Výslech na PČR

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8109
15.4.24 12:28
@Keyllah píše: Více

Zakladatelka nic o žádném dopisu nepíše, takže vycházím z informací, které máme. S policistou si mohu parádně pokecat při sportu, u piva, nebo kdekoliv „v civilu“, ale ve chvíli, kdy se mnou jedná z pozice úřední osoby, to není kamarád, který si chce nezávazně pokecat. V tu chvíli je jen součástí státního aparátu, kde si můžeš každým slovem uškodit. Hodně lidí tohle nechápe a potom se diví. A kupodivu i nevinní lidé bývají občas odsouzeni, protože se nehledá pravda, ale důkazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8109
15.4.24 12:31
@Anonymní píše: Více

Zakladatelka nic o žádném dopise nepíše a vzhledem k tomu, že popisuje její urputnou snahu dovolat se na služebnu nevypadá, že se něčemu snaží vyhnout. Pokud by byla protřelý recividista, tak si v klidu dojde k zubaři, u něj si nechá vystavit papír a s ním si někdy později s úsměvem nakráčí na služebnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8109
15.4.24 12:35

On je rozdíl mezi tím říct pravdu a mezi tím, říct něco, co jde později překroutit do jiného významu. Od toho jsou právníci, že ti pomohou věci zformulovat tak, aby se význam tvé výpovědi nemohl později překroutit jinak, než jsi ji myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76938
15.4.24 12:36

není co řešit, pokud pravdivě popíší i ti ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
15.4.24 12:36
@rmot píše: Více

Ok, chápu, policie je nepřítel, tak ať raději nic neříká. Co na tom, že viník, který někoho zabil, nebude potrestán. Rodiče, děti, mají prostě smůlu, proč by měla svědkyně vypovídat a pomáhat těm hrozným policajtům :mrgreen: tak si na to vzpomeň až budeš potřebovat ty nebo tvoje rodina od policie nebo od cizího člověka pomoct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
15.4.24 12:38
@stinga píše: Více

ale to jí může být jedno a není za nikoho dalšího zodpovědná. Ona má jen pravdivě popsat, co viděla. Nic víc, nic míň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8109
15.4.24 12:38

Ty znáš někoho, komu policie pomohla? :) Možná tě to převapí, ale policie tu primárně není od toho, aby plnila přání jednotlivých občanů, ale jakožto výkonná část státní moci. Já se na policii v životě párkrát obrátil a pokud do toho nezasahli známí, tak jediné, co jsem zaznamenal, bylo vytvoření protokolu a snaha vše úspěšně odložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
15.4.24 12:40

Zažila jsem 2× předvolání, jednou přišel policista k nám, ( víkend, dopoledne) zazvonil a domluvili jsme si termín, kdy, můžu přijít. Podruhé mi zavolali a zase jsme se domluvili kdy a kam mám přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8109
15.4.24 12:41

Jak píšu výše, je rozdíl mezi tím říct pravdu a mezi tím, říct něco, co jde později překroutit do jiného významu. Víc asi nemá cenu řešit. Snad jen ti s tvým přístupem popřát, ať nenatrefíš v životě na žádného ulhaného hajzla, co bude mít v zádech právníka a bude tě chtít poškodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
15.4.24 12:47

Děkuji za přání. A já tobě přeju, aby jsi nikdy tu pomoc policie nepotřeboval anebo nenarazil na svědka, který dle tvých poučení, raději bude mlčet než aby pomohl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
15.4.24 12:48

jistě, myslím, že v této diskuzi už pokračovat nemusíme, jsou prostě hrozní, chápu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
15.4.24 12:48
@mado píše: Více

přesně, pokud se člověk chová normálně slušně, není problém se na čemkoli domluvit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24891
15.4.24 12:55

:zed: já myslím, že nelze generalizovat přístup policie z pár osobních zkušeností,

pokud jde o smrtelnou dopravní nehodu, rozhodně by měl říct každý Pravdu, jinak taky existuje § 346 trestního zákoníku, podle kterého je křivá výpověď trestná..
takže s tím ohýbáním pravdy bych byla osobně velmi, ale velmi opatrná..
a já osobně bych nelhala nikdy - a to z více důvodů…
to už je lepší odmítnout vypovídat - ale to lze jen v určitých případech a samozřejmě to dost napovídá…

jinak zakladatelka už si věc jistě vyřešila, přehodit termín výslechu a dovolat se na příslušné oddělení opravdu zvládne (skoro) každý, stačí prostě zagooglit ústřednu..

krásný den všem
nejlépe bez policie ;)
je fajn občas vidět i to, že někomu zachrání život… i za cenu velkého rizika pro sebe..
a není těch případů zas tak málo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.4.24 13:07
@stinga píše: Více

Bůh ví, na kolika místech zakladatelka bydlela. Spousta lidí má trvalý bydliště úplně jinde než bydlí a policie ji nejdřív hledá tam. Když ji nenajdou tak pátrají dál. Doptávají se, jestli neví, kam se stěhovala a pak jdou na další adresu. Takhle jich můžou objet třeba deset. Když vidí TP na úřadě, tak už tam ani dopisy neposílají. Mám s tím bohatý zkušenosti. Už několik našich bývalých nájemníků hledali a já jsem s nima dávala dohromady, kde ten člověk asi bydlí dneska, kde by zastihli jejich rodinu, partnera, kde pracují… Tohle je fakt častý.

• Citovat
  • Upravit
9065
15.4.24 15:18

@rmot Na manžela si třeba zjistit mobil nedokázali. Ale zato si ho dokázali vyjet v evidenci obyvatel, zjistit že jsme si ještě nezměnili trvalou adresu, zvládli dohledat jeho rodiče a zazvonit u nich a to prosím do hodiny od ztráty peněženky. Kluci jsou šikovní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková