Výsledky přijímacího řízení MUNI - kolikátá pod čarou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@JahodovaZmrzlina píše:
@Darkandeep No, tak píšou, že není nutné se odvolat, ale za zkoušku nic nedám. O studium mám velký zájem… a kdyby se teda ozvali, tak to až po zápisu hádám. Ten je kdy, nevíš? Protože jestli až v září, tak bych musela se přihlásit na pracák, že? Achjo, jde mi z toho hlava kolem
Opravdu nemá cenu se odvolávat (jen v případě velmi specifických případů). Pořadí 90. - 104. znamená, že jste měli stejný počet bodů. Zápis už probíhá (je online), však stačí sledovat jejich FB nebo Insta, o tom tam píšou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tala20 píše: Je to přesně naopak.To co z neznalosti nazýváš „dopis od děkana“, to bylo právě ono rozhodnutí o nepřijetí k studiu podle ustanovení § 49 a § 50 zákona o vysokych školách. V příloze tohoto sdělení byl pro informaci přiložen papír s informací o pořadí uchazečů.
Existují tři skupiny uchazečů:
A pak může nastat ten magický trik: jestliže někdo z první skupiny se nedostaví k zápisu do studia, děkan může změnit své původní rozhodnutí a přijme na uvolněná místa osoby ze skupiny č. 2 (podle jejich pořadí). To může provést sám i bez toho, že by se uchazeč odvolal (autoremedura).
- Uchazeč splnil podmínky přijímací zkoušky a podle pořadí spadá do počtu přijímaných = přijat.
- Uchazeč splnil podmínky přijímací zkoušky a podle pořadí je „pod čarou“ mimo počet přijímaných = nepřijat.
- Uchazeč nesplnil podmínky přijímací zkoušky = nepřijat.
Děkuji za upřesnění, máš pravdu, že v tom tápu. Teď už tomu ale rozumím
Můžu se ještě zeptat, jak to vidíš Ty? Je reální šance na přijetí? Vím, že se to nedá příliš odhadnout, ale tak stále mám trochu naděje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JahodovaZmrzlina píše:
@Darkandeep No, tak píšou, že není nutné se odvolat, ale za zkoušku nic nedám. O studium mám velký zájem… a kdyby se teda ozvali, tak to až po zápisu hádám. Ten je kdy, nevíš? Protože jestli až v září, tak bych musela se přihlásit na pracák, že? Achjo, jde mi z toho hlava kolem
taky myslim, ze odvolanim se nic nezkazi…doufam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JahodovaZmrzlina píše:
Děkuji za upřesnění, máš pravdu, že v tom tápu. Teď už tomu ale rozumímMůžu se ještě zeptat, jak to vidíš Ty? Je reální šance na přijetí? Vím, že se to nedá příliš odhadnout, ale tak stále mám trochu naděje…
vzdyt tim, ze si muzes dat prihlasek kolik chces, na tu skolu nakonec treba z tech prijatych nemusi nastoupit nikdo… schvalne pak napis, ja hadam, ze to mas prakticky jiste
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava Tak jsem dnes měla hovor s paní ze studijního oddělení. Bylo mi řečeno, že šance na přijetí je takřka nulová, protože v kapacitě je započítaný i předpoklad, že mnoho studentů nenastoupí - takže například přijali studentů 100, ale kapacita je 89, protože předpokládají, že 11 nenastoupí. Kapacity pro nás, nepřijaté, zvyšovat nebudou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JahodovaZmrzlina píše:
Bylo mi řečeno, že šance na přijetí je takřka nulová, protože v kapacitě je započítaný i předpoklad, že mnoho studentů nenastoupí - takže například přijali studentů 100, ale kapacita je 89, protože předpokládají, že 11 nenastoupí. Kapacity pro nás, nepřijaté, zvyšovat nebudou.
Ta čísla nesedí na Tvůj případ. Děkan mohl jedině přijmout 89, nebo všech 104. Jiná možnost neexistovala. Rozhodl se pro to nižší číslo.
Příspěvek upraven 28.06.23 v 16:58
- Citovat
- Upravit
@Tala20 píše:
Píšeš nesmysl. Ta čísla nesedí. Nemohli jich přijmout 100, protože všichni mezi 90. a 104. místem mají shodné pořadí. Museli by tedy přijmout 104, včetně Tebe.
Neumíš číst. Píše NAPŘÍKLAD. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tala20 píše:
Ta čísla nesedí na Tvůj případ. Děkan mohl jedině přijmout 89, nebo všech 104. Jiná možnost neexistovala. Rozhodl se pro to nižší číslo.
Příspěvek upraven 28.06.23 v 16:58
@Sisika9 píše:
Neumíš číst. Píše NAPŘÍKLAD.
Ano, přesně tak. Já ta reálná čísla neznám. Jen mi to takto bylo vysvětleno, že zkrátka jsem sice „první pod čarou“, ale ne nutně ta 90. Zkrátka nás 14, těch prvních pod čarou, jsme ti, kteří se do plánované kapacity už nevejdou a pokud vejdou, tak nás dost možná ani nevezmou. Nu což, jdu podávat přihlášku ještě jinam
Tento systém MUNI je vážně hodně zvláštní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas na gymplu to udelali! taky tak, berou 60, ale vzali rovnou 70. Oni asi maji zkusenost z minulych let, zajimave by bylo, co by delali, kdyby jim zapisovy listek dalo vsech 70. Na tomhle gymplu mi pak kluka vzali z 94 pozice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi hned pod carou, s dalsimi 14 lidmi. Pravdepodobne te vezmou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva1985aa Mně bylo paní ze studijního oddělení sděleno, že šance na přijetí je nulová, že schválně nabrali vyšší počet lidí a počítají s tím, že se přihlásí míň. Takže, přijali 89 lidí a předpokládaná kapacita je např. 60. Tak jsem to pochopila. Ale stejně je to zvláštní, protože minulý rok brali přes 100 lidí, hledala jsem si to, když jsem podávala na podzim přihlášku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JahodovaZmrzlina píše:
@eva1985aa Mně bylo paní ze studijního oddělení sděleno, že šance na přijetí je nulová, že schválně nabrali vyšší počet lidí a počítají s tím, že se přihlásí míň. Takže, přijali 89 lidí a předpokládaná kapacita je např. 60. Tak jsem to pochopila. Ale stejně je to zvláštní, protože minulý rok brali přes 100 lidí, hledala jsem si to, když jsem podávala na podzim přihlášku.
Mohli zmenit pocet prijatych pro pristi akademicky rok, to je naprosto normalni.
U me na jednom oboru to bylo taky tak, jeden rok prijali asi o ctvrtinu vic studentu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to přesně naopak.
To co z neznalosti nazýváš „dopis od děkana“, to bylo právě ono rozhodnutí o nepřijetí k studiu podle ustanovení § 49 a § 50 zákona o vysokych školách. V příloze tohoto sdělení byl pro informaci přiložen papír s informací o pořadí uchazečů.
Existují tři skupiny uchazečů:
A pak může nastat ten magický trik: jestliže někdo z první skupiny se nedostaví k zápisu do studia, děkan může změnit své původní rozhodnutí a přijme na uvolněná místa osoby ze skupiny č. 2 (podle jejich pořadí). To může provést sám i bez toho, že by se uchazeč odvolal (autoremedura).