Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Svistice píše: Více
To si úplně nemyslím, některé děti dozrají, jiné ne.
Mrkni na fb do skupiny ADHD, tak jsou kolikrát šílené příběhy, a to rodiče dělají, co mohou. Nikoho bych proto neodsuzovala.Je to prostě neurovyvojova porucha.
@Klara178 píše: Více
kéž by ses mýlila? ale raději ji uražíš „soudružkou“
odvolávání se na nějakou úroveň bych si raději odpustila, vždy´t jsi ji naschvál urazila, jen proto, že má jiný názor než ty…
Ano, to není, ale PPP pak skutečně nemá co hodnotit, tam nesedí psychiatr ani klinický psycholog. PPP je zaměřena vyloženě na případnou školní (ne)úspěšnost.
@Keyllah píše: Více
Já jsem se jí několikrát slušně zeptala, co si o tom myslí a jak se projevuje porucha pozornosti.
Dale jsem několikrát psala, že je to pouze jedna varianta, že nevím, že je neznam.
Ona mi na to napsala, ať se starám o panenky a že si v reálu ani nesktnu, to ti přijde ok??
Tu primárně diagnostikuje a řeší dětský psychiatr.
@matkabagristy píše: Více
Ok, tak se zeptám znova, naposledy a slušně tedy, nemůže se takto projevovat i adhd? Tvůj profi názor.
@Svistice píše: Více
To ano, jasný, ale i tam by ho měli poznat a poslat k psychiatrovi.
Příspěvek upraven 08.07.25 v 11:43
To už bych slunečnici spíše doporučila neurologa. Ale dejme tomu, že se dítě dokáže natolik ovládat, aby v PPP nepředvedlo absolutně nic. Zatímco třídu tak nějak devastuje svým chováním. Má potom ADHD?
takže označovat někoho za „soudružku“ je tedy podle tebe v pořádku? ![]()
I poruchy pozornosti diagnotikuje ppp a pak teda pulka internetu ![]()
@Velryba černá píše: Více
Proto ho PPP evidentně poslala za tím psychologem. A škola ho poslala do PPP (ale nic neřeší).
Dcera pro IVP potřebovala zprávu odborných lékařů, posouzení od psychologa, PPP tam s ní řešila spoustu věcí, pak se mnou a nakonec dostala doporučení k IVP na základě v té době výrazně zhoršeného, chronického onemocnění.
@matkabagristy píše: Více
Nediagnostikuje, ale pracuje s nimi. Pro přesnost.