Výsledky laboratorních testů

150
5.12.24 12:31

Výsledky laboratorních testů

Dobrý den,
Prosím nenašel by se někdo kdo by byl schopný mi poradit s výsledky lh testu z krve a progesteronem :? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
716
5.12.24 12:32

Vždyť to tam máš napsaný, musíš vědět v jakém dni cyklu jsi a pak se podivat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
5.12.24 12:38

@Fra8 jsem 14 dc a opravdu to v tom testu nevidím proto se ptám, pokud vám vadí má otázka rak nemusíte odepisovat, kdybych to věděla co ty hodnoty znamenají a byla z toho moudra tak to nepřidávám sem :srdce: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11849
5.12.24 12:42

@Martinka432 a co ti řekl lékař? Anebo sama studuješ výsledky, které patří do rukou lékaře? On ti řekl, že si to máš zjistit sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
5.12.24 12:48

Myslim, že @Fra8 myslela, že vždy u výsledku máš komentář s vysvětlivkou co dana hodnota značí…

Jinak záleží jak dlouhý cyklus máš a hlavně jestli to je první odběr. Pro zjištění ovulace, se většinou provádí testu více, skrz vzrůstající hladiny hormonu. Před/pri ovulaci je LH vyšší a progesteron má nižší hodnoty a po ovulaci začne růst hladina progesteronu. Takže většinou až druhý krevní odběr určí, zda proběhla ovulace.

Jinak jak už bylo zmíněno, výsledky patří do rukou lékaře a ten ti k tomu rovnou řekne, co to znamená.

• Citovat
  • Upravit
150
5.12.24 12:53

@Evkad dr ma dovolenou výsledky jsem dostala v laboratoři zastup bude až zítra a do té doby sem chtěla jen poradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
5.12.24 12:54

@zuzanka320 jsou to první odběry dr si dle utz nebyla jista zda ovu jiz byla nebo bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11849
5.12.24 12:56
@Martinka432 píše: Více

Chceš radu od laiků? Život tě naučí trpělivosti. Jen to chce čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
5.12.24 12:59

Tak hned vedle těch hladin je popisek… a z toho si už asi dokážeš vyvodit přibližný výsledek.

Navíc nikdo neznamená tvůj stav a proč se to vyšetřuje a další a další … tudíž pokud chceš něco vědět, počkej si na lékaře.

• Citovat
  • Upravit
317
5.12.24 13:31
@Fra8 píše: Více

To jsem ji chtěla napsat stejně :-) 14.den je ovulační, ale to se spíše vyšetřuje na ultrazvuku podle stavu vaječníků, zda už byla ovu nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2290
5.12.24 15:01

Pokud jste skutečně okolo ovulace, ten LH by mohl být vyšší a toho progesteronu máte podle mě málo, sice se začáná zvedat až po ovulaci, ale i na folikulární fázi je méně jak 1,6, tedy nedetekovatelná hladina málo. Pak jde o to, proč vám byl test dělán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí