Výsledky spermiogramu - jsou v pořádku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69029
17.10.11 18:16

No tak ono i to biochemický je pozitivní a značí, že nějaká spermie tu cestu zvládla a do vajíčka se dostala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.11 18:20

Tak doufám,že ted tam dorazí ta pravá :pankac: :pankac: Díky moc !Je to hold běh na dlouhou trat a občas už dochází síly,když je i chyba ve mě :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
5
16.2.12 09:20

Ahoj holky můžu se přidat do diskuze? Máme výsledky spermiogramu, ale bez popisu. K doktorovi jdeme až za týden. Můžete mi poradit?

Objem 3,5ml, PH 7,8, Koncentace sper. 16 mil, Celkový počet sper 56 mil, přestup za 5min. tomu nerozumím. Vitalita nad 75%, Leukocyty 4,2.
Morfologie: hlavička normální 85%,střed normální 78%, bičík normální 79%, aglutinace pod 10 poraďte prosím prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.2.12 22:03

chcem sa opytat neviete co zabera ked ma mm zvysene protilatky v spermoigrame a plus vyssie ph? ze vraj je to zapal lieci sa to antibiotikami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.2.12 22:08
Podkolena píše:
Ahoj holky můžu se přidat do diskuze? Máme výsledky spermiogramu, ale bez popisu. K doktorovi jdeme až za týden. Můžete mi poradit?Objem 3,5ml, PH 7,8, Koncentace sper. 16 mil, Celkový počet sper 56 mil, přestup za 5min. tomu nerozumím. Vitalita nad 75%, Leukocyty 4,2.
Morfologie: hlavička normální 85%,střed normální 78%, bičík normální 79%, aglutinace pod 10 poraďte prosím prosím.

no poviem ti co viem ja
ph je do 7,8 takze na hranici my mame vyssie a ze vraj je to nejaka infekcia,
koncentraica ma byt nad 20mil /ml cize trochu znizene , celkovy pocet nad 50 vy mate dobre 56, presup je dobry norma je do 6 minut, tzn, za ako dlho dojdu k vajku cize bud rada mate to dobre, vitalita je asi celkom dobra to neviem, mate asi zapal lebo leukocity mate 4,2 norma by nemala byt vyssia ako teda viac ako 1,co sa tyka morfologie ak ked mate 85 perct. normalnych tak zvysok suposkodene hlavicky, stred, aj bicik, aglutinace je zhlukovanie spermii neviem aka je tam norma to si este zisti..tak tolko moje vysvetlenie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.13 23:17

Ahoj. Předem se omlouvám za anonymitu. Chtěla bych poprosit o názor. Dneska byl manža na spermiu. Objednala jsem ho já, aniž bychom pak navštívili lékaře. Před nějakou dobou jsme jezdili do CAR ale nakonec se podařilo přirozně. Vloni jsem taky otěhu ale bohužel to skončilo revizí. Proto jsem nás teď hned nechtěla tahat k dr. ale chtěli jsme vědět, jak na tom asi jsme… No, výsledek je takový, že do 30 minut nedošlo ke zkapalnění (zkusíme acc long) a PH je 8,5. Dočetla jsem se, že by to mohla být infekce. Tenkrát nějakou manža taky měl a musel brát nějaká antibiotika. Nechci zbytečně plašit ale přemýšlím, jestli by to nebylo na místě.? :think: :nevim: Jde mi o to, zda nás k dr. objednat anebo ještě zkoušet štěstí. Co vy na to? Po revizi se snažíme „teprve“ 7 měsíců. Díky za názory, zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
17715
26.1.13 14:00

Ahoj, s infekcí ti neporadím, my měli taky špatný zkapalnění, ale teda nikdo nám k výsledkům nic neřekl. když jsme se šli snažit, nasadila jsem na radu holek acc long a hned napoprvé :palec:
Zakladatelka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.13 17:58

@viky23 Děkuju a zároveň opožděně gratuluju. :kytka: Já jsem to nevydržela a psala dneska jednomu dr., co jsme k němu jezdili do CAR. Odepsal mi, že to máme ještě nějaký ten měsíc zkoušet a pak se kdyžtak objednat. ACC mi doporučil taky. :mrgreen: Tak uvidíme.

• Citovat
  • Upravit
3370
4.11.15 16:39

Ahoj.. ráda bych obnovila téma, dnes jsem se dozvěděla výsledky spermia, na kterém byl přítel a nejsem z toho moudrá, jak moc špatné to je, doktoři nám okamžitě doporučili IVF, ale mě zajímá, jestli je tu někdo, kdo tomu rozumí a řekl by mi, zda je nějaká šance pro normální početí nebo není.. Ještě tedy čekáme na moje výsledky, ty budou zítra, tak uvidíme, jak moc špatné je to i se mnou. :think: :(

Výsledky:

Počet: 16mil./ml
Motilní: 5
Nemotilní: 11
Motilita: a+b 31%
Patologie: 85%
Liquifikace: +
Vzhled: čisté
pH: 7,9
Nález: asthenozoospermie

Předem moc díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
4.11.15 19:11

Opravdu nikdo, kdo by mi poradil? :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
4.11.15 20:01

Je to méně jak 50% pohyblivych spermií. Na ivf to je, ale nejdříve bych zkusila inseminaci. Ta je možná 6× za rok. Ivf je uz i financne náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
4.11.15 20:14

@vila222 děkuju za odpověď, ještě tedy počkáme na moje výsledky a uvidíme, jestli zkusit ještě normálně nebo zajít na IUI :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
16.9.20 17:38

S dovolenim bych ozivila diskuzi.. Skoro 5let se s manzelem snazime o dite (mam uz svou dceru z predesleho vztahu) a nyni jsme se rozhodli pro iui.. Docela me zarazilo ze SPG nam nedelali hned a rovnou rekli ze to 3*zkusime nez se dostaneme k ivf… No a 13dc po stimulaci clostilbegytem mi na utz zmerili 18,7mm pry pekny folikul, sliznice taky v perfektnim stavu a tak nam nabidli ze pokud chceme tak hned mame jit pro ovitrelle pichnout a za 3 hodinky po odberu spermii muzeme udelat iui.. Tak sme souhlasili vse udelali a pak mi dali tyhle vysledky SPG nic mi k tomu nerekli a zda se mi ze neco duleziteho chybi (morfologie?) a zaroven by me zajimalo, jestli to jsou dobre vysledky? Jeste s tim nemame zkusenosti tak moc dekuji za kazdou reakci :)
Nevim jestli neni Problem ze manzel ma strasne malo „omacky“ Kdyz to reknu tak blbe.. Tak nevim no.. Zatim cekam na patek abych udelala test zda to vyslo ale uz ted mam tucha ze ne kvuli tomu, ze to bylo tak narychlo v jeden den s ovitrellem ikdyz sme se jeste druhej den povynasnazili sami :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
16.9.20 20:45

@Anupriya Obvykle CAR napise ke SPG vysetreni zaver, neni tam? Na fotce neni videt. Manzel ma trosku horsi morfologii, ale neni to nic hrozneho, ostatni parametry jsou dobre.

IUI ae delava kdyz se ceka na IVF, je to na pojistovnu a nemuzes tim nic zkazit. Jestli jsi byla stimulovana clostilem tak je asi problem spis u Tebe, ne? Jinak ano, meli by otaky testovat krev, moc, pripadne u Tebe imunologii. Nekdy u obou genetiku, kdyz mate neco v rodine nebo jiny duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
16.9.20 20:58

@Helca83 jehee dekuji za odpoved :) vysledky genetiky mi reknou 7.10. bohuzel genetolozka nema driv cas, ikdyz uz vysledky jsou.. imunologie ukazala ze mam spatnou funkci stitne zlazy, coz me neprekvapilo, prortoze to mame v rodine a pak nejakou jeste jednu vec, ale to byla banalita na kterou si nemuzu vzpomenout.. a clostil mi nasadila, protoze jsem po mimodeloznim tehotenstvi a zrovna tento mesic jsem ovulaci mela mit ze strany, kde nemam vejcovod.. tak mi nic moc neslibovali ale jeden folik se precijen nasel :D a co se tyce toho SPG tohle je vse k nemu, nic vic zadny zaver ani mi nic nerekli.. tak podle toho co sem nasla na netu sem usoudila ze asi dobry, ale ta morfologie me stve ze neni rozepsana a trochu me deesi to nizke cislo.. kazdopadne uvidime, iui moc neverim, ale treba se podari.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí