Prvňáčci vysvědčení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Alpacass
18.5.25 11:45
@ibis píše: Více

Ideální by bylo neznámkovat celý první stupeň. Děti se naučí učit pro sebe a ne pro známky

• Citovat
  • Upravit
30474
18.5.25 11:46
@Tayen píše: Více

Samozřejmě, že známky JSOU za snahu, za úsilí, za práci a hlavně za posun, které toto dané dítě za daný čas udělalo. Srovnávání dětí je totálně špatně, bohužel je vidět, že pro někoho je to běžné a v pořádku. A že by dítě nevědělo, že musí pracovat? Děti fakt nejsou úplně pitomé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5246
18.5.25 11:48
@Alpacass píše: Více
:mrgreen: Ty si tak naivní, ale OK, přít se nebudu. Už jsem ti řekla, že známky a hodnocení řeší ambiciózní rodiče a ne děti :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alpacass
18.5.25 11:53
@ibis píše: Více

Ambiciózní rodič rozhodně nejsem. Naštěstí jsme právě měli jen slovní hodnocení a učitelé děti učit se pro sebe a ne pro známky. A funguje to.

• Citovat
  • Upravit
16274
18.5.25 11:53
@Alušáček píše: Více

Je. Když budou mít všichni jedničky, tak se všichni přestanou učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
18.5.25 12:02
@hanka.br. píše: Více

Zaplatpanbuh, že to chápou aspoň učitelky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15906
18.5.25 12:13
@Zumpa píše: Více

V první třídě by mělo učení děti bavit a učitelka by měla umět děti motivovat i jinak než jedničkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30474
18.5.25 12:30

To je úplná blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16274
18.5.25 12:30
@Alušáček píše: Více

V první třídě má být dítě dost zralé na to, aby pochopilo, že za různé výsledky bude různé hodnocení. Jenže děti vychované psychomatkami toho nejsou schopné, když se jim podsouvá stigma známek a následně se z dvojek a trojek děti hroutí. To není problém učitelek.
To je fakt paradox, když do škol nastupuje čím dál víc nevychovaných dětí, školy najednou musí zvládat výuku, zanedbanou výchovu a ještě nesmí hodnotit. Fakt psycho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16274
18.5.25 12:56
@hanka.br. píše: Více

Je, ale já si nezačal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15906
18.5.25 12:58

Nedramatizuj.. V severských zemích také nejsou v prvních ročnících známky a školství je tam mnohem lepší úrovni než u nás. Myslim, za známkování nejvíce lobují matky které s dětmi celé dny sedí nad učením a potřebují odměnu. Moje dítě má skvělé známky bez námahy, takže mě to v podstatě muze být jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30474
18.5.25 13:01

Moc nechápu. Když víš, že je to blbost, proč to hlásáš? Unikla mi nějaká třeskutá ironie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
18.5.25 13:13

Tady je jasně vidět, jak jsou známky poškozující. Zlatý slovní hodnocení. Být tebou zvážím změnu na školu, kde neznámkují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
18.5.25 13:19

Sorry, je mi 40 a nechápu to dodnes. A nezkoušej na mě, že v práci mě také ohodnoti podle výsledků a ne podle snahy. Já třeba dětem opakuju, že budu radši, když budou umět s trojkou, než když budou mít jedničku a nic v hlavě. (A to se realne stává) takže ode mě stigma nemají. Zato od paní učitelky v první třídě, která pravidelně vytáhla nejhorší písemku a před třídou hlásila teda děti podívejte, co ten Honzík napsal ( a děti se smaly), když pak Honzík chyběl, bylo na radě naše dítě (a řeklo nám to až když dostalo ve třetí třídě jinou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí