Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Keyllah píše: Více
A psát mi, ať se starám o panenky je v pořádku? To jsi nějak přehlédla.
@matkabagristy píše: Více
No jasně, ale to dítě musí alespoň něco předvést. Slunečnice to popsala tak, že dítě nedělalo vůbec nic, což si osobně představuji tak, že sedí a nic. ![]()
Příspěvek upraven 08.07.25 v 11:46
@Klara178 píše: Více
Obávám se, že rozpoznat hranici, kdy se jedná o neuroatypickeho jedince nebo jen o dítě, které je nevychované/ žijící v nevyhovujícím prostředí, je velmi tenká.
Dochází k psychiatrizaci selhání rodiny ve výchově (i dle samotných psychiatru).
Prosím @admin a hlavní zakladatelku ať to tu uzamkne nebo smaže všechny me komentáře, tohle opravdu nemá smysl..všechny jste vedle na základě pár slov už víte jak je u nás všechno špatně…ne doma žijeme normálně..na uceni s nimi jsem sama, nejsem učitel nedokážu jim to vysvětlit jako učitel, co máme řešit? V poradně byl, ke klín. psycholovi půjde, nemůžu za to, že byl volný termín až v Srpnu jsem ráda, že vůbec tak brzy. Doučování zkusím zařídit ve škole, na,,domácího, prostě nemám. Timto končím, počkám si na rady od kvalitního odborníka, sorry.
@Klara178 píše: Více
to ty jsi psala něco o úrovni. Pokud oplácíš stejným a urážíš, tak ta uroven bude taky někde jinde nemyslíš?
jak děcko na pískovišti, ona začala, tak já taky…a v tom je právě rozdíl v té „úrovni“
urážet někoho soudružkou je fakt dospělé…
@Anonymní píše: Více
Na vašem místě bych zkusila i toho neurologa.
první třída je o procvičování a opakování, to přece nemusíš mít pajdák, aby jste zvládli počítání do 20…ale jak tu bylo psáno, je potřeba opakovat, trénovat, číst…to by jsi samozřejmě zvládla, kdyby jsi chtěla a ano, nebaví to žádnou z nás, ale děláme to pro naše děti…,
@Velryba černá ale on se tam učil, počítal, psal i když ne úplně krásně a že takových děcek je…ale když třeba nechtěl měl prazdnej list a za něj dostal za 5,není to tak že neudělal nic…měl dny kdy vše měl pěkně,,měl i jedničky, razítka. Basnicky se učí rychle.
@Svistice píše: Více
Já si to úplně nemyslím, mám dítě s adhd a ty deficity v klíčových oblastech jsou úplně typické, ani nevychované dítě by se takto nechovalo ( ale samozřejmě u někoho jiného to může být jiné, ta míra není u všech dětí stejná ).
A ano, často dochází i k selhání rodiny, protože ono není jednoduché mít takové dítě, rodič zkouší, co se dá, ne vždy vše zvládne, ne vše funguje, hledají se cesty. Neznám nikoho, kdo by udělal vše správně..
Naše skvělá psycholožka říká, že stres rodičů dítěte adhd je srovnatelný se stresem vojáků ve válce.
Navíc tomu nepomáhá ani takoveto odsuzování, že je to vina rodiče apod.
Měla jsem na mysli tu poradnu, o které jsi sama psala, že tam nepředvedl nic.
@Keyllah píše: Více
Promiň, ale já se nebudu dohadovat kdo si začal. Znovu opakuji, že jsem se slušně zeptala, ona mi na to napsala, ať se starám o panenky a až pak jsem ji napsala, že je soudružka. Tolik k časové ose.
Ale nebudu se tu hádat jak na pískovišti. Starej se o sebe a nedělej soudružce učitelce advokáta 🙂
ale o to víc přece musíš makat! Vždyť to je tvoje dítě a potřebuješ, aby se do budoucna dokázal postarat sám o sebe, zajistit se a až tu jednou nebudeš, aby to zvládl. On to přece může zvládnout, ale bude muset makat. Když to necháš být, nebo budeš něco očekávat od jiných a oni to neudělají, tak za to zaplatí jen tvoje dítě…Máme takové dítě v rodině, opakoval první třídu a dřou a dřou, protože chtějí, aby byl v budoucnu šťastný, našel si práci, měl rodinu…