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85714
14.5.25 04:57

Tak tu trojka mu nevychazi proto, ze je pomaly, ne? Co mu jde a nejde, s cim ma problemy? Vysvetlila bych mu, ze je sikovny, ale stale je treba trenovat, proto nema jednicku. A ze to neni zadna katastrofa, to by mel vedet, protoze na jednicky to treba dal nevytahne. Pochvalila bych ho i tak. A patrala po tom, kde je problem, zda nemuze mit dyskalkulii a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
14.5.25 05:23

Klasifikace se uzavírá za měsíc, takže v tuto chvíli stále těžko hodnotit.

• Citovat
  • Upravit
6040
14.5.25 06:46
Řešila bych to s PPP a vymyslela s nimi podporu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.5.25 06:49

Aktivně bych to řešila s učitelkou a navštívila určitě i PPP, abych zjistila, jak s dítětem pracovat, co lze zlepšit, zda by mu nepomohlo opakování ročníku nebo změna školy, případně by neměl nárok na asistenta. Nepřijde mi v pořádku, aby dítě v první třídě mělo takové problémy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9608
14.5.25 07:05
@Kipa22 píše: Více

Teď se řeší odklady. Mají plno práce. Jestli je vezmou v poradně, tak to bude nejdřív v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.25 07:26

@blumen no právě že jeho rychlost na tom má taky podíl žáci s jeho třídy vypočítají třeba 10 příkladu a on 5 do 10 mu to jde akorát teď nedávno už sčítají a odčítají do 20 a pořád mu to dělá problém, doma trénujeme, počítáme pořád.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi