Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj esterik, super, ze si poradila,
viki ester moze verit, ona sa vyzna ![]()
moj mal skvapalnenie do 10 minut, takze som to nikdy nejako neriesila ![]()
esterik, no, bohuzial si bola nutena si to nastudovat, ale super, ze takto radis ![]()
keby som mala niekedy problemy so spg tak urcite sa obratim na Teba a albi ![]()
holky taky moc děkuji, mohl to být opravdu problém proč se to nepovedlo…a je jedno kdy začít, mám začít už te´d i když se budeme snažit až v prosinci?? že by to bral každý měsíc těch 15 dní?? jsem z toho jelen, ale jsem ráda, že takhle rychle vím jak na to…každopádně ještě vyzkoušíme doma jestli to nezkapalní a uvidíme, jste zlaté děkuji
![]()
viky, ja by som zacala v novembri 15 dni a potom az v decembri pocas tvojej ms az do ovule. Skus test pozri za kolko ti to skvapalni teraz a za kolko po dobrani prvej davky acc longu ![]()
ok…acc koupím zítra a nasadím ho v den ms…ovu mám pozdě…mám dlouhý cyklus, a zkusíme to teď za jak dlouho to zkapalní a pak za jak dlouho s acc…super rady
jinak ještě jedna hloupá otázka…kde mám sperma nechat?? v pokojové teplotě nebo někde v teple??na termoforu třeba?? ![]()
Ahoj holky, prosím moc nerozumím výsledkům SPG, vím, že je to špatné, máme jít za čas znovu, ale myslíte, že je to konečná?
Objem :4
Počet 4
mobilita 10
vitalita -
morfologie 90% hlavičky
Kulaté buňky 1
Nativ Těžká OAS Pu S-U 0,2
Záleží na tom,v jakém zdravotním stavu byl tvůj partner před odběrem.Spermie se obnovují každých cca 72 dní a pokud v té době bral nějaké léky,byl ve stresu atd., tak se to na výsledku může projevit.
S dalším odběrem by bylo dobré pčkat právě cca tři měsíce a v té době dodržovat pravidla,která určitě znáte(žádné těsné prádlo,horké koupele,pokud možno se vyhnout stresovým situacím a zdravá vyvážená strava).
Já k tomu všemu naordinovala manželovi preparát Fertilman(na tři měsíce cca 900.-),protože se chystáme na další IVF a jestli se výsledek doství uvidíme při něm
Chybí ti tam jednotky (mililitry, milióny, procenta…).
Takže pokud budu střílet od boku,
Objem :4 - asi 4 mil., to by bylo normální
Počet 4 - asi 4 milióny, to je těžký podprůměr, mělo by být minimálně 20,
mobilita 10 - je-li to 10 %, opět velice špatné, mělo by být minimálně 50 %,
vitalita – že by naprosto nulová? To by se ale neslučovalo s tím, že se některé hýbou…
morfologie 90% hlavičky - je jich 90 % v pořádku nebo 90 % defektních? Mělo by být alespoň 30 % morfologicky dobrých,
Nativ Těžká OAS - těžká Oligoasthenoteratozoospermie, tzn. jsou na tom opravdu bídne, co se týče počtu, pohyblivosti a morfologie.
Nejsem doktor a v každém případě bych to s nimi určitě prokonzultovala, ale dle mého šance na spontánní početí sice není vyloučená (to není nikdy), ale opravdu hodně, hodně snížená. Na druhou stranu nějaké OK se tam určitě najdou (není to totální azoospermie), takže je to v dnešní době a reprodukční medicíně na vysoké úrovni řešitelné pomocí asistované reprodukce, nejspíš metodou ICSI a vyšší. Takže šance na vlastní dítě je, byť to asi nebude zrovna jednoduchá cesta…
Jinak souhlas s Jaruší - dle jednoho spermiogramu určitě nedělat definitivní závěr, zlepšit životní styl, co to jde (nekouřit, omezit alkohol, vyhýbat se přehřívání včetně horkých koupelí…) a za nějaký čas celé znovu zopakovat.
On tušil, že to bude špatné, stres má, kouří, koupele v horké vodě, snad se to zlepší.
Horší je, že se stěhujeme do zahraničí a tam nevím, jak to řešit, Dám tomu rok chození po pláži a klídku a uvidíme. POslední rok byl pro něj hodně náročný, bere AD. Ale podle doktora by to vliv mít nemělo ![]()
Jinak ten přepis, píšu, jak to tam je, žádné jednotky, doktorka říkala, že je jich podprůměr a ještě neplavou tak jak mají. Máme zkusit další odběr za čas.
Já jsem podle nich ok.
Holky a my když měli celkem 158mil,z toho 54% pohyb,0% progrese a 5% morfologie to znamená co???Hlavně ta morfologie
.Chápu to teda tak,že těch 5% je jen dobrých ![]()
Zkoušíme s tímhle IUI.Tak doufám,že né zbytečně ![]()
Tak zas si vem, že kdybys měla 20 mil./ml koncentraci a 30% morfologii, tak bys byla naprosto v normě, ve skutečnosti by to znamenalo, že je v 1 ml 6,66 mil. morfologicky dobrých spermií. Takhle jsi dost mimo normu, ale 5 % ze 158 je 7,9, takže jsi na tom defakto o trochu líp
Tak ne, není to moc dobrý, hlavně ta 0% progrese (ale zas pohyb tam je), pokud by to doktorům nestálo za IUI, tak do toho nejdou, za pokus nic nedáš a třeba to klapne… Zkuste pár IUI a pokud to nezabere, na další metody ještě bude času… Pokud to zabere, ušetříš si dost starostí.
Děkuji moc za odpověd
,ikdyž mě teda moc nepotěšila
.Po druhém IUI jsem došla k biochemickýmu těhu,ted mě čeká čtvrtý,tak snad vyjde ![]()