Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý den dámy,
prosím o radu, jelikož jsem antitalent a nevím co se sebou a co na sebe. Je mi 34 let, měřím 185cm a vážím 70kg. Normálně nosím 36-38 velikost. Jaké šaty si obléct? Sukni? Kalhoty? Co nahoru? Abych nevypadala, jak debil…
Nosím většinou džíny a tričko, občas sukni a šaty, ale ty mě většinou nesedí nebo vypadají na moji vysoké postavě blbě. Nemáte nějaké typy, jaké oděvy vypadají na vysoké postavě dobře? Moc dkěuji za vaši pomoc ![]()
A co jsi nosila do teď?
Klidně bych si vzala kratší šaty, aspoň vyniknou dlouhé nohy.
@mackA159 píše:
A co jsi nosila do teď?Klidně bych si vzala kratší šaty, aspoň vyniknou dlouhé nohy.
Oblečení, co mi nesedí a necítím se v něm dobře.
Já sama mám teda „jen“ 178 cm, ale i to někdy stačí, ve spoustě věcech z obchodů jsem jak když čekám velkou vodu
Ale jinak mám teda pocit, že vysoká postava se obléká lépe, může si dovolit více.
Pro vysoké holky se doporučuje využít vrstvení oblečení, které délku té postavy opticky „rozbije“. Stejně tak kontrasty - spodek x vršek, sukně / šaty v délce cca ke kolenům, ale můžeš si dovolit i úplně dlouhou (tady bude ale možná nutné šít na míru, i já mám problém sehnat dostatečně dlouho v běžných obchodech). Vhodné je vodorovné členění nebo výraznější doplňky, které trochu odvedou pozornost.
Vyvaruje se velkých vzorů na velké ploše, svislých proužků, vysoký pas na kalhotách postavu také opticky prodlužuje.
Teď se nosí kalhoty nad kotníky a k nim tričko a tenisky, to vypadá na vysoké štíhlé postavě dobře. Jinak bych zvolila sukni áčkového typu ke kolenům a jinak barevný vršek, klidně vypasované triko. Vypasované sáčko. Ale vím, že se oblečení na vysoké postavy shání blbě, mám 176cm a dcera má 172, ale je hodně hubeňoučká a má uzoučký pas a sehnat na ní i džíny, je nadlidské úsilí, teď tedy nosí ty nad kotníky, ale na zimu to bude blbé.
Ty můžeš nosit všechno
Jsem trochu menší a roky jsem nosila většinou džíny a triko nebo šaty. A pak jsem začala nosit krátké sukně, halenky, maxišaty, vše co se mi líbilo. Zkus zajít do nějakého obchodu s kamarádkou a zkoušet a zkoušet. Mně sluší spousta věcí, které bych si sama nevybrala.
Na vysokých ženách se mi hrozně líbí dlouhé sukně
ke kolenům, nebo až ke kotníkům.. ![]()