Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kunikula Strhana píše: Více
Hnus, to se ještě dělá? Ja to pamatuje z 80 let, ze učitelky před celou třídou pranýřovaly dítě které bylo v něčem nejhorší.. Děti poslouchejte jak Nováková hrozne čte, to je ostuda, nebo Vaněk jaky flek má na tricku fuj a hlavně aby se smála celá třída. Myslela jsem, ze to se dnes ve škole neděje..
@ibis píše: Více
A není lepší dítě naučit, že se má starat o svoje znalosti, svůj prospěch a svůj život, než se srovnávat s ostatními a řešit jejich známky?
@Jahru píše: Více
Přesně! Doufám, že si z tvého příspěvku něco vezmou hlavně rodiče. A hlavně zakladatelka ![]()
HLEDÁM PACHATELE DOBRÝCH SKUTKŮ ![]()
Ahoj,
moc Vás všechny zdravím a ráda bych se na Vás obrátila s žádostí o pomoc….. Jsem asistentkou pedagoga v 2. třídě a zároveň studentkou sociální pedagogiky na Karlově univerzitě. Právě dokončuji bakalářskou práci na téma Hlasité čtení a jeho vliv na rozvoj osobnosti dítěte. Pro svůj výzkum hledám rodiče dětí ve věku 6-10 let (1.-3. třída), tudíž hledám i mezi vámi. Pomůžete mi? Dotazník je anonymní a jeho vyplnění vám nezabere ani 10 minut. Zajímají mě názory od zapálených čtenářů, příležitostných čtenářů, ale i nečtenářů.
Vaše postřehy jsou cenné nejen pro mou bakalářskou práci, ale samozřejmě i pro pedagogickou práci s dětmi. Moc si přeji, aby děti čtení bavilo, inspirovalo je k dalším zájmům a podpořilo jejich osobní rozvoj.
Tak jestli si chcete přidat k dnešku další dobrý skutek. Máte možnost zde😊. Dotazník najdete zde, na tomto odkaze: https://forms.gle/…JNDmxTbMwUX6
Předem moc děkuji za vaši podporu a pomoc. Moc si vážím času, který mi věnujete.
Mějte se krásně a budu se těšit na vaše odpovědi. ![]()
Eva
@smile_xxx v pololetí měl za 1, jak říkám syn často marodí ale doma mu to jde lépe než ve škole sama to nechápu, pomalý sice je ale snaží se, odčítání a sčítání do 10 zvládal krásně dělá mu teď problém sčítání a odčítání do 20ti, teď je to sice lepší přijde mi že to pochopil doma mu dám několik příkladu a má tam jednu chybu ve škole jich pak má třeba i 5,6 v pátek dostal teda 2ku takže nevím, upřímně pořád mamé naději ze si to sté 3ky opraví aspoň na tu 2ku.
Příspěvek upraven 24.05.25 v 15:27
@Zumpa moje dítě ze stoho nehroutí a já taky ne jen píšu ze mi ho je líto proto že vím jak se doma snaží 🙂 spíše mi šlo jen o to znát názor jiných maminek, já sama si myslím ze hodnocení známek není vůči němu fér za dvě chyby dostal už víckrát za 3, proto tenhle příspěvek zajímalo mě jak to mají třeba na jiných školách. Ps moje dítě není dokonalé mojí výchovou ale to snad nikdo že ano každý děláme chyby sme jen lidi.🙂
Ahoj, tak náš prvnák má za 5 z Čj i M jsme z toho špatní všichni..ve škole má problémy s učením i chováním. Byli jsme v poradně nic nezjištěno, ted čekáme do Srpna na psycho. poradnu. Nechápu to…dcery v pohodě a on?
@Anonymní píše: Více
Tak ale určitě jste byli upozorněni předem. A každé dítě je jiné, nemuzete ho porovnávat. Domluvili jste se ve škole na opakování třídy? Muže mu to pomoct. Pokud nezna písmenka (což předpokládám u pětky) a neumí základní počítaní, tak by se ve druhé třídě trápil.
@Anonymní píše: Více
Tak má asi nějakou poruchu, divné ze v poradně nic nezjistili ![]()
@vokishka píše: Více
Na tom není, co domlouvat. Má dvě pětky, tak opakuje.
@hanka.br. píše: Více
U nás se to většinou konzultuje s rodiči dopředu. Dvě pětky je na opraváky.
U nás se taky konzultuje s rodiči. Obvykle hned v pololetí, že dítěti by prospělo, když bude opakovat ročník. Většinou se rodiče chytí za hlavu. Doma zaberou, že k opakování ve finále nedojde. Zrovna letos vypadalo, že jeden prvňák bude opakovat. V pololetí bylo sezení školy a rodičů. Dítě zabralo. Neopakuje.
@vokishka píše: Více
Dvě pětky už znamenají opakování ročníku. Pravděpodobně o tom i zakladatelka věděla předem. Že jí dítě neprospívá si snad všimla.
@hanka.br. píše: Více
připadá mi, že to píše překvapeně.
edit pokud vím, propadá se od tří nedostatečných.
@vokishka Věděli jsme jen o jedné 5 z M. Testy bude dělat na konci Srpna. Horší je, že mu to prostě nejde a obávám se, že tam nebude dělat nic.-( Jak se to muže naučit, když do ted mu to nešlo? budeme procvičovat, ale fakt se děsím, že se zasekne a ani nepromluví. Nemá rád třídní učitelku, netuším proč.