Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojte holky, nevím teda jestli mi pomůžete, ale třeba se mezi vámi najde někdo kdo spermiogramu rozumí…nebo kdo na něm byl a pomůže mi udělat si z něj závěr. Manžel byl ve čt na spermiogramu a dnes přišli výsledky. Je to v němčině(žijeme v Rakousku), jakš takš jsem si to přeložila, hodnoty jsou v normě, ale není k tomu žádný závěr, tak nevím, jestli je dobrý nebo špatný…a tady jsou naše výsledky:
Objem ejak. - 2ml…má být od 2ml.
koncentrace spermií - 60,0 mill/ml má být přes 20mill/ml
celkový počet 120mill/ejakulát…má být přes 40mill/ejak.
ph 7,9 má být 7,2-8,0
pohyblivost 54% …má být přes 50
morfologie 62% má být přes 30%
a potom je tu něco čemu až tak nerozumím,, ale asi zkapalnění nebo tak něco a to má být 15-45minut a píší že ani po 4 hodinách se to neuzavřelo.
Podle mě je to asi v pořádku ten spermio, nebo se mílím?? prosím poraďte, děkuji ![]()
ježíš, omluvte tu hrubku samosřejmě mýlím, psala jsem to rychle, no ostuda
![]()
ahoj, vyzera to by vsetko ok, dolezita je hlavne ta morfologia a tu mate slusnu ![]()
zaver je normospermiogram, si tipnem ![]()
ak chces muzikovi pomoct, mozes mu len tak preventivne kupit ace selezin ![]()
inak, netrpis na mykozy?
viky23 píše:
ježíš, omluvte tu hrubku samosřejmě mýlím, psala jsem to rychle, no ostuda![]()
![]()
![]()
je jich tam víc těch hrubek..:-D přišly výsledky
no hrůza, omlouvám se a stydím ![]()
měla jsem mykózu asi 2 krát, jinak o ničem nevím, snažili jsme se asi rok a půl skoro a potom jsme musela na konizaci…tak půl roku pauza, můžem se začít snažit až od prosince, manželovi je 47 let, tak jsem měla strach…jestli je to ok…tak pak může být chyba u mě…ale on není moc náruživej, a neměla jsme vysledovanou ovulku, tak to může být tím, že jsme se prostě netrefili, měla jsem nepravidelný cyklus, pak jedla Duphaston 4 cykly, pak konizase, ms zase nepravidelná
ale dělala jsem ovu testy tento měsíc a ovulka asi byla. Tak víc jsem ne
vysledovala…
viky, na chyby sa vykasli, nie sme na strednej skole ![]()
na tu mykozu som sa pytala len preto, ze ma celkom vysoke Ph Tvoj mm a niekedy to sposobuje prave tie mykozy, ale to je len detail, v oplodneni by to nemalo branit.
a na svoj vek ma teda super hodnoty. ![]()
ale skus mu dat aj tie vitaminy, mohli by zvysit pohyb a mnozstvo.
jééé já jsme tak ráda
potěšila jsi mě, i manža bude mít radost, on děti nemá…ani se mu asi do toho nechce, ale děti chce, jen si myslím, že si připadá starej a tak a neví jaké to bude
on byl 9 let sám a byl tak zvyklý a teď najednou takové změny…hlavně jsem měla strach skrz ten věk
a taky pije jenom kolu doma, sice ředí vodou
, ale někde jsem četla že kola ničí spermie a on ji pije celý život ![]()
Viky ph je na hornej hranici, ale stale v norme
Netreba to nijako speci riesit. Co by som vsak riesila, je skvapalnenie, mm ma pravdepodobne vyssiu viskozitu. Tym brani spermoskam v riadnom progresivnom pohybe. Nepises ci ste mali pohyb v pred alebo do stran alebo oboje. Kazdopadne by som nasadila acc long na riedenie hlienov (teda aj ejakulatu). Drzim palce ![]()
pohy je dopředu takže taky ok, už jsem taky něco četla o to zkapalňování, tak snad to nebude až tak veliký problém
nebo aspoň problém co jde řešít…zkusím pohledat více informací, třeba s tím má někdo zkušenosti s tím zkapalněním ![]()
esther03 píše:
Viky ph je na hornej hranici, ale stale v normeNetreba to nijako speci riesit. Co by som vsak riesila, je skvapalnenie, mm ma pravdepodobne vyssiu viskozitu. Tym brani spermoskam v riadnom progresivnom pohybe. Nepises ci ste mali pohyb v pred alebo do stran alebo oboje. Kazdopadne by som nasadila acc long na riedenie hlienov (teda aj ejakulatu). Drzim palce
to byl vtip nebo to vážně pomáhá to acc??
každopádně doufám, že na to něco existuje… ![]()
a nie nebol to vtip, odskusane na mm potvrdene v dvoch Car-och ![]()
aha…
a jak často by ho měl užívat?? a to vám doporučil doktor nebo jak jste na to přišli??já ho užívám když jsem nemocná a všechny dutiny mám ucpané, ale že by to pomohlo i zkapalnit to sperma to teda koukám ![]()
Viky dr. ti nic nepovedia, teda aspon ja mam taku skusenost. O acc longu som citala vela info na nete a az potom to konzultovala npr. s primarom otevrelom z unicy v brne, ale aj s inymi dr. Kazdopadne, nam pomohol, lebo moj mm mal to iste- vysoku viskozitu a pomale skapalnovanie. Spermosky mozu byt vitalne, ale v hustom ejakulate sa nemozu hybat a znizuje sa ich zivotnost. Acc long som mu davala 1 sumivu tabletu denne rozpustit a vypit. Uzivanie max 15 dni.
Ahoj u nás stejnej problém - zkapalnění (a to jsem si myslela, jaká je to raritka, ale koukám že ne), ACC budem nasazovat teď. Tak doufám, že to třeba trochu pomůže.