Prvňáčci vysvědčení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66871
8.7.25 10:50
@Klara178 píše: Více

jestli je toto dle tebe individualni pristup :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
@Anonymní píše: Více

Nic si z nich nedělej.
Zkus mrknout na Líného učitele, Spoluskolu ( ta se zabývá pravy ve škole ).
Není v poradku dítěti solit v první třídě pětky, to ti bude tvrdit jen idiot. To je vizitka učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8976

Propadající dítě musí makat i o prázdninách a dohnat, co prolenošilo ve školním roce… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41944
8.7.25 10:51

Pokud dítě dostane v první třídě dvě pětky, tak je evidentně něco v nepořádku a je potřeba, aby to řešili hlavně rodiče. A jak tak čtu zakladatelku, tak chudák dítko…
Na prvním místě je pro mě to dítě, ne rodiče, co to neřeší. A ano, to je smutné, ale raději budu na straně toho dítěte, ty buď klidně na straně těch rodičů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá

Fakt máš pocit, že pokud dítě s odkladem nenapočítá do dvaceti, je to problém výhradně školy? Jsou prázdniny, no, přesto nenásilnou formou s prvňákem opakuji.

• Citovat
  • Upravit
41944
@truelly píše: Více

jenže to by musel máknout i ten rodič a to je pro obnovitelku diskuze právě ten problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8976
8.7.25 10:52

Ještě jsi zapomněla zmínit Štěkánku a máme to komplet :poblion: :poblion: :poblion: Já věděla, odkud vítr vane… :pankac:

Příspěvek upraven 08.07.25 v 10:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
8.7.25 10:52

Vsimla jsem si. Tady se bavíme o dítěti, které ve školním roce nepracuje, na konci první třídy není schopné vyjmenovat řadu do 20 natož s ní pracovat, nepřečte slovo. Nechala by jsi takové dítě odpočívat? A tedy u nás se čte každý den i o prázdninách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41944
8.7.25 10:53

takže dítko, co má dělat reparát, se podle tebe nemá o prázdninách učit? :think: tak to pak začínám chápat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.25 10:55

Já bych zkusila nějakou dobou sokromou poradnu, kde se dítěti budou věnovat udělají správnou diagnózu - státní pak jen může přijmout výsledky. Mám zkušenost s naším synem, kdy v soukromé vyšly výsledky mnohem více v souladu s našim pozorováním, protože v momentě, kdy se mu nechtělo spolupracovat udělala psycholožka pauzičku na svačinu nebo procházku. Dala nám předem podrobný dotazník směřovaný na typické chování, aby se na to soustředila a naše doměnky potvrdila nebo vyvrátila. V PPP s tím pak neměli problém a vytvořili podle toho IVP.

Opakování je fakt složitá věc - dítě, které neumí bezchybně napočítat do 20 (to umí řekla bych průměrné děti ve 4-5 letech) nemůže jít do druhé třídy. Zároveň je i vzhledem k věku problém i mezi šestiletými prvňáčky - fyzická výhoda, zkušenosti se školou, hrozí šikana.

Syn měl spoužáka, který se v pololetí nemohl naučit číst (říjnový s odkladem, takže vlastně skoro osmiletý při nástupu do školy) a počítní bylo také sci-fi. Rodiče ho dali jinam - do školy s menším kolektivem a se zaměřením na tento typ dětí. Počítat prý stále moc neumí, ale už něco přečte. Je to náročné, vozí ho každý den 40 minut, ale vidí pokrok.
Bratr synova spolužáka ma disfázii, po 3 letech na ZŠ mu našli „domácí školu“ - oficiálně na domácím vzdělávání, ale docházi do skupinky dětí, se kterými se tak nějak volně učí. To je ale varianta pro hodně aktivní rodiče, co navíc nemají hluboko do kapsy.

• Citovat
  • Upravit
66871
8.7.25 10:56

a jeje, absolventka vsz diagnostikuje po internetech. Co v te ppp, kde to dite vysetrovali, sedi za motovidla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
8.7.25 10:57
@truelly píše: Více

No původně jsem ji tam chtěla napsat, ale jelikož mě bylo jasne, co by to tu u místních vyznavaček soudruzek způsobilo, tak jsme si to raději odpustila 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
8.7.25 10:58
@matkabagristy píše: Více

Je fakt, že v poradně by to měli poznat.
Ty jsou učitelka ale snad víš, jak se porucha pozornosti projevuje, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
8.7.25 11:00

A projevuje se tak pouze porucha pozornosti? Neprojevuje se tak i nedostatečná výchova a nenastavení hranic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
8.7.25 11:01
@Cuddy píše: Více

Já je neznám, takže nevím.
Napsala jsem jen jednu možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek