Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Havlova píše: Více
No dovezla nám… to jsme si vymýšleli, to je princip ty hry, čím bláznivější, tím lepší, dodnes si pamatuju některé brachovy výmysly, třeba sušenou paštiku, ptakopyska v pyžamu nebo lisovaný míč
My jsme to hrávali v posteli před spaním.
Já právě znám: Přijela tetička z Číny, přivezla škopíček špíny. V tom škopíčku plaval/a/o…
@zrcadlo no fakt, zná to i google. Prijela tetička z Ameriky. Z Číny dovážela škopíček špíny, takže tam byl rým. Ale princip hry stejný.
@Velryba černá Ahoj, píši jentobě…včera jsem byli u klinick.psychologa.Syn má nějaké mentální postížení, není to tak hrozné, ale říkala že musel ve škole strašně trpět..ano nešlo mu to a ještě za to dostával pětky a poznámky, snažil se..Na testy nepujde, pujdu za ředitelkou že bude lepší, aby opakoval(nadoporučení i psychologa).Máme se objednat k SPC, kde mají teda do 19.8.dovču..Je mi uzko, hrozně..doporučí mu asistenta a další změny.
@Anonymní píše: Více
Zdravím, je dobře, že se zjistila příčina a dítěti bude poskytnuta správná podpora. Uvidíš, že se vám uleví všem. Budu držet pěsti.
@Velryba černá Děkuji, už ted je to náročné…od rána zlobí sourozence, bez duvodu..prý je to spíše 5leté dítko, přitom je mu 8.Nevím, jak sním jednat, je potřeba mu to vše durazně vysvětlovat, aby pochopil.
@zrcadlo píše: Více
Rozumím vašemu logickému úsudku, zvlášť když se to děje často, ale nejsem jediná co potřebuje v tuhle chvíli takhle poradit
Jsem na takovém diskuzním portálu poprvé, protože normálně netrávím u PC tolik času a spíš tyhle věci řeším s kamarádkami, ale když jsem jediná v okolí, co má dítě v tomhle věku, tak asi ne
pěkný den
@Velryba černá Zdravím, tak se zase ozývám. Byli jsme v SPC, syn už má asistenku a další změny. Je to sním náročné i když sním člověk jedná v klidu, hezky nelíbí se mu to a řádí. Schválně dělá obličeje, vyplazuje jazyk jakoby byl postižený..starším dětem se ve škole smějí. Na doporu. doktorky bere něco na imunitu a další lék, který je i pro adhd.Tak to je asi vše.
I nás třeba vůbec nejsou známky v první a druhé třídě ani na vysvědčení pouze slovní hodnocení.
@ludmilaadamkova píše: Více
Od příštího roku nebudou mít prvňáci a druháci známky nikde.