Výsledky spermiogramu - jsou v pořádku?

17715
18.10.10 14:55

Výsledky spermiogramu

ahojte holky, nevím teda jestli mi pomůžete, ale třeba se mezi vámi najde někdo kdo spermiogramu rozumí…nebo kdo na něm byl a pomůže mi udělat si z něj závěr. Manžel byl ve čt na spermiogramu a dnes přišli výsledky. Je to v němčině(žijeme v Rakousku), jakš takš jsem si to přeložila, hodnoty jsou v normě, ale není k tomu žádný závěr, tak nevím, jestli je dobrý nebo špatný…a tady jsou naše výsledky:
Objem ejak. - 2ml…má být od 2ml.
koncentrace spermií - 60,0 mill/ml má být přes 20mill/ml
celkový počet 120mill/ejakulát…má být přes 40mill/ejak.
ph 7,9 má být 7,2-8,0
pohyblivost 54% …má být přes 50
morfologie 62% má být přes 30%
a potom je tu něco čemu až tak nerozumím,, ale asi zkapalnění nebo tak něco a to má být 15-45minut a píší že ani po 4 hodinách se to neuzavřelo.
Podle mě je to asi v pořádku ten spermio, nebo se mílím?? prosím poraďte, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17715
18.10.10 14:57

ježíš, omluvte tu hrubku samosřejmě mýlím, psala jsem to rychle, no ostuda :oops: :roll: :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
18.10.10 14:58

ahoj, vyzera to by vsetko ok, dolezita je hlavne ta morfologia a tu mate slusnu :palec:

zaver je normospermiogram, si tipnem :mrgreen:

ak chces muzikovi pomoct, mozes mu len tak preventivne kupit ace selezin :-D

inak, netrpis na mykozy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
18.10.10 14:59
viky23 píše:
ježíš, omluvte tu hrubku samosřejmě mýlím, psala jsem to rychle, no ostuda :oops: :roll: :oops: :roll:

je jich tam víc těch hrubek..:-D přišly výsledky :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: no hrůza, omlouvám se a stydím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
18.10.10 15:03

měla jsem mykózu asi 2 krát, jinak o ničem nevím, snažili jsme se asi rok a půl skoro a potom jsme musela na konizaci…tak půl roku pauza, můžem se začít snažit až od prosince, manželovi je 47 let, tak jsem měla strach…jestli je to ok…tak pak může být chyba u mě…ale on není moc náruživej, a neměla jsme vysledovanou ovulku, tak to může být tím, že jsme se prostě netrefili, měla jsem nepravidelný cyklus, pak jedla Duphaston 4 cykly, pak konizase, ms zase nepravidelná :roll: :oops: ale dělala jsem ovu testy tento měsíc a ovulka asi byla. Tak víc jsem ne :nevim: vysledovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
18.10.10 15:05

viky, na chyby sa vykasli, nie sme na strednej skole :mrgreen:

na tu mykozu som sa pytala len preto, ze ma celkom vysoke Ph Tvoj mm a niekedy to sposobuje prave tie mykozy, ale to je len detail, v oplodneni by to nemalo branit.

a na svoj vek ma teda super hodnoty. :palec:
ale skus mu dat aj tie vitaminy, mohli by zvysit pohyb a mnozstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
18.10.10 15:08

jééé já jsme tak ráda :palec: :palec: potěšila jsi mě, i manža bude mít radost, on děti nemá…ani se mu asi do toho nechce, ale děti chce, jen si myslím, že si připadá starej a tak a neví jaké to bude :mrgreen: :lol: on byl 9 let sám a byl tak zvyklý a teď najednou takové změny…hlavně jsem měla strach skrz ten věk :nevim: a taky pije jenom kolu doma, sice ředí vodou :mrgreen: :lol: , ale někde jsem četla že kola ničí spermie a on ji pije celý život :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
esther03
18.10.10 16:07

Viky ph je na hornej hranici, ale stale v norme :wink: Netreba to nijako speci riesit. Co by som vsak riesila, je skvapalnenie, mm ma pravdepodobne vyssiu viskozitu. Tym brani spermoskam v riadnom progresivnom pohybe. Nepises ci ste mali pohyb v pred alebo do stran alebo oboje. Kazdopadne by som nasadila acc long na riedenie hlienov (teda aj ejakulatu). Drzim palce :wink:

• Citovat
  • Upravit
17715
18.10.10 16:21

pohy je dopředu takže taky ok, už jsem taky něco četla o to zkapalňování, tak snad to nebude až tak veliký problém :think: nebo aspoň problém co jde řešít…zkusím pohledat více informací, třeba s tím má někdo zkušenosti s tím zkapalněním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
18.10.10 16:22
esther03 píše:
Viky ph je na hornej hranici, ale stale v norme :wink: Netreba to nijako speci riesit. Co by som vsak riesila, je skvapalnenie, mm ma pravdepodobne vyssiu viskozitu. Tym brani spermoskam v riadnom progresivnom pohybe. Nepises ci ste mali pohyb v pred alebo do stran alebo oboje. Kazdopadne by som nasadila acc long na riedenie hlienov (teda aj ejakulatu). Drzim palce :wink:

to byl vtip nebo to vážně pomáhá to acc?? 8-o každopádně doufám, že na to něco existuje… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
esther03
18.10.10 16:22

Viky, ja s nim mam asi dvojrocne skusenosti

• Citovat
  • Upravit
esther03
18.10.10 16:24

a nie nebol to vtip, odskusane na mm potvrdene v dvoch Car-och :wink:

• Citovat
  • Upravit
17715
18.10.10 16:25

aha… :think: a jak často by ho měl užívat?? a to vám doporučil doktor nebo jak jste na to přišli??já ho užívám když jsem nemocná a všechny dutiny mám ucpané, ale že by to pomohlo i zkapalnit to sperma to teda koukám 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
esther03
18.10.10 16:32

Viky dr. ti nic nepovedia, teda aspon ja mam taku skusenost. O acc longu som citala vela info na nete a az potom to konzultovala npr. s primarom otevrelom z unicy v brne, ale aj s inymi dr. Kazdopadne, nam pomohol, lebo moj mm mal to iste- vysoku viskozitu a pomale skapalnovanie. Spermosky mozu byt vitalne, ale v hustom ejakulate sa nemozu hybat a znizuje sa ich zivotnost. Acc long som mu davala 1 sumivu tabletu denne rozpustit a vypit. Uzivanie max 15 dni.

• Citovat
  • Upravit
28294
18.10.10 16:55

Ahoj u nás stejnej problém - zkapalnění (a to jsem si myslela, jaká je to raritka, ale koukám že ne), ACC budem nasazovat teď. Tak doufám, že to třeba trochu pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí