Prvňáčci vysvědčení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31009
14.5.25 10:10
@MayaPis píše: Více

Jak by si poradili? Nebo máš pocit, že drzí čtvrťáci jsou na tom psychicky stejně jako prckové, co si před pár měsíci chodili ještě po oběde lehnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
14.5.25 10:11

@Cuddy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
14.5.25 10:13

@Cuddy drzost, agresivita…. Atd…
Odraz dnešní doby a výchovy, ne odraz toho jestli se někdo učí líp nebo hůř.
Né každý je jedničkář, ale to neznamená že by se mělo přestat známkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
14.5.25 10:14

@MayaPis Jedno z mých dětí mělo v první a druhé třídě slovní hodnocení. Byl to nějaký projekt, zkoušelo se to, byl k tomu i jiný systém práce - dítě dostalo v pátek přehled učiva na další týden včetně zadání domácích prací. Vše se odevzdávalo v pátek. Kdy si dítě udělalo úkoly bylo na něm, učilo na písemky (pokud bylo potřeba), atd… a rodiče měli vždy na týden přehled. K tomu tedy bylo slovní hodnocení. Pro ty děti a rodiče to bylo daleko víc vypovídající než 1 nebo 2. Navíc dítě se snad neučí pro 1 nebo 2. jako tu známku ne? Ale aby vědělo a umělo.
A nevím proč by třeba pomalejší prvnáček nemohl mít super hodnocení, protože ty hranice má aktuálně jinde a potřebuje motivovat a podpořit. Proč ho budu demotivovat trojkou, nebo čtyřkou?
Když jsme tak u toho tak ta 1 a 2 nebude mít nikdy stejnou váhu.

Je to vidět třeba u přijímaček na střední školu, kde 1 z jedné školy v předmětu nebude odpovídat 1 z jiné školy.

To dítě dnes studuje vysokou školu, blbé asi nebude a přechod na známkování zvládlo :-) Edit, tuším, že to dítě mělo nakonec i trojku někde na ZŠ.

Příspěvek upraven 14.05.25 v 10:17

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
14.5.25 10:16

@MayaPis dnešní doby, jo?

• Citovat
  • Upravit
2473
14.5.25 10:20

@Velryba černá chjooo končím debatu.
Tady už není diskuze ale buzerace lidí kteří nesouhlasí s Vámi nejchytřejšími :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
14.5.25 10:21

@MayaPis kdo tě buzeruje? Velmi dobře si pamatuji, co se na základce dělo, když jsem ji navštěvovala já.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
14.5.25 10:24

Jedno z mých dětí má mimiřádné nadaní, velmi inteligentní dítě navíc se SPU. Pro české školství šílený mix s kterým neumělo pracovat. Ano dalo by se v některých předmětech hodnotit 1 v jiných naopak 4, možná by i mohlo dostat 2 z chování, protože občas udělalo nějakou lumpárnu (ono se tam dost nudilo v některých předmětech) a tak proč by mělo mít 1 z chování stejně jako jiné moje dítě, které nemělo za celou ZŠ jedinou poznámku. Fakt nemělo ani 1, to by si tu 1 zasloužilo, proč by z chování za 1 mělo mít ditě, které má 5 poznámek za pololetí (důvod je jedno).
To dítě dnes naprosto fajn studuje poměrně náročnou střední školu.
Jo z matematiky měl i za 3, ač na ní má mmn, ale chytil na konci školní docházky učitele, který ho neměl rád a vzájemně se pak už prudili. Ten učitel mu třeba pak řekl, že ani nemá na Cermat chodit. Jaké překvapení, když ho napsalo na 48 bodů :-)))) Dítě s 3 z matematiky :-))))) Na SŠ má za 1, jiný učitel, jiný přístup.
Známky nejsou fakt vypovídající.

• Citovat
  • Upravit
2004
14.5.25 11:14

Díky bohu za naši školu a slovní hodnocení. To dítě se z vysvědčení dozví co mu jde a nejde, na čem je potřeba zapracovat, dokonce tam je shrnuta i jeho práce v hodinách a celkové chování. Nevidí žádné známky, nedělá si hlavu z toho, že bude mít proboha za 3! Za mě na známce nezáleží, pokud je vidět, že se to dítě snaží. Kdybych viděla, že syn se doma učí, že se snaží, tak bych mu řekla, že mi ta 3 nevadí, jen nesmí polevit. Ale věřím, že ty děti jsou pak smutné, demotivované, když se snaží a přesto mají špatné známky. U nás učitelka hodnotí slovně i diktáty, samostatné práce z matematiky atd. a ty děti jsou v pohodě, i když si syn třeba povzdechne, že se mu to nepovedlo. Takže i přes slovní hodnocení si je vědom, že to nemá úplně správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15749
14.5.25 11:22
@Tayen píše: Více

Treba jen, tak aby melo radost a motivaci.. Vzdyt je to prvni třída, tohle vysvědčení vubec neni do budoucna důležité. Neříkám, ze zakladatelky dite ma dostat jedničku, ale určitě ne trojku, pokud se snaží a problem je hlavne v tom, ze je pomalý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85723
14.5.25 21:18
@MayaPis píše: Více

My jsme v zahranici, slovni hodnoceni mame, je ted ve 4. tride a je to mnohem vypovidajici nez znamky. V tabulce maji i tak podrobne rozepsane, jak na tom jsou, mnohem podrobneji nez v CR, neni to kolonka matematika, ale jednotlive, jak na tom jsou s citanim, odecitanim, nasobenim atd. A k tomu na A4 popsany vyvoj ditete ten rok, jeho silne stranky a co je potreba jeste vylepsit. Byla jsem k tomu taky skepticka, ale otocila jsem. Znamky budou mit az pozdeji, ale sami vi, jak na tom jsou, co vylepsit, pozitivne motivovani jsou, uplne jiny pristup nez v CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6041
14.5.25 21:22
@Anonymní píše: Více

Musíš to řešit. Obrať se na dětskou klinickou psycholožku. Sežeň jí, třeba za peníze, ale sežeň (kvůli diagnostice). Tlač na PPP. Takto to nemůžeš nechat, jestli nechceš vypěstovat psychické problémy. Uspěješ pouze se silnými lokty. Jinak vám bude kdekdo jezdit po zádech.

Příspěvek upraven 14.05.25 v 21:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85723
14.5.25 21:22
@Anonymní píše: Více

Tak zapatrat, co muze pomoci, konzultace v PPP, jsou dlouhe cekaci doby. Pouzivat treba s minutkou, nekomu to pomuze, jineho stresuje. Neni to jen o treninku, muze to mit hlubsi pricinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6041
14.5.25 21:24
@blumen píše: Více

Může být dítě v podprůměru, může být LMR, může mít poruchu pozornosti atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
14.5.25 21:24

Brrrr uplne bych znamkovani zrusila. Kluka je mi lito.

Problemy musi mit dlouhodobe. Skola mela uz davno navrhnout reseni, treba doucovani nebo vysetreni a dalsi podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí