Prvňáčci vysvědčení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33164
8.7.25 11:58
@Klara178 píše: Více

Tak vis, že dítě mělo zřejmě nějaké jasně symptomy už od batolete. A nějak jsi s tím musela pracovat.
A vím, že to je náročné. Já mám dítě s dvojí výjimečnosti, některé fáze jeho vývoje byl celkem očistec.

Takže mi přijde malinko zvláštní přístup, že šest let se nic asi zvláštního neděje, pak odklad, dál se nic neděje a v první třídě bum prásk, dítě nepracuje, nadává, hází předměty a jelikož nemá osvojené učivo, škola se ho zdráhá pustit si druhého ročníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41889
8.7.25 11:58
@Anonymní píše: Více

takže to evidentně někdy a někde jde…to nechceš najít klíč, jak by to šlo? když víš, že by to dal, to ho necháš sklouznout na dno? neláká tě zamakat a dotáhnout to výš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.25 11:59

@Velryba černá když se ho ptala mlčel, díval se z okna že jede sanitka místo aby odpovídal, já tam sním nebyla. Kazde úterý pak ve škole měl hodinu s ostatníma slabšíma deckama.

• Citovat
  • Upravit
1421
8.7.25 12:01
@Svistice píše: Více

Tak adhd s diagnostikuje v předškolním nebo mladším školním věku. I když symptomy jsou.
No on je ale rozdil mezi školkou a školou, obrovský. Zvlášť, jestli jedou frontální výuku a jen sedí v lavicích. To takové dítě pak nedá. Viděla jsem to u vlastního, i u jiných.
Dvojí výjimecnost je dost vzacna a většina škol s ní neumí pracovat, ani ji často nepoznají ( zkušenosti rodičů, ne moje, my jsme na průměru )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.25 12:01

@Keyllah asi tak, nechce na žádné testy a nic si nedělá z toho že by nešel do druhé třídy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16369
8.7.25 12:02

My jsme vedle, ale tvoje dítě nezvládne napočítat od dvaceti do nuly. Promiň, ale kdybys s ním přes rok pracovala, tohle se opravdu nestane. Jsi anonym, není důvod to tu mazat. Třeba si to tu otevře maminka prvňáka, kterému to nejde, a poučí se z toho.
Já mám děti na opačné straně, chytré, ale přesto třeba převody jednotek u gramů, dekagramů, kilogramů dělaly dceři problémy. No tak jsem ji napsala recept na bábovku s kombinací všeho, dala kuchyňskou váhu a řekla jí, ať ty suroviny rozváží do misek. Když 0,3kg mouky navážila jako 30g, došlo jí, že to tak asi nebude, že z toho bábovku neupeče. Naopak 0,004kg droždí není deset kostek. Za jedno odpoledne pochopila, vyzkoušela si, a naučila se to. Stalo mě to 3min. času, pekla bych stejně. Nechat prvňáka číst recept nebo spočítat peníze na nákup atd. jsou prostě cesty, jak ho to naučit prakticky používat a není to pracovní list ze školy, který evidentně rád nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41889
8.7.25 12:03

a co děláš ty? naférovku, jak často a dlouho s ním denně pracuješ? protože ty máš tu zodpovědnost a možnost to změnit…a roky, kdy to ještě dokážeš se ti krátí, za pár let už s ním nepohneš a nebude to chyba jeho a ani školy, teď musíš makat ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33164
8.7.25 12:05
@Cuddy píše: Více

Trochu zjednodušeně, že rodina a společnost tak nějak přestává plnit svou výchovnou funkci, děti si už od dětství nesou různá traumata a končí tak v péči psychiatrů s „poruchami“, které jim ztěžují či znemožňují normálně fungovat, ale které nejsou organického původu.
Známá dětská psychiatrická mi třeba popisovala narůstající pocet jejich pacientů, ktere k ní do ordinace de facto přivedlo přetahování rodičů o děti během rozvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.25 12:13

@Svistice syn do školky chodil o 3let, nebrečel tam, na konci předškolního roku byl zlobivejsi. ale nic vážného. V září byl ok, od října poznámky. Pak jsme ho přihlásili do PPP všechno trvá, není to hned.No a teď čekáme no.Doma bohužel otravuje sourozence, bezdůvodně.. otravuje až naštve všechny okolo. Jedname sním v klidu jak nám bylo doporuceno a stejně…

• Citovat
  • Upravit
16369
8.7.25 12:15
@Svistice píše: Více

To samé ty poruchy učení a pozornosti, odborníci mluví o tom, že alarmujícím způsobem narůstají „získané poruchy pozornosti“, kdy nejde o ty „vrozené“, ale např. dítě odmala sleduje obrazovky a klipy, nenají se bez kulisy, je zvyklé rychle střídat činnosti (stejně jako si rychle preklikne pohádku, která už ho nebaví) atd. Potom přijde škola a najednou má v tichu něco několik minut v kuse dělat a ono mu to nejde.
Potom ty děti z podnětného prostředí, které jsou třeba zvyklé vydržet 2h u deskovky a soustředit se, mají o to větší výhodu a o to víc navrch. Nůžky se fakt hodně rozevírají, nezávidím učitelům, že se s tím musí poprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31009
8.7.25 12:15

@Svistice Děkuji za vysvetleni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31009
8.7.25 12:23

@zrcadlo nebo hodinu u klaviru a prekousnout, ze musim cvicit, i kdyz to nejde. Obecne ty deti, jejichž rodiče neberou, že suplují něčí práci, mají výhodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
8.7.25 12:25
@Klara178 píše: Více

ale houby, s poruchami pracuje skola na doporuceni ppp, zakonny zastupce paki na doporuceni jinych odborniku. Opet nerozlisujes pricinu a nasledek. Praci cest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
8.7.25 12:26

Pokud nic neukázal, nemá ho pravděpodobně PPP jak hodnotit. Snad vám poradí ten psycholog.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.25 12:29

@Velryba černá pevně doufám, protože já sama už nevím jak na něj…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi