Výslech na PČR

2
15.4.24 09:19

Výslech na PČR

Zdravím,
V pátek mi přišlo předvolání že se mám dostavit jako svědek dopravní nehody s následkem smrti k výslechu dnes 15.4 v 12:00.
Kde je formulace, že pokud bych nemohla mám to neprodleně nahlásit a domluvit si jiný termín.
No :lol: volala jsem tam na to uvedené číslo v pátek sobotu neděli a dokonce i dnes ráno a nikdo to prostě nezvedá.
Problém je, že jdu od 11-13 k zubaři kterého mám už dlouhodobě zamluveného.
Dole v dopisu ale stojí toto" pokud se jako svědek bez předchozí řádné omluvy nedostavíte v stanoveném termínu, hrozí vám předvedení nebo pokuta až do výše 50 tisíc korun.
Moje otázka je, jak se mám řádně omluvit když na uvedený telefon nikdo nereaguje :nevim: :nevim:?
Dá se tímto pak argumentovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76661
15.4.24 09:24

@Milca1924 měla jsi hned v pátek napsat SMS, tak ji napiš aspoň dnes,
záznamy, že jsi tam volala, tam určitě mají,
a je teda divné, že ti došlo v pátek předvolání na pondělí? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.4.24 09:30
@stinga píše: Více
Údajně, mě nemohli dříve zastihnout.
Prý, mě nahánějí už 14 dnů že jsem poslední kdo nebyl u výslechu co se svědků týká.
Přinesl mi to v pátek večer policista až domů nedošlo to poštou zvoníla mi tu policie osobně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
15.4.24 09:38
@stinga píše: Více

Nevím, co ti na tom přijde divné u policie jsem chvíli dělala, zřejmě potřebují případ rychle vyřešit ono u trestných činů mají vždy lhůtu na vyřešení.

Pokud jim paní dělá problémy a nechce chodit k výslechu tak se nedivím, že ji ho dávají takhle brzy a není to nic tak neobvyklého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
15.4.24 09:41
@Tereza759 píše: Více

8o 8o 8o jaké jim dělá paní problémy??? že nechce chodit k výslechu, no když jí někdo přinese předvolání v pátek večer na pondělí, tak moc lidí si tak rychle čas udělat ani nemůže, navíc pokud je 3-4 měsíce objednaná k zubaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
15.4.24 09:42

@Milca1924 @Tereza759 a nechápu teda proč to zakladatelce neposlali poštou? to už Policie nemá na poštovné a posílá policisty místo pošťáků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8104
15.4.24 10:24
@Milca1924 píše: Více

Pokud to není další trollí téma založené nováčkem, tak ti řeknu, že to smrdí. Normálně by tě hned obeslali poštou, nebo zavolali na mobil. Dnes si policie zjistí mobil prakticky na každého. A každopádně by to bylo s nějakou časovou rezervou, protože dát ti jeden pracovní den na „předchozí řádnou omluvu“ není normální. Takto to na mě působí jako uměle vyvolaný nátlak, aby ses nestihla připravit. Můžeš se nám více rozepsat o tom, čeho jsi měla být svědkem? Každopádně bez právníka bych tam nešel, ono je velmi snadné se při čemkoliv stát velmi rychle ze svědka obviněným. Jak říkají právníci, dnes se nechodí k soudu pro spravedlnost, ale pro rozsudek. Třeba by se nějakému účastníkovi té nehody hodilo hodit vinu na tebe a popsat celou nehodu trošku jinak, než se odehrála. Potom má každé slovo ve výpovědi cenu zlata. Hlavně to, které jsi neřekla, protože tě varoval právník. Protože je to sice smutné, ale to nejhorší, co můžeš udělat, rozpovídat se při kontaktu s policií, jak kdybys kecala s výbornou kámoškou. Každopádně zubaře bych nerušil a na policii poslal sms s omluvou, že jsi objednaná k lékaři a žádostí o jiný termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
15.4.24 10:26

Doručuje se poměrně normálně i osobně, je to rychlejší, lidi nechávají dopor. dopisy často dlouho ležet na poště a dost se to prodlužuje..
zavolat je dobré na čísla „kolem“ například máš číslo 974650351 (vymýšlím) - to je přímo do kanceláře konkrétního člověka, není tam každý den, protože má služby, takže se tam logicky nedovoláš, volej na konci 2,3,4 prostě to jsou kanceláře vedle, nebo na konci nulu, to by mohl být přímo vedoucí, lze si domluvit náhradní termín, případně zavolej na spojovatelku PČR (u nás v kraji je to 974721111 ) a řekni pracoviště dle hlavičky, že chceš spojit na sekretářku a ta ti to vezme určitě
prostě se omluv, jinak budou nepříjemní (pokuta se napoprvé nedává, to by musel být nějaký extrém)
pěkný den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
15.4.24 10:28

@rmot na pevnou linku sms fakt nepošle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8104
15.4.24 10:52
@Lucy75 píše: Více

Jo to mi nedošlo. V tom případě bych šel rovnou k zubaři, kdybych se nedovolal a na další termín výslechu bych šel rovnou s právníkem. Pokud by náhodou nastalo, že by paní rovnou předvedli, tak má vždy možnost jen podepsat, že bez právního zástupce nebude vypovídat. Ostatně co ti o tom budu povídat, vždyť to znáš lépe než já :) Sám jsem zažil, kdy jsem byl jako svědek u výslechu a pan policista si to zkoušel pléct s výslechem na gestapu včetně zvyšování hlasu, obviňování z toho, že lžu a podobně. Prostě chtěl slyšet jen potvrzení své verze příběhu bez ohledu na realitu. Věřím tomu, že hodně lidí se takto nechá natlačit do toho, že vlastně do protokolu vypoví něco jiného, než mají v hlavě. Takže konec výslechu, domluva na jiný termín a za přítomnosti právníka byl tento psychicky nevyrovnaný policista jak beránek. Prostě přesně ten magor, který hodí špatné světlo na zbytek svých kolegů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
15.4.24 11:01

@rmot mrzí mne tvá osobní negativní zkušenost,
my se na oddělení takto opravdu nechováme..
a výslechy s přítomností právníka jsou spíše výjimečné - a to buď u zločinů s nutnou obhajobou, nebo u podezřelých/obviněných..

jen naprosté minimum svědků přijde s právníkem - nemá u toho stejně de fakcto žádná práva (jen sedí a kouká za těžké peníze)..
zrovna svědek nehody, kde nehrozí např. neposkytnutí pomoci (např. to jen viděla jako druhá-třetí v řadě) opravdu žádného právníka nepotřebuje…

u obviněných je situace samozřejmě jiná..

každopádně zavolat tam musí.. k zubaři samozřejmě jít, to bereme jako běžnou věc, zvláště s ohledem na systém skvělé zdravotní péče v ČR, kdy se na různá vyšetření-ošetření a operace čeká běžně několik měsíců…
výslech lze přehodit mnohem snáz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8104
15.4.24 11:18

Jak píšu, byl to magor :) Nevím, o čem všem už jsme si tu psali, ale mám u policie dost kamarádů a kamarádek, od dopraváků přes kriminálku až po urnu. Každého z nich sice ta práce nějakým způsobem lízla a toho policajta v nich prostě poznáš :) ale tohle byl prostě týpek, který si tím asi léčil nějaký mindrák. Při podnikání jsem už zažil pár pokusů o podvod, kdy se bývalý společník pokusil o tunel, obchodní partneři zkusili hrát levou při plnění zakázky, atd. a naučil jsem se, že každé slovo řečené při výslechu má cenu zlata a žádný právník není dost drahý na to, aby u výslechu zkorigoval výpověď. Tobě to třeba už nepříjde, protože to máš zažité, ale běžný člověk, co se do té doby nikdy nesetkal s ničím takovým, si jen tím, že se rozpovídá u výslechu o kravinách, kterých se protistrana chytí, dokáže pěkně zavařit. Ono na rčení mluviti stříbro a mlčeti zlato něco je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
15.4.24 11:33

@rmot ;) no, nám se to, když se někdo rozpovídá, většinou samozřejmě hodí, to máš pravdu ;)
ovšem pokud má někdo zcela čisté svědomí a jen „něco viděl“, tak není důvod pravdu přikrášlovat nebo zamlčovat, to zas musíš uznat ty.

Jinak každá profese léty deformuje, některá více, některá méně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8104
15.4.24 11:50

Já dnes tedy raději po životních zkušenostech při výslechu zapřu i dnešní datum :) Svět není spravedlivý a zvlášť při podnikání se často najde někdo, kdo se tě snaží ojebat :) Co neřeknu, nemůže nikdo použít proti mě. V případě zakladatelky si snadno dovedu představit, že viník nehody na radu šikovného právníka začne tvrdit, že zakladatelka jela tak, že on se jí musel vyhnout a proto to strhl do protisměru, kde se střetl s dalším vozidlem. A máme hned ze svědka minimálně spoluviníka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
15.4.24 11:55
@Milca1924 píše: Více

Přinesl ti to policista přímo a neřekl, že máš přijít v pondělí ve 12 na výslech? Mi třeba policajti zavolali na telefon a v pohodě jsme se domluvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková