Vysněná práce...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vysněná práce...
Zdravím všechny,
Tak při pondělním odpoledni odlehčené téma…
Jsem teď v práci a docela se nudím
, pracuji v obchodě a tak přemýšlím, co bych opravdu chtěla dělat bez ohledu na vzdělání, hlavně aby mě to bavilo a naplňovalo. Vzpomněla jsem si na své dětství, jak jsem snila o tom, že budu kadeřnice nebo veterinářka, učitelka v mateřské školce, což mě drží do dnes
…no a nejsem ani jedno. V patnácti se má člověk rozhodovat o svém životě, povolání, ale myslím si, že je to příliš brzy a v pozdějším věku si uvědomí, že,,práce", kterou si vybral není podle jeho představ a že ho nenaplňuje. Proto se ptám, co by jste chtěli mít za povolání bez ohledu na vzdělání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jsem na tom úplně stejně. Taky dělám už několik let práci, která mě smrtelně nebaví… V 15ti jsem byla mladý tele a taky jsem nevěděla, kam bych se vrtla. Na škole se mi docela líbilo, ale práce mě štve. Takže tvoje pocity chápu. Kdybych se teď znovu rozhodovala, vybrala bych si práci, která se týká zvířat nebo zdravotnictví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm krasne téma!!!
ja bych chtěla pracovat porad s lidmi, kteří moji praci pokud možno i ocení. Např v pecovatelskem domě, v DD, v porodnici. Nebo provozovat hotylek… ![]()
- Citovat
- Upravit
Sice mám práci, která mne valice baví a naplňuje a je to to, co jsem v 15ti věděla že chci dělat. Nicméně si někdy říkám, jaké by to bylo vše tady prodat a odstěhovat se třeba do karavanu někde k moři do teplých krajin a pracovat třeba někde v krásném baru na pláži ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také jsem na tom stejně. Mám ekonomické vzdělání, ale ráda bych dělala něco, co má smysl. I přes pokročilý věk (
) jsem se tedy rozhodla jít do školy - můj sen je zdravotnictví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marie432875 píše:
Hm krasne téma!!!ja bych chtěla pracovat porad s lidmi, kteří moji praci pokud možno i ocení. Např v pecovatelskem domě, v DD, v porodnici. Nebo provozovat hotylek…
Tak tady si myslím, že to je tak 50/50, v těhlech oborech je dost lidí, kteří to neocení, nebo to nedokážou ocenit, je to hodně psychicky náročné a demotivující práce, ale je to jen můj názor. Mě osobně by se líbilo mít svůj svatební salon, možná i nějakou agenturu na plánování svateb ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem taky chtěla být učitelka ve školce, i mě to bavilo s dětmi od kamarádek. Bohužel moje dítě mě z toho vyléčilo.
Můj obor mě baví, ale ty minimální platy už ne, tak se musím dívat jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych nejradši chovala někde v podhůří lamy alpaky, zpracovávala vlnu, pletla čepice, rukavice, ponožky, zpracovávala dřevo na úžasné dekorace, občas napsala nějakou knížku pro děti - a bydlela samozřejmě v krásné chaloupce
Místo toho pracuju v kanclu (a dokonce ve státní správě) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Postupem casu jsem ztratila iluze o vsem, co jsem kdysi snila, ze bych mohla delat ![]()
dlouho jsem snila o male stylove restauraci-baru. jenze kdyz znam vsechny ty story se zamestnanci, hosty, dodavateli… tak uz o tom ani nesnim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poslední dobou nad tím taky dost uvažuju. A nevím. Asi mít denní bar pro náctiletý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně, 15 let je brzo, to člověk absolutně neví, nezná svoje schopnosti natolik aby to mohlo posoudit. A ten pseudopokus dělat testy u těch kariérních poradců co jsou na ZŠ je taky fraška. Já chtěla do techniky, IT a tak. Později jsem zjistila že v tom nejsem tak dobrá, vystudovanou mám sociální péči a speciální pedagogiku ale chtěla bych do školky. Případně do zdravotnictví ale to už nedávám, znovu SŠ a VŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mas naprostou pravdu, v 15 proste je brzo a pokud k tomu nemas podporu ze strany rodiny, ci ucitelu, tak koncis.. ja se dostala na malířku skla a keramiky.. dnes k nicemu. Ale vždycky jsem chtěla byt učitelka v MS, bohužel mi bylo receno tridnim, ze bych to nezvladla.. takze tak. Dneska delam prodavačku. ![]()
- Citovat
- Upravit
Super téma
Je fakt, že v 15ti řešit to, co budu dělat, to fakt nevím. Šla jsem na ekonomku - vylučovací metodou. Néé, že bych byla tak stará, ale přišlo mi, že v té době, když jsem to řešila, tak moc možností nebylo, nebo se spíš o nich nemluvilo. Neříkám, že bych nedělala, co mě vyloženě nebaví, ale cítím, že to chce změnu a nevím jakou. Chtěla bych být paní svého času - nejsem líná atd. jen si to sama určovat a klidně dělat nevím do kdy. Měla jsem spoustu nápadů, ale realizace…něco stojí a hlavně jsem tak nějak „poseroutka“
a furt mám ze všeho strach nebo respekt a bojím se do něčeho pustit. Mě asi jako skoro každou nebo každou druhou ženskou baví móda, chtěla jsem e-shop buď s oblečením, nebo doplňkama, nebo s bytovýma doplňkama, něco, co by mě opravdu bavilo… Každopádně vím, že kdybych se měla rozhodovat ještě jednou, tak jdu na učňák asi na kosmetičku a pak se realizovat směr vizážistika atd. to může být krásné a také bych mohla být paní svého času… no nápadůůů je dalších víc než dost, tak uvidíme… třeba někdy… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já své vysněné povolání vykonávám. V primě na gymplu jsem řekla, čím chci být, v sekundě na téma k tomu psala první seminárku. VŠ vystudovala a dneska jsem spokojená.
Je fakt, že můj tajný sen je kavárna, malá, stylová, francouzská, s mým vlastním pečením… ale to je takové to zidealizovaní… v reálu by tam bylo tolik překážek, a tolik věcí, kvůli kterým by to nebylo ideální, že to ráda nechám v rovině snů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě vždy lákala psychologie. Konkrétně dětský psycholog nebo mediátor. Dopadlo to tak že mám vystudovanou zdravku ale dělám v oblasti cizích jazyků. Těch pracovních snů bylo vždy povícero. I ten vlastní bar na pláži by byl fajn ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit