Prvňáčci vysvědčení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66456
6.7.25 10:23
@hanka.br. píše: Více

má testy, které stejně neudělá, i když se na ně bude učit, ale je tam moc učiva. To píše. Ale stejně jsou prostě dvě pětky na opraváky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30457
6.7.25 10:30
@vokishka píše: Více

Opravky se nedělají v poradně. Ale to je jedno. Hádat se s tebou má asi takový smysl, jako opravné zkoušky u syna zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66456
6.7.25 10:33

Mápodobně. Zakladatelka míchá dvě věci, přezkoušení ve škole a poradnu. A ty se zeptej vedení, jak je to s opravákama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18642
6.7.25 10:36
@vokishka píše: Více

neni to jinak na 1. stupni? na druhem urcite od tri petek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16373
6.7.25 10:38

Mně z kontextu všech příspěvků přijde, že pod „testy“ zakladatelka jednoznačně myslí opravné zkoušky ve škole. A vedle toho, protože je přesvědčena, že tyto (školní) testy dítě nezvládne, tak je zvědavá na to, co řeknou v poradně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66456
6.7.25 10:43

Je to stejné
§ 53

(1) Žáci devátých ročníků a žáci, kteří na daném stupni základní školy dosud neopakovali ročník, kteří na konci druhého pololetí neprospěli nejvýše ze dvou povinných předmětů s výjimkou předmětů výchovného zaměření, konají opravné zkoušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.25 11:20

Holky pardon, trošku se to zamotalo zkusím znovu. Dcery 5 a 6třída(jsou v pohodě),3třída byla taky v pohodě(bohužel pocituje, že ji jedna spolužačka,,otravuje..)zhoršila se, zlenivněla. Začalo se to řešit ale až před koncem školního roku, kdy jsem konečně z dcery dostala co se děje. Dopadlo to nijak..každá strana říká něco jiného. Ted k synovi..ve škole nepracoval v hodinách, otravoval a nadával dětem, házel papučama. Jakoby se nudil, učení ho nebavÍí. Nemá rád učitelku, netuším proč. Všude samé poznámky. Byl v poradně,,samé pětky,,to mu asi moc nepomáhalo. V poradně to známkování taky nechápali. Každopdáně v PPP nic nezjištěno(nic ho tam nezajímalo).Ted jsme ho objednali do psych. poradny. Máme možnost konzul. hodin před opravnýma testama, asi to vyřešíme, že ho nechámeopakovat ročník. ale kdoví jestli to oni vubec chtějí? to by sedělo i u dcery 3 třída :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.25 11:23

@zrcadlo do poradny jde 5 a 12.8. OPRAVNÉ testy jsou 27 a 28.8.jsem zvědavá co v poradně řeknou, beru všechny sešity atd.je to tam vše napsané ty poznámky, známky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.25 11:26
@Markéta80 píše: Více

Souhlasím, tohle jsme jim říkali a nakonec si to udělali po svém.

• Citovat
  • Upravit
33177
6.7.25 11:43

Takže dítě v první třídě místo snahy se něco naučit hází backorama. :roll: A rodiče to 10 měsíců prakticky neřeší. Ono nafasovat dvě kule v první třídě je celkem umění. Svědčí to o nějakém hlubším problému, který se určitě neobjevil zčista jasna. A pripadny papír z PPP ho opravdu nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15857
6.7.25 11:44
@Anonymní píše: Více

A pred tim se dcera učila jak? Trochu divně, ze obě děti mají tak špatný prospěch ve škole.. Jestli není spis problém v rodině. Dcera měla v první třídě spolužačku, která nepochopila nic, na konci první třídy uměla dvě písmena, propadala, to nijak nepomohlo, teď chodí do speciální školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.25 12:12

@Svistice a kde si přišla na to, že nic neřešíme? Řešíme to celou dobu ale co ještě máme dělat? To už nám nikdo neporadí..nevím co do toho tahas rodinu, to je úplně mimo téma, já nejsem učitel to oni to mají děti naučit ve škole.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.25 12:18

Jinak děkuji všem, ale už nebudu komentovat. Chtela jsem jen napsat, že jsme z toho všichni špatní, snažila jsem se, nechápe, nechce. Mějte se

• Citovat
  • Upravit
33177
6.7.25 12:20
@Anonymní píše: Více

Kopáním kolem sebe dítěti nepomuzes. Ne není normální že prvňák nadává spolužákům a ruší výuku házením věci a nenaučí se sčítat a odčítat do 20 nebo základně číst a psát.
Pokud dítěti nestačí školní výuka, je potřeba to řešit s PPP (celková školní nezralost, porucha učení, snížený intelekt), být v kontaktu se školou, spolupracovat s učitelkou, hledat cesty a hlavně s dítětem pracovat i doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.25 12:32

@Svistice ale to my víme, proto jsme byli v poradně, kde se nic nezjistilo, nevyřešilo..byli jsme na schůzkách, v ředitelne. Sehnat psychologa je velký problém, byla jsem ráda že jsem někoho našla s termínem v Srpnu..nevím co víc říct.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi